Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İlk yarıda karşısında hiç beklemediği dirençli bir rakip bulan ve pozisyon üretmekte çok zorlanan siyah-beyazlı takım ikinci devreye bambaşka bir kimlikle başladı. Babel çok şık bir vuruşla devrenin başında gol perdesini açtı, Roco kafayla farkı ikiye çıkardı, Lens’in vuruşu gösteriyi tamamladı. Konuk Norveç ekibinin sayısını uzatmada Zachariassen attı.

Avrupa’da hangi takımla oynarsanız oynayın, hemen arkasından Fenerbahçe gibi bir takımla oynuyorsanız, doğal olarak kadronuzu idareli kullanmak zorundasınız. Dün Sarpsborg karşısındaki Beşiktaş, ilk yarıda oynamak için değil sanki idare etmek için sahaya çıkmıştı. Bu mantaliteye ilk 45 dakikanın tamamında şahit olduk. Fenerbahçe derbisi haklı bir neden olabilir lakin Norveç ekibi ilk yarıda bir gol atmış olsa belki de Antalyaspor mağlubiyetinin aynısını görebilirdik.

Haberin Devamı

Özellikle 10. dakikada Heintz’in gelişine vuruşundaki Karius kurtarışı, olası bir kötü senaryonun önündeki en kritik hamleydi. Bir başka kritik dakika ise 24. dakikada yaşandı. Sarpsborg savunmasını zamansız yakalayan Lens, daha kaliteli bir şut çekebilseydi, maç ikinci yarıdan daha önce kopabilirdi. Ya da 29. dakikada, Larin kale ağzında yakaladığı net pozisyonu gole çevirebilmiş olsaydı...

İkinci yarı başlarken yapılan Gökhan Töre - Babel değişikliği etkisini hemen gösterdi. Negredo’nun yokluğunda İspanyol golcünün yerini doldurabilecek isimlerden biri olan Babel, 51’de kendisine yakışır ustalıkla attığı gol, Kartal’a derin bir nefes aldırdı. Bu golde, Larin’in emeğini de unutmamak gerek.

Usta işi bir asist

Zaman geçtikçe bu takımdaki varlığını hissettirmeye devam eden Ljajic verdiği kritik paslarla dikkat çekti. 65. dakikada Larin’i verdiği o şık pas auta gitmiş olabilir fakat, 69. dakikadaki serbest vuruşta, kafayla golü atan Roco’ya, usta işi bir asist yaptı. 82. dakikada golünü atan Lens farkı üçe yükseltirken, kapanışı yapan isim 90+4’te sahneye çıkan Zachariassen oldu.