Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne söyleyeceğini bilemiyordu... Gözlerinin içine baktığımda, üzüntü ile kızgınlığın bir araya geldiğinde, nasıl anlamlı bir bakış haline dönüştüğünü görüyordum. Anlatacağı bir hikayesi var ama ağzından çıkacak sözcüklerin, zehirli birer ok haline geleceğini o da biliyordu. İspanya’nın, Dünya Kupası’ndan bu şekilde elenmesine çok üzülmüştü.

“Demekki Real Madrid, İspanya Milli Takımı’ndan daha da önemli bir kulüpmüş” diyerek, elenmenin faturasını Los Galacticos’a kesti. Şenol Güneş’in İspanyol yardımcısı Miguel Peiro Montanana, belki bir Valencialı olduğu için böyle düşünüyor olabilir demeye hiç gerek yok. Adam yerden göğe kadar haklı. Kısaca özetleyelim... Real Madrid, Dünya Kupası başlamadan İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Julen Lopetegui ile anlaştığını tüm Dünya’ya ilan etti. İspanya Futbol Federasyonu ise, “sen bizden habersiz nasıl Real Madrid ile anlaşırsın” diyerek, Lopetegui’yi Rusya’dan İspanya iadesiz olarak geri postaladı. Yerine ise apar topar Fernando Hierro’yu getirdi. Evet evet!.. Hocasını elinden alan Real Madrid’te top koşturmuş Hierro’yu getirdiler.

Haberin Devamı

İşte tüm bu yaşananlar yüzünden İspanya’nın elendiğini düşünüyordu Miguel Peiro Montana. Heirro’nun taktiksel hatalarının kurbanı olduklarını da dile getiriyordu. Eminim ki Fabri de aynı şekilde düşünüyordu.

Elenmeden dolayı takımdaki İspanyolları şaka yoluyla kızdıran tek oyuncu ise Vagner Love idi. Rusya Ligi’nde oynadığı için Ruslar’ı tutuyordu. Fakat Guti, bu elenmeyle ilgili ne düşünürdü bilemiyorum. Sonuçta kendisi de bir Los Galacticos. Bir Real Madrid efsanesi ama şimdiden Beşiktaş efsanesi haline de geldi. Bugün bilemedin en geç yarın Slovakya kampına katılması bekleniyor. Eminimki geldiğinde, Miguel Peiro Montanana, bana söylediklerini Guti’ye de söyleyecektir.

İspanyolları kendi haline bırakacak olursak, dün takımın kamp yaptığı otelde, sessizlik kol geziyordu. Dünü sadece YO YO testiyle geçiren takımın kondisyon seviyesi gayet iyiymiş. Antrenman sahasının çevresinde sabahtan akşama kadar koşan Slovak atletler kadar, koşmuştur Beşiktaşlı oyuncular.

Haberin Devamı

Guti dışında, bugün kampa Başkan Fikret Orman da katılacak. Tabi ki gündem transfer. Hiç şüphesiz, önümüzdeki sezon için yapılan transfer çalışmalarının en önemli detayları, bu kampta belli olacak. Fikret Orman ve Şenol Güneş zirvesinden neler çıkacak, hep beraber göreceğiz. Benim derdim ise o adı hiç çıkmamış oyuncunun ismini bulmak. Bakalım kimmiş bu yaklaşmakta olan.