Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın maçları, maçtan öte bir şey! Dijital platformlardaki gerilim dizileri gibi. Borussia Dortmund maçı nasıl oyanacak diye beklerken, ligin üzerinde bir oyun görüyoruz. Aynı tempo, aynı ciddiyet, Antalya karşısında olur mu derken, sakatlıklardan gelen haberler maç öncesinde taraftarın içini burkuyor. Elbette Sergen Yalçın da biliyor ki Beşiktaş’ta eksiklik olmaz. Mutlaka yerleri kadro içerisinden dolar. Lakin ilk yarıda Necip ve Mehmet’in sakatlıkları, sistemin sürekli değişmesine neden oldu.
Souza, N’Sakala ve Mehmet Topal’ın köşe kapmaca oynar gibi yerlerinin değişmesi elbette ilk yarıda takımı olumsuz etkiledi. Bu süreçte, Wright’ın 42’de, Veysel’in ise 45. dakikada attığı gollerde, Beşiktaş’ta birilerini eleştirmek çok da doğru olmazdı. Çünkü sahada olağanüstü durumlar yaşanıyordu.
Galiba ne olduysa maçın devre arasında oldu. Sergen Yalçın’ın motivasyonuyla birlikte Larin ve Ghazzel’in oyuna dahil olması, tüm dengeleri değiştirdi. Aslında Rıdvan’ın 49. dakikada attığı gol oyunun tüm seyrini çok daha farklı bir yere götürdü. Psikolojik üstünlüğü Beşiktaş ele geçirdi. Kartal’ın kurduğu baskı, Antalyasporlu futbolcuları endişelendiriyordu.
Kırmızı-beyazlıların yaptığı savunma hataları neticesinde Batshuayi 65. dakikada, Ghezzal ise 76. dakikada bulduğu gollerle maçı resmen söktü, aldı. Bundan sonraki süreçte kontrolü tamamen elinde tutan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi yorgunluğu ve bu kadar eksiğe rağmen sahadan üç puanla aynılmasını bildi.