Beşiktaş Sergen Yalçın, Beşiktaş'taki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim!

Sergen Yalçın, Beşiktaş'taki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim!

01.11.2022 - 22:19 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Sergen Yalçın, Beşiktaş'taki en büyük hatasından 'Konsantremi kaybettim' dediği maça kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Sergen Yalçın, Beşiktaş'tan ayrılma nedenini ilk kez anlattı.

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

Beşiktaş'la Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan ve adını tarihe yazdıran Sergen Yalçın geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan ayrılmıştı. Yaklaşık 1 yıldır açıklama yapmayan Sergen Yalçın sessizliğini Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programında bozdu. Sergen Yalçın, Beşiktaş'taki en büyük hatasından 'Konsantremi kaybettim' dediği maça kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

ŞENOL GÜNEŞ ÖNCESİ BEŞİKTAŞ'LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

"Yapılan haberlerin tamamı yalan. Hiçbir görüşme ve anlaşma olmamıştır. Beşiktaş camiasına 100 yıl boyunca birçok hoca geldi ve ayrıldı. Büyük bir camia, benim yıllardır oynadığım sembol olduğum bir camia. Bu tür asparagas haberlere kimse itibar etmesin. Ağzımdan çıkmadığı sürece sosyal medyada çıkan haberlere inanmayın. Ben sosyal medyada yokum herkes istediğini yazıyor. Bu yazılan haberler, yazdırılıyor mu diye düşünüyorum. Görevi bıraktığımda en çok üzüldüğüm bu: İtibar zedeleme."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"TÜRK TAKIMLARI İÇİN ŞAMPİYONLAR LİGİ ZOR"

"Ben zaten bir açıklama yapmadım. Benim yapacağım açıklama camianın önüne geçmemeli. Biz teknik direktörler olarak bizim işimizde başarı ve başarısızlık kardeş kelimeler. Her çalıştığı yerde şampiyon olan var mı? Yok. Biz duygusal insanlarız. Başarıyı da başarısızlığı da çok abartıyoruz. Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonrası çok zor bir kura çektiğimizi söyledim. Bizdeki mantık ise 'Bu gruptan çıkarız' şeklinde. Eğer birilerine bu gruptan çıkmayı anlatırsanız başarısızlıkta oklar siz döner. Bu sene Fenerbahçe ve Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde ön elemelerde elendi. Türkiye'den bir takımın Şampiyonlar Ligi'nde ilerlemesi şu an itibariyle zor."

Haberin Devamı

"TÜRKİYE VE ŞAMPİYONLAR LİGİ FARKLI"

"Dortmund maçından sonra 13 tane sakat verdik. Hafta sonu lig maçı oynadık 3-0 kazandık. O maçın temposuna ve topun oyunda kaldığı süreye bakıyorsun. Üç gün sonra Dortmund maçına çıkıyorsun tempo ve topun oyunda kaldığı süreye bakıyorsun alakası yok. Hakemler oyunu durdurmuyor. Takım o tempoya alışık olmadığı için sonrasında sakatlık problemleri yaşandı."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"EN BÜYÜK HATAM KORA KOR OYNATMAM OLDU"

"Ben antrenmanlara kimsenin geldiğini görmedim. O gün bu haberler nasıl çıktı anlamadım. Bu fikre nereden kapıldılar. Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük hatam takımıma güvendiğim için takımı kora kor oynattım. En büyük hatam buydu. Başka bir oyun oynatabilirdim. Liverpool-Real Madrid finalinde Real Madrid ne oynadı? Ben takımıma güvendiğim için önde bastım. Dortmund'un ilk atağı 30. dakikadaydı. Ben sonrasında düşündüğümde bunu bir hata olarak gördüm. Yarı sahamda bekletirdim oyuncuları kontra atakla oynardım. Real Madrid, Liverpool maçında 90 dakikada 3 atak yapamadı ama kupayı kazandı. Liverpool tüm oyunu domine etti ama Real Madrid kazandı. Bu da bir taktik anlayış yargılayamazsın. Biz her şeyi yargılıyoruz. Hoca sabah kaçta tesise geliyor kaçta gidiyor. Bunları yargılıyoruz. Biz çok biliyoruz her taraf teknik direktörle dolu. İş kötü gittiği zaman herkes piyasaya çıkıyor. Oyunu ve teknik direktörlüğümü eleştirebilirsiniz ama antrenmanı eleştiremezsin. Çünkü görmüyorsun. Oyunsal anlamda her türlü eleştiri olabilir ama antrenmanı görmediğiniz için eleştiremezsiniz. Duyum aldım diye televizyonda konuşamazsın. Sporting Lizbon maçı öncesi rakibi analiz ettik. Özellikle yan top çalışmalarını ama o anda rakip topa vurdu mu buna önlem alamazsın. Analiz yapmadınız mı şeklinde sorular oldu."

Haberin Devamı

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

Haberin Devamı

"BİZ İŞİN REKLAM KISMINDA DEĞİLİZ"

"Bazen bizim işin eğlence boyutu da var. Ciddiye almak istersen alırsın bu seni bağlayan bir durum. Biz işimiz yapıyoruz. Bugün ekibimle ilgili bazı bilgiler vereceğim. Ekibin nasıl çalıştığı ile ilgili. Ben sahaya drone getirip basına servis etmiyorum. Biz işin reklam kısmında değiliz. Biz iş yapıyoruz. Özel bir iş yapıyoruz. İşimize bağlı olmamız gerekiyor. Ben algı yapmayı sevmiyorum."

"İŞİMİZ BAHANE DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETME"

"Benim işim bahane üretmek değil. Ben çözüm üretirim. Bahaneler bizim işte geçerli olan şeyler değil. Ben başarı yakalamak zorundayım bahane üretemem. En önemli boyutu taraftar boyutu. Şahısların hiçbir önemi yok. Camianın gerçek sahibi taraftardır. Beşiktaş'ta Sergen olur Ahmet olur Ismael olur bunlar önemli değil. Önemli olan geldiğinde neler başardığındır. İlk sene şampiyon olmayı ve kupayı almayı nasıl başardık. Bu övünç kaynağı değil çünkü büyük takımlarda bu oranlar sezon başında yüzde 25 ile başlıyor. Önemli olan nasıl şampiyon yaptığın. Ekonomiyi nasıl kullandın. Genç oyuncuları nasıl çıkardın. Önemli olan bu. Genç oyuncu projesini ben geliştirdim. Ekibimle başardık."

Haberin Devamı

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"BANA 10 YIL KONTRAT YAPALIM DEDİLER ONLARA 3 AY SONRA GÖRÜŞÜRÜZ DEDİM"

"Bir kez bile gazeteci veya televizyoncu bana 'Ekibinizi merak ediyoruz. Nasıl çalışıyorlar. Kamp programını nasıl hazırlıyorlar" şeklinde bir soru gelmedi. Ama konuyla ilgili herkes konuşuyor. Bunlar bunu hangi maksatla konuşuyor veya birileri mi konuşturuyor. Ayrıldıktan sonra hiç konuşmamama rağmen sosyal medyada çok ilginç itibarsızlaştırma görüyorum. Hoca neden kendi gitsin? Bana 10 yıl kontrat yap dediler. Ben ise 3 ay sonra neler olacağını görürsünüz dedim. Sözleşmeyi 1 yıl yapalım kulübü tazminata bağlamayalım dedim. Taraftar boyutunda şu var. Taraftarla beni karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Taraf bana gel demiş gelmişim. Kapımın önüne 5 bin kişi gelmiş bana imza at demişler ben de imza atmışım. Beni taraftarla karşı karşıya getiremezsiniz. Bunu birileri yapıyor. Nereden olduğunu bilmiyorum. Özellikle ayrıldıktan sonra itibar zedelemesi operasyonu gördüm. Göztepe maçındaki 5 dakikalık uzatmaları konuşalım o anki sevinci konuşalım."

"GİRESUNSPOR MAÇINDAN SONRA KONSANTREMİ KAYBETTİM"

"Her sene aynı takım mı şampiyon oluyor? Her sene başka takım kupa kazanıyor. Pandemi döneminde gecemiz gündüzümüz mahvoldu. İki buçuk sene boyunca nefes alamadık. Bunların karşılığında bu şeyleri duyunca üzülüyorum. Biz emek verdik. Bugün başarılı olurum yarın olamam. Ben teknik direktörüm. Bu Guardiola veya Klopp için de geçerli. En çok üzüldüğüm konu taraftara beni kötü gösterme çabası. İşler kötü gittiği zaman bizden başka kim üzülebilir. Biz geceleri uyumuyoruz maç kaybettiğimiz zaman. En çok üzüldüğüm maç içerde kaybettiğimiz Giresunspor maçı. O maçtan sonra konsantremi kaybettim. Benim kızdığım şey kimsenin bir şey bilmeden yazması. Biz camiayı kötülemek için bir açıklama yapmıyoruz ve hiçbir zaman yapmam. Beni de bırakın ben çalışmışım ve bırakmışım. Benim üzerime oynamanın anlamı yok. Ben oynarsam başka oynarım."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"EMİRHAN ÇOK İYİ SİNYALLER VERDİ"

"Alt yapı projesini nasıl başlattığımı anlatayım. Bizzat bu işin kurucu benim. Şampiyon olduğumuz seneni başında başkan dedi ki 'Hocam biz genç oyunculara şans vermek zorundayız." ben de "Yapalım" dedim. Mehmet Ekşi'yi aldık alt yapının başına koyduk. A2 takımı tamamen bize bağlıydı. Önder hoca ve Serdar hocayı koydum başlarına. Aşağıdan gelen oyuncuların fizik olarak bize hazır gelmesi gerekiyordu ki biz ekstra antrenman yaptırmayalım. Ajax maçında oynattığımız oyuncular da vardı. Biz 5-6 tane oyuncuya senelik program yazdık. Bir yıl boyunca atletizm olarak hazırlamak istedik. O sezonun sonunda kontratlar bitiyordu. Ben genç oyuncuları düşünüyordum bir sonraki sezon için. Bir gün antrenmana çıktık ben de yukarıdan A2 takımın maçını seyrediyorum. Bir iki hata gördüm bizim antrenmanı bıraktım. Maçı seyrederken gözüme Emirhan takıldı. Güçlü ve çabuk bir oyuncuydu. Alt yapıdakiler gibi zayıf değildi. Bunu hemen antrenmana gönderin dedim. A takım antrenmanına aldım ve Shkupi maçının son ayrım saatinde içeri attım. Bazı sinyaller verdi bize. Bu anlattıklarımızın gerisini görmek bize nasip olmadı. Bu projeyi tamamen bizim ekip yaptı. Ondan sonra ne olduğunu bilmiyorum. Başkan da o zaman genç oyunculara çok değer veriyordu. Başkanla aramızda hiçbir sorun yok. Dostluk başka bir şey iş başka bir şey. Başarılar veya başarısızlıklar özel hayatımızı etkilememeli."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"ABOUBAKAR SAKAT MIYDI? BİLEMİYORUM"

"Aboubakar gerçekten sakat mıydı? Bilemiyorum. Aboubakar'ın ağır bir sakatlığı yoktu. Tabii ki sakatlığı vardı ama abartılacak bir şey yoktu. Sezon başında Gökhan Töre'yi aldık neden aldınız dediler. Gördünüz mü neden aldığımı. Kiminle şampiyon olduk Gökhan Töre ile olduk. Welinton için de eleştiriler oldu. Siz teknik direktör müsünüz nereden biliyorsunuz oynayıp oynayamayacağını. Welinton, Alanyaspor'da oynadığı sistemin aynısını oynadı."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"DELE ALLI BİR PJANIC DEĞİL"

"Pjanic çok karakterli ve üst düzey bir oyuncuydu. Beklentiye cevap vermedi ona katılıyorum ama oyunculuğu ve karakteri tartışılmaz. Bence Dele Alli, Pjanic gibi değil. Pjanic'i almaz mısınız? Bir sezon önce Barcelona 60 milyon Euro'ya almış siz almaz mısınız? Premier Lig'den bir oyuncu alıyorsanız tabii ki alabilirsiniz. Bir oyuncuyu alırsın gerçekten kaliteli oyuncudur ama sana beklentiyi veremeyebilir. Geçmişine bakarak alıyorsunuz. Alex Teixeira geldiğinde ortalık yıkıldı ama performans veremezsen eleştiri alacaksın. İşin gerçeği bu ruhu bu."

"GEÇEN SENE HİÇBİR PLANLAMA YAPMADIM"

"Geçtiğimiz sezon neden başarısız olduk? Sezon bitti ve biz tatile çıktık. Bu süre boyunca imza attığım güne kadar hiçbir planlama yapmadım. Geldik imza attık ve 2 gün sonra antrenmanlar başladı. Bu kadar plansız hareket ettiğin senede başarılı olmak kolay değil. Bu iş çok zor bir iş. Gecemiz gündüzümüz her şeyimiz oldu bu iş. Şampiyonluk senesinde çok zorluk yaşadık. Kasımpaşa'da yenildiğimiz maçta saha kenarından bakıyorum elimden hiçbir şey gelmiyor. Bir hamle şansımız yok. Bunu anlatamıyorsun. Bizim işin en üzücü tarafı bu. Şampiyonlar Ligi'nde moralimiz o kadar bozuk oluyordu ki anlatamıyorduk. Belli bir noktadan sonra konsantrasyonunu kaybediyorsun. Ben zaten görevi bu yüzden bıraktım. Ben kaotik bir duruma müsaade etmedim. Tam 1 sene telefonlarımı açmadım."

"ÇOK YIPRANDIM"

"Geçen sene çok yıprandım. Çok üzülüyoruz ve üzüntümüzü belli edemiyoruz. Göztepe maçına çıkacağız. İzmir'de iki finale çıkacağız. O maç günü soyunma odasında biz heyecandan ölüyoruz. Elimiz ayağımız titriyor ama bunu belli edemiyoruz. Oyuncuya heyecanımı belli edersem benden çıkıp oyuncuya geçecek o heyecan. Göztepe maçı öncesi 'Siz zaten şampiyonsunuz.' dedim."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"YÖNETİME İMZA ATMAYACAĞIM DEDİM"

"Yönetime imza atmayacağımı bildirdim. Ondan sonra taraftar kapıma 5 bin kişi geldi ve imza attım. Beni taraftarla karşı karşıya getiremezsiniz. Bugün Beşiktaş'a Şenol Güneş geldi inşallah başarılı olur. Ben böyle düşünen biriyim. Ben başka insanların başarısızlığından mutlu olan biri değilim. Umarım çok başarılı olur çok iyi kadro kurulur. Beni bu işlerin içine sokmayın. Bu asparagas haberlerle olmaz."

"BAZI TEKLİFLER GELDİ AMA KABUL ETMEDİM"

"Ayrıldıktan sonra bazı teklifler geldi. Ben kabul etmedim. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra üç büyük kulüpten teklif gelmedi. Dominik'e gittim Survivor'a Acun'la birlikte biraz kafamı dağıttım."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"19 YAŞINDAKİ KALECİYLE KİM OYNAMIŞ?"

"Biz hiçbir şekilde bonservis ödemeden şampiyon olduk. Tarihe bakın 19 yaşında kaleciyle kim oynamış? Zaten 6. hafta paket olacaktık. Antrenmanlara başladık 5-6 gün sonra PAOK ile oynayacağız. Lens'i sağ bek oynattım diye beni çok eleştirdiler. Bütün sezon sağ bek oynattık sonra eleştiri aldık. Başkan genç oyuncularla oynamamız gerektiğini anlattı ben de kabul ettim. Geldiğimde genç takıma ikinci sahayı bile vermiyorlardı. O çocuklar nasıl A takıma çıkmayı hayal edecek. Ben geldim tesisi düzenledim. A takım neyden faydalanıyorsa oradaki çocuklar aynısından faydalanacak dedim. Her şey eşit olacak dedim. Bu konuyla ilgili bilgiler alabilirsiniz. İstediğinize sorabilirsiniz. Anlattığım her şey yüzde yüz doğrudur."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"NE KADAR YASAK VARSA KALDIRDIM"

"Yabancı kaleci almayacağız Ersin'le devam edeceğiz dedim. Ersin'le konuştum ve ona 'İstersen 10 tane gol ye bu kalede sen olacaksın' dedim. Bana bir hoca bunu dese bırak kaleye geçmeyi kalenin tamamını kaplardım. Bana yönetimde sürekli yabancı kaleci alacak mıyız baskıyı yapıldı. Bu sefer arkadaşlarıma arattırdılar. Hocam yabancı kaleci almayacak mısınız diye sordular. Risk aldım. Baktım tesiste kalıyorlar. Onlara 'Neden tesiste kalıyorsunuz gidin evinize burası sizin iş yeriniz' dedim. 19 yaşında Beşiktaş'ın kalecisi olduğunu herkese anlat. Oyuncuların tesislerde kalmasına çok karşıyım. İlk geldiğim gün bütün yasakları kaldırdım. Ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdım. Saygısızlık ve düzeni bozmanın bedelini ödersin. Yılda 3 milyon Euro kazanan oyuncuya 'Sen kola iç veya içme' diyemezsin."

"SİVAS MAÇINDA ABOUBAKAR KENDİ YERE ATTI GÜLMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM"

"Sivas'a maça gittik Aboubakar'a baskı yaptılar. Neyse maç başladı hiçbir şey yapmıyor. Dakika 44'e geldi baktım kendini yere attı. Dedim ne oldu vuruldu mu bu dedim. Öyle bir hareketler yaptı ki ben güleceğim kendimi zor tutuyorum. Herhalde tribünden ateş ettiler bir bakın dedim. Sana yük verecek bir acı anca kolun veya bacağın kırılır orada hissedilir. O kadar büyük oynamaya gerek yok. Zaten yürüdün hiçbir şey yapmadın. Larin'in sakatlığı ondan daha ağırdı Larin bir hafta sonra oynadı. Welinton, Göztepe maçının devre arasında geldi bacağı şişti. Döndü oynadı. Ben hiç unutmuyorum alçı bandajla oynamıştım. Oynarsın yeter ki oynamak iste."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"HULK'U ÇOK İSTEDİM AMA ALAMADIK"

"Süper Lig'de ilk 7 takımın değişmesi zor çünkü çok güçlü kadroları var. En önemlisi işin ekonomi boyunu konuşmamız gerekiyor. Yapılan transferlerin hiçbir şekilde karşılığı yok. Paranın geri gelişi yok. Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz zaten. Parayı nasıl geri alacaksın? Benim çalıştığım sezon benim başarım bu derken bundan bahsettim. Ben kulübün ekonomisine 1 kuruş zara vermeden bunu yaptım. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe 100 yıldır şampiyon oluyor zaten. Ghezzal'a kiralama bedeli bile vermedik. Hulk'u alalım diye yalvardım. Alamadık."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"A MİLLİ TAKIM'DAN TEKLİF ALMADIM"

"Milli takımda zaman zaman kötü gidebilir. Teknik direktör de başarısız olabilir. Bunları doğal karşılamalıyız. Bu bir iş. Bunu önce anlamamız gerekiyor. Bir şeyi bilmiyorsan haddini bil. Haddini bileceksin biraz. A Milli Takım'dan teklif almadım. Hiçbir görüşmemiz olmadı. Oranın da bir teknik direktörü var. Bunlar çok sağlıklı değil. Emeğine haksızlık etmeyelim."

"GÖZLERİMİN GÖRDÜĞÜ EN YETENEKLİ FUTBOLCU ARDA GÜLER"

"Arda Güler benim gördüğüm en yetenekli futbolcu. Gözlerimin gördüğü en yetenekli futbolcu. Bir aksaklık olmazsa Avrupa'ya gider. İnanılmaz yetenekli. Yıldız oyuncu. Biz herkese yıldız diyoruz ama bu öyle değil. Avrupa'da büyük işler yapabilir. Bizde fizik yapıları çok iyi değil. Arda zayıf ama bir iki sene antrenman yaparak daha güçlü olabilir. Biz bunları bilemeyiz Jesus daha iyi bilir. Umarım Arda Güler benden daha büyük futbolcu olur biz de bunun zevkini yaşayalım. Yetenek olarak kendimden izler görüyorum. Geçen bir maçına denk geldim. Kafası çok çalışıyor. Bir şey olmadan oyuncuları bir yerlere getirmeyin. Umarım bir iki yıl sonra Real Madrid'e gider biz de zevkle izleriz. Oyuncularla ilgili içeriyi bilmeden yorum yapmayın. Rıdvan'ı şampiyonluğun ikinci yarısında oynatmadım. Oynamıyorsa bir sebebi vardır. Onu doğru zamanda oynattım ve sonrasında Rangers'a gitti."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"BÜYÜKLER ARASINDA EN İYİ GİDEN FENERBAHÇE"

"Jesus büyük hoca. Çok karakterli birisi. Fenerbahçe de çok iyi gidiyor. Favori söylemek zor. Dünya Kupası arası olacak. Fenerbahçe büyükler arasında en iyi giden takım."

DERBİ YORUMU

"Galatasaray-Beşiktaş maçı çok zor. Şu kazanır diyemezsin ortada bir maç. Günlük performans çok belirleyici olacak."

OKAN BURUK SÖZLERİ

"Okan Buruk umarım başarılı olur. Bizim jenerasyonumuzdan birisi. Biz başarılı olmak zorundayız ki arkamızdan gelenler de başarılı olsun. Başarı veya başarısızlığa takılmayın. Bu sene olmazsa seneye olur. Bazen işler iyi gitmeyebilir. Biraz sabırlı olalım. Hocalarımıza değer verelim ve güvenelim."

Sergen Yalçın, Beşiktaştaki en büyük hatasını açıkladı: O maçtan sonra konsantremi kaybettim

"NASIL ARKA DİREK LARİN OLDU?"

"Karagümrük'le hazırlık maçı yaptık Ümraniye'de... Larin arkası dönük oynayamıyor. Larin'i kenara koyduk oyun bir oyun oynadı. Dedim ki 'Oyuncuyu bulduk' ondan sonra solda oynatmaya başladık. Nasıl arka direk Larin oldu? Kim yapmış bunu? Demek ki emek veriyoruz öyle değil mi? Savaşıyoruz, mücadele veriyoruz orada."