Fenerbahçe Son dakika - Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Mahkemeye vermezseniz adam değilsiniz!

Son dakika - Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a: Mahkemeye vermezseniz adam değilsiniz!

26.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin kongresinde Aziz Yıldırım’ın sözlerine sert bir karşılık geldi, büyük bir tepki yükseldi.

Son dakika - Ali Koçtan Aziz Yıldırıma: Mahkemeye vermezseniz adam değilsiniz

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Mevcut başkan ve başkan adayı Ali Koç, “Beni mahkemeye vermezseniz, adam değilsiniz. Biz yüz yüze geleceğiz Sayın Aziz Yıldırım. Kaçmak yok. Mahkemeye vermezseniz ‘öyle olun’” sözleriyle ‘hodri meydan’ dedi.

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul dün itibariyle başladı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım’a kürsüden sert yanıtlar verdi.
İşte Ali Koç’un açıklamaları:
- Bu arkadaşlar biz geldiğimizden beri TFF’ye gidiyorlar, çok sevdikleri TFF başkanıyla görüşüyorlar. Ben artık kırgın değilim, kızgınım. Aziz Yıldırım, hala benle uğraşmanın, beni kızdırmanın nelere mal olacağını görememiş durumda.
- Benim için artık sadece Aziz Yıldırım’sınız. 3 sene evvel, buradaki seçim sonuçlarını hazmetmeniz lazım. Göstermiş olduğunuz hazımsızlık, beni küçültmek için yaptıklarınız Fenerbahçe’yi küçültüyor. Siz umurumda değilsiniz. Artık haddinizi aştınız. Tutarsız, küstah, dengesiz, intikam isteğiyle bezenmiş açıklamalar. Tehditkar, rakiplerimizin sosyal medyada şölen yapacağı tarzda mesajlar, çirkin üslup, yakışıksız içerik, kibir, parmak sallamalar.
- Beni mahkemeye vermezseniz, adam değilsiniz. Biz yüz yüze geleceğiz Sayın Aziz Yıldırım. Siz benle gelmezseniz, ben sizle geleceğim. Kaçmak yok. Konuyu Rahmi Koç’tan açmışken, size iki şey söyleyeceğim. Bir lafı vardır, ‘Yaydan çıkan ok ve ağızdan çıkan söz bir daha geri gelmez’ diye. Siz dün o sözleri ettiniz, bunun da hesabını vereceksiniz. Fenerbahçe’yi değil siz, hiç kimse tehdit edemez. Maçlarda ayağa kalkmayan şöyle şöyle olsun diyoruz ya. Beni mahkemeye vermezseniz öyle olun.
- Aziz Yıldırım gibi dostlarınız varsa düşmana ne gerek var... Hala beni tanımamışsınız, hala benimle uğraşıyorsunuz. Tanışacağız, daha fazla tanışacağız. En kötü günleri yaşadık artık iyi günler var. Cılız olan sesiniz de kesilecek.

Haberin Devamı

‘9.6 milyon dolar nereye ödediniz’
Aziz Yıldırım dönemindeki 9.6 milyon dolarlık para çıkışına değinen Ali Koç, “Bir yöneticinizin şirketinden 8.6 milyon dolar kredi alıp, 100 gün sonra 9.6 milyon dolar neden ödediğinizi anlatacaksınız. Söz konusu paraysa, kimse size laf edemez dediniz. Bu konuyu anlatacaksınız. Konuşacaklarımız var, öyle kolay değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Siz otopark mazeretiyle bu stada gelemediniz’
Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın kongreye gelmeye cesaret edemediğini ifade ederek, “Seyirci bu kulübün sahibidir. Taraftar hancıdır. Ben istenmediğimi hissettiğim an giderim. Ancak şunu da bilin ki, o taraftar sizi buraya getirmedi. Sonra da otopark mazeretiyle gelmiyoruz dediniz. Abdullah Kığılı ile gelmek zorunda mısınız? Ayrıca her yere gidebiliyorsunuz lokantalara falan buraya mı gelemiyorsunuz?” dedi.

‘SPK ile tehdit ediyor’
Transferlerle ilgili Aziz Yıldırım’ın sözlerine tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı şu ifadeleri kullandı: “Bu işi bizden daha iyi biliyorsanız, neden son 6 yılınızda 100 milyon euro transfer zararınız var? Bizim tüm transferlerimiz denk bütçeydi.
Mesut Özil için bir kuruş ödemedik. Bonservisi yok, geçen seneki maaşını da, Arsenal’da aldığı maaşlarla devam etti. İrfan Can’ı da 11’e almışız. Açıklasın belgeleriyle. Koskoca efsane başkanımız, Fenerbahçe’yi SPK’yla tehdit ediyor.”

Haberin Devamı

‘Yazıklar olsun’
FETÖ’cülükle suçlandığını kaydeden Ali Koç, “İntikamınızı benim başkanlık dönemim bitince alın. Benim içime Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış ya. Aynı cümleyi, aynaya bakıp bir daha kurun. Bana olan husumetiniz, kulübümüze zarar vermektedir. Bunun bilincinde olun. Birkaç dernekle görüştük, onlar anlattılar. Benim bir FETÖ projesi olduğumu anlattığınızı söylediler. Yazıklar olsun size” dedi.

‘Bizi ikna edin’
Aziz Yıldırım’ın basketbol şubesini istemesi üzerine konuşan Ali Koç, teminat istedi. Koç, “Basketbol öneriniz... Bu düşünülmüş, kurgulanmış, iyi senaryo kötü senaryo analizleri yapılmış bir fikir mi, yoksa çat kapı aklınıza geldi de söylediniz mi, bilmiyorum. Dinlemek isteriz. 35 milyon bütçemiz var diyorsunuz. Kulüpte olmadan da destek sağlayabilirsiniz.
Basketbol teklifini değerlendirmek istiyoruz ama emin olmak istiyoruz. Bizi ikna etmeniz lazım. Bir sezon mu, iki sezon mu, ne şekilde garantileyeceksiniz? Bir teminat mektubu mu olacak? Herhalde hakkımızdır diye düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Ayrı ayrı ibra
Kongre üyeleri, yönetim ve denetim kurullarını ayrı ayrı ibra etti. Divan Başkanı Vefa Küçük, gündem maddelerinden biri olan yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası için oylamaya geçti. Genel kurul üyelerinin oylaması sonucunda; 1 Ocak 2019-31 Aralık 2019 dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim ve denetim olarak oy birliği ile ibra edildi. 1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 dönem arasındaki faaliyetlerinden dolayı Koç ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim ve denetim olarak oy birliği ile ibra edildi.

‘Borç 5 milyar TL’
Burhan Karaçam, geldikleri noktayı ve net borcu da açıkladı. Karaçam, “3.184 milyar TL borçla başladık ve üç yılda 2.6 milyar TL borç ödemesi yaptık. Aynı dönemde 2.2 milyar TL de gelir yarattık. Nisan 2021 itibarıyla ise borcumuz 5 milyar TL” dedi.
Öte yandan, Burhan Karaçam’ın açıklamasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübünün Derneğinin 2021 yılı bütçesi ve borçlanma ihtiyacı üyeler tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

‘Tam takır kasa bırakıldı’
Fenerbahçe’de 2018-2021 arası yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Burhan Karaçam, görevdeki ilk günlerinden bugüne kadar oluşan ekonomik tabloyu paylaştı.
Üyelere detaylı tablolarla sunum yapan Karaçam, geldikleri günü anımsatarak, “Tam takır bir kasa bırakıldı” dedi. İşte Burhan Karaçam’ın açıklamalarından satırbaşları:
-Döviz geliri olmadan, döviz borçlanması Fenerbahçe’yi büyük tehlikeye sokmuştur. Kulübün önünü tıkayan verilen temlikler ve bankalara verilen rehineler vardı. Vadesi geçmiş borç yükleri ile karşılaştık.
-2017-2018 sezonunda 1.200.000.000 ek borçlanma yapılmış. Bu borcun karşılığında 1.200.000.000 varlığımız, 1.800.000.000 zararımız var. Denetçi kuruluşa göre Fenerbahçe, borca batık bir şirket.
-Sözü geçen gayrimenkuller, banka kredisi ile finanse edilmiştir. 2018 yılında kulübü 612 milyon euro borçla devraldık. Tam takır bir kasa bırakıldı. 2018’de seçildiğimiz ilk gün kulübe gittik. Sabah arkadaşlardan dosya istedik. Kasamızda ne kadar para var dedik. Arkadaşların verdiği cevap “0”. Göreve geldiğimiz gün, 4-5 aydır ödenmemiş, ortalama 350-400.000.000 TL vadesi geçmiş borçla karşılaştık. Geldiğimiz gün kulübün kasasında bu borçları karşılayacak nakiti yoktu.

İşte yönetim
Başkan: Ali Yıldırım Koç
Asil Üyeler: Erol Bilecik, Burak Ç. Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, A. Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin
Yedek Üyeler: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş

‘Bedavacılar’
Aidatın 500 TL’ye yükseltilmesi ve oy çokluğuyla kabul edilmesi sonrası gerginlik çıktı. Bazı üyeler, ‘Bedavacılar’ ve ‘Biz Aziz Yıldırım’a bundan karşı çıktık’ dediği için tartışma oldu. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, tepkilere sinirlenerek, “Ben bu yaşımda 5 saattir bekliyorum, 5 dakika sabredemediniz. Güvenlik görevlileri hepsini dışarı çıkarın. Madem öyle ben de 1 saat ara veriyorum” dedi.Bu esnada Başkan Ali Koç, hemen itiraz eden üyelerin yanına koştu geldi ve durumu sakinleştirdi.

Sandık zamanı!
Fenerbahçe’de kongre üyeleri sandık başına geçecek. Bugün tam 29 bin 9 üyenin katılma hakkının olduğu seçimde mevcut başkan Ali Koç tek aday olacak. Oy kullanma işlemi bugün saat 10.00’da başlayacak ve 17.00’ye kadar devam edecek. Saat 17.00’den önce sandık başına geldikleri tespit edilen üyeler, saat 17.00’den sonra da oylarını kullanabilecek. Başkanın yanı sıra yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arşiv kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçiminin ardından seçim sonuçları açıklanacak.

Yazarlar