İngiltere Son dakika - EURO 2020 finali öncesi seyirci krizi!

Son dakika - EURO 2020 finali öncesi seyirci krizi!

10.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere ile İtalya arasında Wembley’de oynanacak EURO 2020 finali öncesinde seyirci krizi patlak verdi.

Gelmeyin çağrısı
İngiltere ile İtalya arasında Wembley’de oynanacak EURO 2020 finali öncesinde seyirci krizi patlak verdi. Londra’da ikinci turdaki Almanya ve yarı finaldeki Danimarka maçlarında konuk ekip taraftarlarının yaşadığı sıkıntının bir benzeri dev maçta Gök Maviler için de oluştu. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps konuk ekibin destekçilerine seslenerek EURO 2020 finaline İtalyan taraftarların gelmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Uçaklar iptal oldu
Ulaştırma Bakanı, İtalyan futbolseverlerin İngiltere’ye sadece final için geldiklerinin tespit edilmesi halinde kendilerine ülkeye giriş izni vermeyeceklerini söyledi. Bu bağlamda birçok özel ve tarifeli uçakların da iptal edildiği ortaya çıktı. Covid-19 salgını ve delta varyantı nedeniyle Ada ülkesi karantina zorunluluğu uygulayan ülkeler arasında yer alıyor. İtalya’dan ülkeye girişlerde 10 günlük karantina zorunluluğu bulunuyor.

Gözler saha dışında
Wembley Stadyumu’nda pazar gecesi oynanacak final mücadelesi öncesinde Çizme’de müttefiksizlik endişesi hüküm sürüyor. İngiltere ile yapılacak ve şampiyonu belirleyecek karşılaşmada Gök Maviler’i sahadaki rakipten çok saha dışındaki olası etmenlerin endişeye sürüklemesi gözden kaçmıyor. UEFA Başkanı ile İngiliz yetkililerin ilişkisinden, hakem atamalarına; oradan tribündeki seyirci desteğinin son derece kısıtlı olacağına kadar bir dizi olumsuz durumun İtalyanlar’ı endişelendirdiği görülüyor.