Fenerbahçe Atilla Karaoğlan'a eski hakemden canlı yayında olay tepki! 'Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi'

Atilla Karaoğlan'a eski hakemden canlı yayında olay tepki! 'Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi'

03.03.2024 - 07:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 28'inci haftasında Hatayspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Atilla Karaoğlan'ın tartışmalı kararlarını eski hakemler değerlendirdi.

Atilla Karaoğlana eski hakemden canlı yayında olay tepki Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi

Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ile Bora Özkara üstlendi. VAR'da Onur Özütoprak, AVAR'da ise Mustafa Öğretmenoğlu görev aldı.

Haberin Devamı

Hatayspor - Fenerbahçe maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında yorumladı. Yayıncı kuruluş beIN Sports'un hakem programı beIN Trio'da Deniz Çoban, Bahattin Duran ve Bülent Yıldırım dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

İşte Hatayspor - Fenerbahçe maçının tartışmalı kararları hakkında yapılan yorumlar...

"Massanga'nın müdahalesinde hakemin sarı kart kararı doğru mu?"

Bahattin Duran: Massanga'nın hareketlerine baktığında kartı kabullenmiş görüyorum. Massanga kabullenmiş gibi. Yalnızca faul verse hakem sanki daha doğru olur gibi geliyor bana. Burada umut vadeden bir atak yok. Eliyle omzuna yaptığı hafif bir temas var. Ayağıyla yaptığı hareket benim için kontrolsüz değil. Muhtemelen hakem bunun gecikmiş bir müdahale olduğunu düşündü, topa vurduktan sonra. Eğer öyle değerlendirdiyse buna saygı duyuyorum. Burada sarı kart göstermeseydi daha uygun olurdu benim için.

Haberin Devamı

Bülent Yıldırım: Burada hakemin yanılmasını anlayabiliyoruz sahadan gelen insanlar olarak. Topun yönünün yatay olduğu karşıda defans bloğunun komple yerleştiği, kontra olmayan bu orta saha yan pasında bu oyuncu kontrolsüz bir faul yapmadığı sürece ya da saygısızlık yapmadığı sürece, formadan asılmadığı sürece, ayağına basmadığı sürece sadece faul vermek yeterli. 5'li bir defans, öne çıkan Massanga Matondo rakibine küçük bir şarjla faul yapıyor. Kart göstermeyip burada olayın farkındalığını belli etse, ısrarlı faullere karşı limitinin o olduğunu gösterse bence yeterli olurdu. Sarı kart fazla diye düşünüyorum.

Deniz Çoban: Bence sarı kart fazla olmuş. Ortada bir sertlik yok. Tansiyon çok düşüktü. Oyuncular birbirine karşı saygılıydılar. Bu da hakemin işini kolaylaştıran bir husus. Bütün maçlar keşke böyle oynansa hakemler için.

Atilla Karaoğlana eski hakemden canlı yayında olay tepki Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi

"Massanga'nın Krunic'e faulünde hakemin kart göstermemesi doğru mu?"

Bahattin Duran: Massanga Matondo atılacağını düşünüyordu. Atilla Karaoğlan yön gösteriyor. 'Bu top çapraza gidiyor, umut vadeden bir atak yok' diyor. Burada kontrolsüz bir hareket de var, bence topu aldıktan sonra umut vadeden bir atak da var. İkisinden dolayı da bu hareket benim için net bir sarı kart.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Siyahlı oyuncu 'ben bir şey' yapmadım derken Atilla Karaoğlan sanki kendisine itiraz ediyormuş gibi 'böyle gidiyor' diyor. 'Çekil önümden' gibi bir işaret yapıyor. Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi?

Bahattin Duran: Yok hocam. Atilla, Massanga'ya 'sakin' diyor. 'Kart vermiyorum çünkü top kenara gidiyor' diyor. Bence Massanga'nın gördüğü ilk sarı kartla bunu karşılaştırdığımızda; ona 'sarı kart değildi' dedim. Bu çok net bir sarı kart. Net bir ikinci sarı kart, net bir birinci sart. Bu hareket net sarı kart. İlk sarı kartı biraz hafif olmuş.

Bülent Yıldırım: Bu faul nasıl oldu? Hakemin farkındalığı anlamında. UEFA eğitimlerinde 'bir oyuncu (defans oyuncusu) topun kontrolünü kaybederse en riskli hamleler o zaman olur, dikkat' derler. 'Dikkat' demesi lazım. Massanga Matondo topu kontrol edemeyince, kritik alanda rakip de pres yapıyor. Pas geldi, ayağından bir açtı 'eyvah' dedi. Topun yönü önemli değil. Bu taktik bir faul. Hakemin ondan dolayı yaklaşımsal bir hatası var. İlkinde kolay sarı kart verdi, saygı duyduk. Bu tartışmasız bir sarı kart.

Haberin Devamı

Deniz Çoban: Atilla Karaoğlan seviyesindeki bir hakemin burada topun yönünde takılacağına... Tam sahanın ortası böyle de gitse, böyle de gitse kaleden uzaklaşmıyor.

Bülent Yıldırım: Topun kontrolünü kaybettikten sonra yapılan klasik bir hakem, kendi hatasını bastırma faulü bu. Sarı kart net.

Deniz Çoban: Siyah beyaz hata olur mu? Cezaya girdi mi Atilla Karaoğlan?

Bahattin Duran: Sarı karttan girer mi?

Deniz Çoban: Net ikinci sarı kart. Bunun tartışması bile yok. Tansiyonu yüksek bir maçta hakem başına iş alır bu sarı kartı göstermediği zaman.

Atilla Karaoğlana eski hakemden canlı yayında olay tepki Oyuncuları karıştırıyor olabilir mi

Yazarlar