Galatasaray Galatasaray'da Mauro Icardi'nin sahalara dönüş tarihi belli oldu! İşte kaçıracağı maçlar

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin sahalara dönüş tarihi belli oldu! İşte kaçıracağı maçlar

08.01.2024 - 13:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe derbisinde yüzüne aldığı darbe sonucu yüz kemiklerinde kırık oluşan ve Konyaspor maçında forma giyemeyen Arjantinli golcünün sahalara dönüş tarihi belli oldu.

Galatasarayda Mauro Icardinin sahalara dönüş tarihi belli oldu İşte kaçıracağı maçlar

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisinde yüzüne aldığı darbe sonucu yüz kemiklerinde kırık oluşan Mauro Icardi’nin bir süre forma giymeyeceği kulüp tarafından açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Arjantinli golcü ile ilgili spekülasyonları ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca Konyaspor maçı sonrası şöyle konuştu: "Yarış var, yarış içerisindeki takımlar bu iddiaları ortaya atacaklar. Bunlar ufak hesaplar, ama yapılıyor. Bu ufak hesapların içerisinde olmamak lazım. Süper Kupa öncesi düşüncemiz, Mauro’nun orada oynaması, belki bir operasyon da olabilir mi olmaz mı diye düşünüyorduk.

Galatasarayda Mauro Icardinin sahalara dönüş tarihi belli oldu İşte kaçıracağı maçlar

O maçta da belki maskeyle yer almasını düşünüyorduk. Tedavisine operasyon olmadan devam etmeye karar verdik. Yüzünde kırık var. Fenerbahçe maçında aldığı darbeler, yumruk yedi, direğe doğru itildi, rakibin ayağının altında kaldı istemeden. Orada yüzüne, burnuna birçok yerine darbe aldı. Biz bunu ayağıyla da birleştirdik. 

Haberin Devamı

Uzun zamandır iğne ile oynadı. Kendi istediği verimi de veremedi. Sağlık ekibimiz, Icardi ve ben konuştuk. Yüzündeki riskin azalması, oynadığı takdirde daha kötü bir şey de olabilir, alacağı darbeye göre görme kaybına da yol açabilir. Bir süre dinlenecek, ondan sonra bizle beraber olacak."

TRABZONSPOR MAÇINDA SAHADA OLACAK

Hem yüzündeki kırık hem de ayağındaki sakatlık nedeniyle dinlemesi gereken Arjantinli golcünün, Süper Lig’in 21’inci haftasında Trabzonspor derbisinde formasına kavuşması bekleniyor.

3 MAÇ KAÇIRACAK

Özellikle plastik cerrah ve kulak burun boğaz doktorlarının oyuncunun yüzüne alabileceği darbeler sonrasında daha büyük sıkıntı yaşayabileceğini ifade ederken, herhangi bir operasyon geçirmesine de gerek olmadığı belirtildi. Yıldız futbolcunun yüzündeki kırıkların kaynaması beklenirken, oyuncu riske edilmeyecek. Konyaspor sınavında takımdaki yerini alamayan yıldız futbolcu, Süper Lig’de Sivasspor ve Kayserispor, Türkiye Kupası’nda ise Ümraniyespor karşılaşmalarında forma giyemeyecek.