Tenis Son dakika haberi: Emma Raducanu trendin sürmesini sağladı

Son dakika haberi: Emma Raducanu trendin sürmesini sağladı

15.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emma Raducanu’nun Amerika Açık’ta mutlu sona ulaşması, kadınlar tenisindeki trendin sürmesini sağladı. Birbiri ardına yeni yıldızların doğuşuna sahne olan kortlarda, son dört yıl içinde ilk grand slamini kazanan raket sayısı 11’e yükseldi.

Son dakika haberi: Emma Raducanu trendin sürmesini sağladı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Sezonun son grand slam turnuvası olan ABD Açık’ta şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Emma Raducanu, bireysel zaferinin yanı sıra kadınlar tenisinde son dönemde oluşan bir trendin son halkası olarak da önemli bir rol üstlendi. Britanyalı 18 yaşındaki raket, elemelerden gelerek büyük turnuva kazanan ilk tenisçi olmuş, ülkesi adına da 44 yıl sonra ilk kez grand slam kazanan kadın sporcu olmuştu.

Birbiri ardına yeni şampiyonlar çıkaran kadınlar tenisindeki sürprizler, 18 yaşındaki Emma Raducanu’nun ABD Açık zaferiyle devam etti. ABD Açık finalinde Fernandez’i yenerek şampiyonluğa ulaşan genç isim, uzunca bir süredir içine girilen sürekli yeni isimlerin şampiyonluğa ulaşması yönündeki trendin son halkası oldu.

Grand Slam tek kadınlarda, 2017 sonrasında 11 yeni şampiyon çıktı. Jelena Ostapenko, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Iga Swiatek, Barbora Krejcikova, Emma Raducanu dört büyük turnuvada bu süreçte ilk büyük kupalarını kaldıran isimler oldu.

Erkekler tenisinde ise kadınların tam tersi bir gidişat olması dikkat çekiyor. Aynı zaman periyodu içerisinde tek erkeklerde ilk grand slamini kazanan tenisçi sayısı 2’de kaldı. Roger Federer, Novak Djokovic ve Rafael Nadal’ın hegemonyasının arasında sadece Dominic Thiem ve Daniil Medvedev büyük turnuvalarda birinci kupalarını kaldıran isimler olabildi.

Haberin Devamı

'En büyük başarılardan’

Tek erkekler dünya sekiz numarası Dominic Thiem, ABD Açık’ta sürpriz bir şampiyonluk elde eden Emma Raducanu’yu kutladı. Kadınlar sporunun en büyük başarıları arasında gösterdiği zaferle ilgili olarak 2020 ABD Açık şampiyonu Avusturyalı tenisçi “Kadınlar sporunda gelmiş geçmiş en büyük başarılardan bir tanesi. Elemelerden geldi ve bir tek tie-break bile oynamadı. Daha önce şahit olmadığımız şeyler bunlar” dedi.