İngiltere Son dakika - İngiltere'de Southgate’in makus talihi

Son dakika - İngiltere'de Southgate’in makus talihi

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate penaltılar ve stadyum konusundaki kötü şansını bu turnuvada da yenemedi.

Yine penaltı, yine Wembley
İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate penaltılar ve stadyum konusundaki kötü şansını bu turnuvada da yenemedi. Southgate futbolculuğu döneminde EURO 1996’da Wembley’de oynanan, seri penaltı atışlarına giden İngiltere-Almanya yarı final karşılaşmasında son atışı kullanmış ve kaçırarak takımının elenmesine neden olmuştu. Bu kez İngiltere Milli Takımı’nın başında aynı stadyumda bir finalde İtalya karşısına çıktı ancak yine penaltı atışları sonunda hüsran yaşamak durumunda kaldı.

Haberin Devamı

Sorumluluğu bizzat üstlendi
Gareth Southgate kaçan penaltılar nedeniyle kimseyi suçlayamayacaklarını söyledi. Southgate, “Penaltıları kim atacak ben karar verdim. En iyi oyuncularımız kullandı. Ama böyle durumlar yaşanabiliyor. Sorumluluğu ben üstleniyorum” dedi. Soyunma odası konuşmasını da paylaşan deneyimli teknik adam, “Futbolcularıma teşekkür ettim. Suçlanacak bir durum olmadığını anlattım. Hepsi üzgündü. 55 yıl sonra bir fırsat geldi ama değerlendiremedik” ifadelerini kullandı.

Ada ızdırap içinde
İngiltere’nin yaşadığı hayal kırıklığı, ülkede yayınlanan gazetelerin manşetlerine yansıdı. The Guardian yenilgiyi ‘İtalya, İngiltere’nin hayallerini yerle bir etti’ şeklinde gördü. Daily Mail’de ‘Sonu gözyaşlarıyla bitti’ başlığı kullanıldı, milli takımın 55 yıllık hasretinin daha da uzadığı belirtildi. The Independent gazetesi ‘Kahramanlar için gözyaşı’ başlığına yer verdi. Daily Telegraph’ta ise ‘En son ızdırap... Penaltılar yine kalp kırdı’ denildi.

Haberin Devamı

Eldivenin sırrı
EURO 2020’nin en değerli oyuncusu seçilen ve MVP ödülünü UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in elinden alan Gianluigi Donnarumma, bu turnuvada özel bir kaleci eldiveni ile mücadele etti. İlk turdan itibaren yaptığı kritik kurtarışların yanı sıra çıkardığı penaltılarla takımına hayat veren 22 yaşındaki file bekçisi 100 sterlin değerinde ve üzerinde 288 adet sivri uç bulunan yeni teknoloji bir kaleci eldiveni taktı. Bu eldiven özellikle yumruklayarak uzaklaştırdığı toplarda kaleciye büyük avantaj sağladı.