Basketbol Son dakika | Shane Larkin, Türkiye Basketbol Milli Takımı'nda oynayacağını açıkladı

Son dakika | Shane Larkin, Türkiye Basketbol Milli Takımı'nda oynayacağını açıkladı

01.02.2020 - 14:44 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'in 27 yaşındaki yıldızı Shane Larkin, Türkiye Basketbol Milli Takımı'nda forma giyeceğini açıkladı. Türkiye Basketbol Federasyonu da Larkin için vatandaşlık işlemlerinin başladığını duyurdu. 

Son dakika | Shane Larkin, Türkiye Basketbol Milli Takımında oynayacağını açıkladı

 Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu Shane Larkin, Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nda forma giyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye Milli takımının formasını giymek istediğini birçok kez dile getiren Larkin, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nda forma giyeceğini duyurdu.

Türkiye forması giymenin son derece heyecan verici olduğunu belirten Larkin, "Türkiye Milli Takımına katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Türk Bayrağı'nı göğüsümde gururla taşıyacak olmak son derece heyecan verici. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem. Ama size tek bir şey için söz verebilirim. Bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip, sahip olduğum tüm enerji ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TBF'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinden Larkin için vatandaşlık işlemlerinin başladığını duyurdu. 

İşte TBF'den yapılan açıklama;

Shane Larkin İçin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık İşlemleri Başladı

Anadolu Efes oyuncusu Shane Larkin’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alması konusunda işlemler başlatılmıştır. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Shane Larkin, A Erkek Milli Takımımızın formasını giyebilme hakkını elde edecektir.

Sarıca'dan Larkin açıklaması

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka'nın galibiyetiyle sonuçlanan Frutti Extra Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Anadolu Efes'in ABD'li yıldızı Shane Larkin'i A Milli Takım'da oynama kararı nedeniyle tebrik etti.

Shane Larkin'in iyi bir oyuncu olduğunu kaydeden Sarıca, "Biz de ona önemli bir mertebe veriyoruz. Hem Türk oyuncu (statüsünde) olduğu için avantaj elde ediyor hem de milli takım forması giyecek. İnşallah o dönemde bizimle olacak. Scottie (Wilbekin) de Larkin'le beraber bizimle olacak. İnşallah o da aynı performansını milli takım forması altında gösterir." ifadelerini kullandı.

Frutti Extra Bursaspor maçına da değinen Sarıca, müsabakaya iyi başladıklarını ancak ikinci devre rakiplerinin kapanması sonrası dış atışlarda etkili olamadıklarını söyledi. Sarıca, uzun oyuncuları Semih Erden ile genç isimler Görkem Doğan ve Adem Bona'nın da sakatlıklarının olduğunu belirterek, "Sonuçta kazanmak önemliydi. Son bölümde hata yapmadık. Yarın dinlenip, önümüzdeki haftanın hazırlıklarına başlayacağız." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Barcelona Kobe Bryant'ı anıyor

 

Yazarlar