Galatasaray Son dakika - Manchester City'de Guardiola gözyaşlarını tutamadı!

Son dakika - Manchester City'de Guardiola gözyaşlarını tutamadı!

23.05.2021 - 22:11 | Son Güncellenme:

Şampiyonluğu önceki haftalara garantileyen Manchester City, konuk ettiği Everton'ı Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden ve Sergio Agüero'nun (2) fileleri havalandırmasıyla 5-0 yendi. Manchester City kupasına kavuşurken, efsanesi Sergio Agüero'ya da veda etti. Guardiola, Agüero için konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Son dakika - Manchester Cityde Guardiola gözyaşlarını tutamadı

İngiltere Premier Lig'de son hafta maçlarının tamamlanmasının ardından gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar belli oldu.

Haberin Devamı

Ligde Şampiyonlar Ligi vizesi almaya çalışan takımlardan Liverpool, konuk ettiği Crystal Palace'ı Sadio Mane'nin golleriyle 2-0 mağlup etti ve 69 puanla ligi 3. sırada tamamlayarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Chelsea'nin puansız kapattığı son hafta maçının ardından ligi ilk 4 içinde bitirme olasılığı yakalayan Leicester City ise bu avantajı değerlendiremedi. 

Tottenham, 41. dakikada Harry Kane, 76. dakikada Kasper Schmeichel (kendi kalesine), 87. ve 90 6. dakikalarda Gareth Bale'ın ağları sarmasıyla deplasmanda rakibini 4-2 yendi. Leicester City'nin gollerini, ikisi de penaltıdan olmak üzere Jamie Vardy kaydetti. 

Bu sonuçla 67 puanlı Chelsea'nin ardında kalarak ligi 66 puanla 5. sırada tamamlayan Leicester City'de milli oyuncu Çağlar Söyüncü, 90 dakika boyunca sahada kaldı.

Haberin Devamı

Şampiyon, farklı kazandı 

Şampiyonluğu önceki haftalara garantileyen Manchester City, konuk ettiği Everton'ı Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden ve Sergio Agüero'nun (2) fileleri havalandırmasıyla 5-0 yendi. 

Lig ikincisi Manchester United ise konuk olduğu Wolverhampton Wanderers'ı 13. dakikada Anthony Elanga ve 45 4. dakikada Juan Mata'nın penaltı golüyle 2-1 mağlup etti. Ev sahibi takımın tek golünü, 39. dakikada Nelson Semedo kaydetti. 

Guardiola gözyaşlarını tutamadı
Manchester City kupasına kavuşurken, efsanesi Sergio Agüero'ya da veda etti. Guardiola, Agüero için konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Guardiola, "Çok hoş biri, bize çok yardım etti. Onun yerine birini koyamayız. Bu kulüp için önemli oyuncular var; Joe Hart, David Silva bu kulübe çok yardımcı oldu. Agüero 20 dakikada kalitesini gösterdi" dedi.

Manchester City şampiyonluk kupasını kaldırdı
İngiltere Premier Lig 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayan Manchester City, Etihad Stadı'nda düzenlenen törenle kupasına kavuştu. 

Ligin son haftasında konuk ettiği Everton'u 5-0 mağlup eden Manchester City'de futbolcular ve teknik kadro, tarihinin 7. şampiyonluk kupası sırasında büyük mutluluk yaşadı. 

Manchester City'nin Cezayirli yıldız futbolcusu Riyad Mahrez, şampiyonluk kutlamalarında Filistin bayrağı açtı. Filistin ve ülkesi Cezayir'in bayraklarını sallayan 30 yaşındaki futbolcu, son günlerde İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin'e destek verdi. 

Haberin Devamı

Manchester City'yi 3. kez şampiyonluğa taşıyan İspanyol teknik direktör Pep Guardiola ise kupa töreninde mutluluk gözyaşlarını tutamadı. 

 Agüero'dan rekorlu veda 

Takımdan sezon sonunda ayrılacağını önceki haftalarda duyuran Arjantinli yıldız futbolcu Sergio Agüero ise son maçında oyuna sonradan girerek attığı iki golle önemli bir rekora imza attı. 

Agüero, Manchester United'da görev aldığı dönemde 183 gol kaydeden Wayne Rooney'yi geride bırakarak Premier Lig'de tek bir takımın formasıyla en fazla ağları sarsan futbolcu rekorunun sahibi oldu. 

Şampiyonluk törenini stattan takip eden yaklaşık 10 bin taraftar, kutlamalar sırasında Agüero'ya tezahüratlarla destek vererek sevgi gösterisinde bulundu.

 Kutlamaların ardından açıklamalarda bulunan Agüero ise "Çok mutluyum. Bir kulüpte 10 yıl oynamak kolay iş değil. Bu, benim için büyük bir onur. Maç öncesi garip duygular içindeydim. Buruk bir ruh halim olmasına rağmen anı yaşamayı tercih ettim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Harry Kane gol kralı oldu 

Fulham, West Bromwich Albion ve Sheffield United'ın küme düştüğü İngiltere Premier Lig'de 2020-2021 sezonu gol krallığı yarışını, rakip fileleri 23 kez havalandıran İngiliz santrafor Harry Kane kazandı.

Kane'i, 22 golle Liverpool'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah ve 18 golle Manchester Unitedlı Bruno Fernandes izledi.

Wesley Sneijder'in Ajax Formasıyla En İyi Golleri