Basaksehir Son dakika | Okan Buruk: Çok çalıştık, çok emek verdik, karşılığını aldık

Son dakika | Okan Buruk: Çok çalıştık, çok emek verdik, karşılığını aldık

19.07.2020 - 23:50 | Son Güncellenme:

Şampiyon Medipol Başakşehir'in Teknik Direktörü Okan Buruk, maçtan sonra yayıncı kuruluşa "6 haftalık bölümü çok iyi geçirdik. İyi çalıştık. Avrupa kupaları ile birlikte ligi götürdük. Çok çalıştık, çok emek verdik ve karşılığını aldık" dedi.

Şampiyon Medipol Başakşehir'in Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonunda duygularını aktardı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'ya özel teşekkür

Tarihinde ilk kez teknik adam olarak şampiyonluk yaşayan 46 yaşındaki teknik adam, "6 haftalık bölümü çok iyi geçirdik. İyi çalıştık. Avrupa kupaları ile birlikte ligi götürdük. Çok çalıştık, çok emek verdik ve karşılığını aldık. Bu şampiyonlukta birçok kişinin önemi var. Oyuncularımız, başkanımız, çalışanlarımız, aileler... Abdullah Avcı'ya teşekkür etmek istiyorum. Ayrılan oyunculara da teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Avrupa kupalarında Türkiye'yi iyi temsil edeceklerini vurgulayan Buruk, "İnşallah Kopenhag'ı eleyip Manchester United'la son 8'de oynarız. İnşallah orada da daha yukarılara gideriz" diye konuştu.

Başkan ve yönetim kuruluna tebrik

Buruk düzenlediği basın toplantısında ise şöyle konuştu: "Maçın zor olacağını söyledim, ikinci gol şansı geldi ama ikinci golü bulamadık. Maç devam ederken diğer taraftan bizim maçın durmasından dolayı diğer maçın sonucu geldi. Maç devam ederken şampiyonluğu ilan etmiş olduk. Saha içinde son 20 dakikalık bölümde daha sakin kalmamızı sağladı. Sezon başından beri fedakarca çalışan en başta oyuncularımızı, kendi ekibimi, personelimizi, tesisimizdeki çalışanları, başkanımızı, yönetim kurulumuzu tebrik ediyorum, bizim için önemli fedakarlıklar yaptılar. Mutlu olmamızı sağladılar."

Haberin Devamı

Buruk, basın toplantısında, takımın önceki teknik direktörü Abdullah Avcı ile turuncu-lacivertli takıma emek veren oyuncular Emre Belözoğlu, Napoleoni, Mossoro ve diğer isimlere de teşekkür etti.

Son dakika | Okan Buruk: Çok çalıştık, çok emek verdik, karşılığını aldık

"Türkiye şampiyonu olmak çok önemli"
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün başkanı Göksel Gümüşdağ karşılaşma sonrasında taraftarların toplandığı alanda bulunan üstü açık otobüse teknik direktör Okan Buruk ile geldi.

Taraftarlara kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Okan Buruk da otobüste basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tam olarak işin sıcaklığı ile farkına varamıyoruz ama Türkiye şampiyonu olmak çok önemli. Çok az teknik adam bunu yaşadı. Kendi adıma çok mutluyum. Şu anda ligi şampiyonlukla bitirdik ama Avrupa'daki hedefimiz devam ediyor. Birkaç gün dinlenip Avrupa'ya hazırlanacağız. Buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederiz." ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Avrupa'da başarının da kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Buruk, "Futbolcu olarak çok önemli kupalar kazandım ama teknik adam olarak Türkiye Kupası'nda Akhisar ile kazandığımız mucizevi bir şeydi. Bu sene şampiyonluk iddiası ile başlayıp kazanmak benim ve kulübümüz için çok önemliydi. İnşallah daha büyük başarılara imza atarız. Ligi kapattık Avrupa'ya odaklanacağız." şeklinde konuştu. 

Göksel Gümüşdağ ve Okan Buruk'un konuşması sık sık taraftarların tezahüratıyla kesildi. Taraftarlar yaktıkları meşalelerle şampiyonluğu doyasıya kutladı.