Şampiyonlar Ligi Son dakika: Paris'te büyük skandal! Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

Son dakika: Paris'te büyük skandal! Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

28.05.2022 - 22:50 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Paris'teki dev finale Fransa'da yaşanan güvenlik zaafiyeti damga vurdu. Taraftarlar adeta isyan etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Pariste büyük skandal Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid'le karşı karşıya geldi. Tüm dünyanın sonucunu merakla beklediği dev finale Fransız polisi damga vurdu. Yaşanan güvenlik zaafiyeti Fatih Terim'i de isyan ettirdi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

ÇOK SAYIDA BİLETSİZ TARAFTAR STADA GİRDİ

Organizasyondaki aksaklıklar biletsiz taraftarların içeri alınmasıyla başladı. SKY Italia'nın haberine göre; 15 bine yakın biletsiz taraftar Şampiyonlar Ligi finalini izlemek için Stade de France'ın içine girdi.

Son dakika: Pariste büyük skandal Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

KAPILARDA İZDİHAM OLUŞTU

Bu esnada Fransız polisi güvenlik önlemlerini arttırdı. Güvenlik güçleri ve Paris'teki polisler stadyuma giriş yapmak isteyen taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Yaşanan kaos sonrası büyük bir izdiham oluştu.

MAÇ ÜÇ KEZ ERTELENDİ

Stade de France'ta 22.00'da başlayacak olan müsabaka UEFA tarafından ilk önce 22.15'e ertelendi. Ardından UEFA bir açıklama daha yaptı ve başlangıç saatini 22.30 olarak duyurdu. UEFA son olarak müsabakanın başlama saatini 22.36'ya çekti.

Haberin Devamı

Son dakika: Pariste büyük skandal Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

FATİH TERİM İSYAN ETTİ

Fatih Terim, UEFA'nın şehirdeki trafik nedeniyle maçı 36 dakika ertelemesi hakkında da konuştu. 68 yaşındaki teknik direktör organizasyonda yaşanan aksaklıkla ilgili, "Bizim ülkemiz organizasyon olarak çok çok ileride" dedi.

Tecrübeli teknik adam, "Ben hayatımda böyle bir şeye rastlamadım. Biz bu organizasyonu çok güzel yaparız. Son anda yine vazgeçmezlerse. Çok daha güzel yaptık daha önce" diye konuştu.

BİLETLİ TARAFTARLAR KAPIDA KALDI

Fransız polisi ve UEFA'nın büyük hatası sonrası biletli taraftarlar kapı dışında kaldı. Yetkililer maçın başlamasına dakikalar kala tüm kapıları açtı ve taraftarların hepsini bilet kontrolü bile yapmadan stadyuma aldı.

Son dakika: Pariste büyük skandal Şampiyonlar Ligi finaline güvenlik zaafiyeti darbesi

TARAFTARLAR PROTESTO ETTİ

Stade de France'ta yaşanan bu aksaklık sonrası taraftarlar isyan etti. UEFA'nın ve Fransız polisinin büyük hatası sonrası taraftarlar maç öncesi yapılan seremonide Şampiyonlar Ligi marşını ıslıkladı.

ÇOCUKLARIN OLDUĞU YERDE BİBER GAZI SIKTILAR

Polislerin taraftarlarla yaşadığı arbede esnasında biber gazı sıktığı da öğrenildi. Dış basında yer alan haberlere göre bu bölgelerde çocuklar da yer alıyordu. UEFA Disiplin Kurulu'nun yaşananlar sonrası harekete geçtiği ve soruşturma başlatma kararı aldığı belirtildi.

POLİS MERKEZİNE SEVK EDİLDİ

Biletsiz giren taraftarların tespit edildiği sırada stadyumda bulunan bazı kişilerden şüphelenildi. Bunun üzerine iki İngiliz taraftar ile polisler arasında münaşaka yaşandı. İki taraftarın polis merkezine sevk edilmek üzere stadyum dışına alındığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Real Madrid ve Liverpool taraftarları Paris sokaklarında