Futbol Suudi Arabistan'da forma giyen Merih Demiral'dan tepkilere cevap: Şov yapıyorsunuz

Suudi Arabistan'da forma giyen Merih Demiral'dan tepkilere cevap: Şov yapıyorsunuz

30.12.2023 - 11:19 | Son Güncellenme:

Riyad'daki Al-Awwal Park'ta düzenlenecek olan Süper Kupa finali Suudi yetkililerin çıkardığı kriz nedeniyle iptal edildi. Suudi Arabistan takımlarından Al Ahli forması giyen milli futbolcu Merih Demiral, kendisine gösterilen tepkilerle ilgili açıklama yaptı.

Suudi Arabistanda forma giyen Merih Demiraldan tepkilere cevap: Şov yapıyorsunuz

Süper Lig 2022-23 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynayacağı final maçı Suudi yetkililerin tutumu nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

SUUDİLER İLE KRİZ YAŞANDI
TFF ile Suudi yetkililerin öğle saatlerinde yaptığı toplantıda İstiklal Marşı krizi yaşandı. Suudiler, İstiklal Marşı’nın maçtan önce çalınmasına önce karşı çıktı. TFF’nin ısrarı üzerine Suudi Arabistan Milli Marşı’nın da çalınması karşılığında uzlaşma sağlandı.

TFF ile Suudi yetkililer, Türk Bayrakları ve Norm Ender’in söyleyeceği 100. yıl marşı konusunda daha önce protokol yapmıştı. Dünkü toplantıda 12 şehit için saygı duruşu yapılması da kabul edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe ayrıca Atatürk fotoğrafı bulunan tişörtlerle ısınmaya çıkmak istedi. Fenerbahçe ek olarak Atatürk’ün, “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini Türkçe ve İngilizce pankart olarak oyuncuların taşıması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

TALPELER REDDEDİLDİ
Suudi yetkililerin bu cevabı Fenerbahçe ve Galatasaray’ı çileden çıkardı. Ortak tavır alan ezeli rakipler tüm taleplerinin kabul edilmemesi halinde maça çıkmayacaklarını kesin bir dille bildirdi. Suudiler gergin bekleyişin ardından TFF’ye Atatürk tişörtleri ve pankarta izin verilmeyeceği cevabını iletti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin davetiyle yeniden bir araya gelen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek çok net bir duruş sergiledi.

Bu talep Galatasaray tarafından da iletildi. Ancak Suudi yetkililer, “Sportif talepleri kabul ettik ama bunlar bizim dışımızda siyasi konuları içeriyor. Siyasi otoritenin onayına ihtiyaç var” cevabını verdi.

MERİH DEMİRAL'DAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Suudi Arabistan takımlarından Al Ahli forması giyen milli futbolcu Merih Demiral sosyal medyadan eleştirilere yanıt verdi. Dün akşam Al Ahli'nin Al Khaleej ile karşılaştığı maçta 90+12'de sahaya giren Merih, Yağız Sabuncuoğlu'na şunları söyledi:

"Olayların yaşandığı anda Al Khaleej’e karşı sahadaydım. Şimdi maçtan çıktım. Bu olaylar üzerinden bana zarar vermeye çalışmak çok üzücü. Organizasyonu yapamayan TFF organizatörleridir. Ben değilim."

Ayrıca bir X kullancısı Merih Demiral için "Kaan Ayhan gol sevinci yaşarken senin kişisel şovuna katılmadı, asker selamı vermedi diye kameralar önünde artistlik yapıyordun. Şimdi mevzu Atatürk ve sesin soluğun çıkmıyor. Koysana tepkini, en milliyetçi sensin." yorumunda buulundu.

Haberin Devamı

Merih Demiral bu paylaşıma sert bir şekilde cevap vererek "Aynı saatte maçta olduğumu biliyorsun, ona rağmen etkileşim için bu şovları yapıyorsun. Allah belanızı versin." yanıtını verdi.

TFF AÇIKLAMASI
TFF’den yapılan duyuruda, “Cumhuriyetimizin ve TFF’nin 100. Yılını yurt dışında da kutlamak amacıyla, Türk futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Yazarlar