Galatasaray Sparta Prag'ın yıldızından Galatasaray itirafı! 'Kuradan çok mutluyum'

Sparta Prag'ın yıldızından Galatasaray itirafı! 'Kuradan çok mutluyum'

18.12.2023 - 18:49 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda Galatasaray ile eşleşen Sparta Prag'da futbolcular açıklamalarda bulundu. Jakup Pesek, kura çekimiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullanırken Lukas Haraslin'in yorumu dikkat çekti.

Sparta Pragın yıldızından Galatasaray itirafı Kuradan çok mutluyum

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamladıktan sonra UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'nda mücadele edecek Galatasaray'ın rakibi Sparta Prag oldu. Sarı-kırmızılılarla eşleşen Çekya ekibinde futbolcular dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çekya temsilcisinin tecrübeli futbolcularından Jakup Pesek, kura çekiminde Galatasaray'la eşleşmek istediğine dikkat çekti. 30 yaşındaki kanat oyuncusu, "Kuradan çok mutluyum. Muhtemel rakipleri gördüğümden beri Galatasaray'ı istiyordum. Harika bir takımla mücadele edeceğimiz için mutluyum" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın iç saha maçlarındaki atmosfere vurgu yapan Jakup Pesek, "Kolay değil ama elimizden geleni yapıp başarılı olacağımıza inanıyorum. Türkiye'de harika bir atmosfer var, orada maça çıkmak için sabırsızlanıyorum. Eminim ki rövanş maçında bizim taraftarlarımız da bir 'cehennem' yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

BRIAN PRISKE: FANTASTİK BİR MAÇ BEKLİYOR

Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske de Galatasaray'la eşleşmelerini değerlendiren isimler arasında yer aldı. Priske, kura çekiminde güçlü bir takımla eşleştiklerine vurguda bulunarak şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Kuralar çekilmeden önce de güçlü bir rakiple eşleşeceğimizi biliyorduk. Şampiyonlar Ligi'nden düşmüş bir takım gelecekti ve Galatasaray geldi. Onların çok yüksek bir kalitesi var. Hücum güçleri çok yüksek ve bireysel olarak çok yetenekli oyuncuları var. İstanbul'da bizi fantastik bir maç bekliyor ama evimizde de her şeyi başarabiliriz. İki maçı da heyecanla bekliyoruz."

LUKAS HARASLIN: TÜRKLERİN YARATTIĞI ATMOSFERİ BEKLİYORUZ!

Sparta Prag cephesinden Galatasaray eşleşmesini değerlendiren diğer isim Lukas Haraslin oldu. 27 yaşındaki Slovak yıldız, Galatasaray'ın ilgi çekici bir rakip olduğunu dile getirdi:

"Galatasaray ilgi çekici bir rakip. Bizi ilginç ve zorlayıcı bir maç bekliyor. Türklerin yarattığı atmosferi biliyoruz ancak biz de kalitemizin farkındayız."

İç sahada güçlü bir oyun oynadıklarına dikkat çeken Lukas Haraslin, "Evimizde güçlü bir oyunumuz var ve ikinci maçı kendi sahamızda oynamak avantaj olabilir. İki maçı da kazanıp son 16'ya yükselmek istiyoruz" diye konuştu.

GALATASARAY İLK MAÇINDA EVİNDE

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Eleme Turu'ndaki Galatasaray - Sparta Prag eşleşmesinin ilk maçı 15 Şubat'ta Rams Park'ta oynacak. Eşleşmenin rövanş müsabakasına ise Çekya ekibi ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Galatasaray - Sparta Prag eşleşmesinde rakibine üstünlük kuran ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna yükselecek. Eşleşmede rakibine elenen takımın Avrupa kupalarındaki serüveni sona erecek.

Yazarlar