Trabzonspor Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: "Avcı'nın aklı net değil! Onu küstürme hocam"

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: "Avcı'nın aklı net değil! Onu küstürme hocam"

06.08.2022 - 08:24 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu İstanbulspor-Trabzonspor maçıyla başladı. Son şampiyon Trabzonspor mücadeleden 2-0 galip ayrılarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

Spor Toto Süper Lig 75 günlük aranın ardından yeniden başladı. Son şampiyon Trabzonspor, Olimpiyat Stadı'nda İstanbulspor'a konuk oldu. Karadeniz Fırtınası, Cornelius ve Denswil'in golleriyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu ve lige 3 puanla başladı.

Haberin Devamı

Son şampiyonu öne geçiren golü 16. dakikada Andreas Cornelius kaydetti. Danimarkalı oyuncu ayrıca yeni sezonun ilk golünü kaydetmiş oldu. Maçın skorunu belirleyen golü ise 86. dakikada Stefano Denswil attı.

İstanbulspor'a karşı üst üste 4. galibiyetini alan Trabzonspor bu sonuçla birlikte sezona 3 puanla başladı. 17 sezon sonra Süper Lig'deki ilk maçına çıkan İstanbulspor ise ilk maçını puansız kapattı.

Trabzonspor, gelecek hafta Atakaş Hatayspor maçı ile birlikte evindeki ilk maçına çıkacak. İstanbulspor ise Yukatel Kayserispor'a konuk olacak.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

Haberin Devamı

İSTANBULSPOR 11'İNDE TEK YENİ TRANSFER

Müsabakaya ev sahibi İstanbulspor; David Jensen, Oğuzhan Berber, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Duhan Aksu, Melih Kabasakal, Ali Yaşar, Jetmir Topalli, Ferhat Yazgan, Kristal Abazaj, İbrahim Yılmaz 11'i ile başladı.

Haberin Devamı

Sarı-siyahlı takımın yedek kulübesinde Mücahit Serbest, Marin Ljubic, Abdullah Aydın, Aldin Cajic, Emir Kaan Gültekin, Partick Ebert, Muammer Sarıkaya, Valon Ethemi, Michael Ologo, Kağan Miray Bağış yer aldı.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

TRABZONSPOR 11'İNDE 3 TRANSFER

Bordo-mavili ekip ise müsabakaya Uğurcan Çakır, Jens Larsen, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Eren Elmalı, Emmanouil Siopis, Anastasios Bakasetas, Edin Visca, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Andreas Cornelius 11'i ile çıktı.

Trabzonspor'un yedek kulübesinde Muhammet Taha Tepe, Berat Özdemir, Ahmetcan Kaplan, Kerem Şen, Jorge Djaniny, Stefano Denswil, Yusuf Erdoğan, Doğucan Haspolat, Emrehan Gedikli, Jean Kouassi görev bekledi.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

ABDULLAH AVCI'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Karadeniz temsilcisi, Turkcell Süper Kupa'da yapılan Demir Grup Sivasspor maçının ilk 11'ine göre mecburi tek değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, 30 Temmuz Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Demir Grup Sivasspor ile karşılaştı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Sivasspor mücadelesinde ilk 11'de görevlendirdiği Marek Hamsik'ten İstanbulspor mücadelesinde yararlanamadı.

Avcı, sakatlığı bulunan Slovak yıldızın yerine orta sahada Emmanouil Siopis'i görevlendirdi.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

17 SEZON SONRA SÜPER LİG'DE

Sarı-siyahlı takım, 17 sezon sonra Süper Lig'de maça çıktı.

Türk futbolunun önemli kulüplerinden olan İstanbulspor, 2004-2005 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e bu sezon yeniden döndü.

İstanbul temsilcisi, Trabzonspor maçıyla 17 sezonluk hasreti sonlandırdı.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

SPOR YAZARLARININ DEĞERLENDİRMELERİ

CEMAL ERSEN - ŞAMPİYONUN MAZERETİ VAR

Trabzonspor, geçen sezonun şampiyonluğunu “Süper Kupa” ile taçlandırdıktan sonra, gözler elbette İstanbulspor maçına çevrilecekti. Kapalı kutu görünen ligin yeni ekibi karşısında alınacak üç puan, iyi bir başlangıç ve yaklaşan Kopenhag sınavı öncesi motivasyon olacaktı. Zor ama hedefe hizmet eden bir skor buldu Karadeniz ekibi.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı kadro konusunda sürpriz yapmadı. Lakin savunma kurgusunda kafasının netleşmediği belli... Hamsik dışında ideal bir takım sürdü sahaya. Gelecekte Dorukhan’ı daha verimli olacağı yerde kullanmayı tercih edeceğini düşünüyorum.

Bakın; her takıma, emeğine ve elde ettiği başarıya saygı duyuyorum. Ama Süper Lig gibi üst düzey bir organizasyonda mücadele ediyorsanız, belli standartları bulacaksınız. Alt yapınız sağlam, antrenman sahanız, nihayetinde mütevazı da olsa maçlarınızı oynayacağınız bir stadınız olacak. Ve en önemlisi, arkanızda duracak bir taraftar grubu. Yoksa bu oyunun figüranısınız. Karakter koyamazsanız, geldiğiniz yeri anımsarsınız.

İstanbulspor 17 yıl sonra geri döndüğü lige maalesef saydığım unsurlardan yoksun başladı. İki takımı tartıya çıkardığınızda kuşkusuz Trabzonspor ağır basıyordu. Kalite farkı net görüldü. Skoru belirleyen de bu detaylar oldu. Adı ve forması kazandı.

Skora “hadi” diyen sayıda Cornelius imzası vardı. Basit ama usta işi bir kafa vuruşu izledik.

Gücünü hissettirmek yerine, tedbirli oynamak rakibe göre değişir. Karadeniz ekibi öne geçtikten sonra vites artırmalı idi. İnisiyatif sende ise kullanacaksın. Trabzonspor hücum anlamında beklenenin altında kaldı. Kaleye atılan şutlar değil, ne kadar isabet sağladığın önemli. Dolayısıyla, Avcı’nın ekibi üretken olamadı. Sahada her anlamda üstün olmasına karşın, skor üretemekte zorlandı.

Yeni transferler Larsen ve Eren’in hücuma katkısı belli ki, giderek artacak. Kaliteleri anlaşıldı. Ama önlerindeki Visca ve Trezeguet ile uyum sağlamaları zaman alacak. Sürecin hızla ilerlemesi şart. Lig ve Avrupa arenası farklı. Yoksa canınız yanar.

İkinci yarıda tablo dağişmedi. Rakip savunmada bu kadar açık verirken fırsat bulamamanın açıklaması nedir? Avcı kusura bakmasın, maçı kazandı diye alkışlanmayı beklemesin. İki duran topla gelen goller ve kazanılan üç puan olabilir. Daha fazlasını yapmalı idi şampiyon takım.

Son bölümde yapılan oyuncu değişikliklerine gelince. Geç ama doğru idi. Avcı’nın aklının net olmadığı belli. Örneğin Djaniny bu ekibin neresinde? Asla yedek kalmamalı. Onu küstürme hocam. Ve Siopis. Yüreği kadar aklı ile de bu takımın en yararlı oyuncusudur. Alternatif değil, asli olmalıdır.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

Sonuç iyi, oyun yetersiz. Bu tablo ne lige yeter ne Şampiyonlar Ligi’ne. Aman dikkat! Skor yanıltmasın sakın. Gerçekler, yarına ışık tutar. Eksiği görmeyen, yanlışa devam eder.

Hakem Arda Kardeşler’e gelince. Kardeşi Erce Kardeşler ayrıldıktan sonra ilk kez Trabzonspor maçına çıktı. Sanırım “yapay zeka” iyi çalışmış! Performansı mı? Sezonun açılış müsabakasında MHK’yi mahçup etmedi. Zaten kendisini ve VAR’ı sıkıntıya sokacak pozisyonlar yoktu.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

AKSAL YAVUZ - TRABZONSPOR'DA KAFALAR ÇALIŞTI

2021-2022 sezonu, Trabzonsporlular için rüya gibiydi. “Yıllar sonra gelen şampiyonluğu öyle bir kutlayacağız ki, yıllarca konuşulacak” demişlerdi. Söylediğini yaptılar; kutladılar, sadece onlar değil izleyenler de keyif aldı kutlamalardan.

Laf aramızda, şampiyonluk kutlamasında çıtayı bayağı yükselttiler, bundan böyle şampiyon olan kulüpler düşünsün artık! Vallahi parayla yapılmazdı o tanıtım... Hem Trabzonspor, hem ülkemiz adına müthişti. Dünya gözlerini kırpmadan, hayranlıkla izledi.

Futbolda dün yok, o anlamda geleceğe bakmak, yeni sayfalar açmak, Abdullah Avcı’nın da dediği gibi ‘yeni hikayeler’ yazmak gerekir.
Bütün takımlar için sezonlar sıkıntılı başlar, hele de ilk haftalar.... Oyuncuların hazır hale gelmesi, takımın, sistemin oturması zaman ister. Eksikler de varsa transfer ister.

İlk haftalar iyi futbol da beklenmez. Ligin son haftalarında olduğu gibi... Önemli olan üç puandır.

Doğrusunu söylemek gerekirse, iki takım arasında kadro kalitesi olarak bayağı bir fark var. Hal böyle olunca, maçın mutlak hâkimi Trabzonspor olacaktı elbet. Cornelius gibi hava hakimiyeti olan golcünüz varsa, gol kaçınılmaz oluyor.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

Avcı’nın öğrencileri, ilk yarı fişi çekip işi bitirebilirdi ama son vuruşlar karavana olunca...

İkinci devre, ilk yarıya ve kadro kalitesine bakarak Trabzonspor’un daha etkili olmasını, farkı artırmasını beklesek de, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan İstanbulspor’un iki cılız gol girişiminden başka bir şey izleyemedik desek abartmış olmayız.

Denswil’in kafa golü, Cornelius’un attığı ilk golün kopyası desek!

Özetle, geçen sezonun şampiyonu, ilk maçında üç puanı Cornelius ve Denswil’in kafa golüyle aldı. Bir başka deyişle Trabzonspor’da dün kafalar çalıştı!

ERKAN AYRAÇ - FIRTINA GİBİ START VERDİ

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezon son şampiyon Trabzonspor ile ligin yeni ekibi İstanbulspor’un maçıyla start aldı. Bordo-mavililer deplasmanda üç puanı 2-0’lık skorla kaptı.

Trabzonspor’un 11’ine baktığımız zaman Teknik Direktör Abdullah Avcı, Süper Kupa’yı kazanan kadroyu zorunlu olan Hamsik-Siopis değişikliği dışında bozmadı. Şunu da belirtmek gerekiyor, Avcı’nın bu sezon jokeri yine Dorukhan olacak. Asıl yeri orta saha olan tecrübeli futbolcu stoperde kusursuza yakın oynadı.

İki takım arasındaki kalite farkı ortadaydı ve bu da ilk dakikalardan itibaren futbola yansıdı. Konuk ekip sürekli golü ararken, ev sahibi İstanbulspor kapanmayı seçti.

Skor üstünlüğünü erkenden almak isteyen bordo-mavililerde önce Eren, ardından Trezeguet kaleyi yokladı. 15’te ise Larsen’in şutunu, Jensen aynı güzellikte kornere çeldi. Pozisyonun devamında Visca’nın ortasında Vitor Hugo’dan seken topu Andreas Cornelius ağlara yolladı: 0-1. Geriye düşen İstanbulspor ilk yarıyı isabetli şut atamadan bitirirken, kontrolü elinde tutan Trabzonspor’un eksiği farkı artıramamasıydı.

Spor yazarları İstanbulspor-Trabzonspor maçını değerlendirdi: Avcının aklı net değil Onu küstürme hocam

İkinci devrenin ilk dakikalarında ev sahibi İbrahim ile gole yaklaştı, ancak Uğurcan’ı geçemedi. Açılış maçında dakikalar azaldıkça tempo düşerken İstanbulspor daha fazla ileriye çıkmaya başladı. Rakibine birçok alanda üstünlük Trabzonspor aradığı ikinci golü ise son dakikalarda buldu. 75’te oyuna giren Denswil güzel bir kafa vuruşuyla geceyi noktaladı. Bordo-mavililerin maçtaki tek düşündürücü detayı atak için sadece Trezeguet’nin bulunduğu sol kanadı seçmesi oldu.