Voleybol Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe şampiyon

Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe şampiyon

12.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarı Melekler, Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı’nın 3. buluşmasında Eczacıbaşı Dynavit’i tie-break setinde devirmeyi başardı, rakibini 2 saat 21 dakika süren mücadele sonunda dize getiren Fenerbahçe Opet seride durumu 3-0’a taşıyarak 6. kez mutlu sona ulaştı.

Sultanlar Liginde Fenerbahçe şampiyon

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı üçüncü maçında Eczacıbaşı Dynavit’i 2 saat 21 dakika süren mücadele sonrası 3-2’lik skorla devirdi, seride durumu 3-0 yapan Sarı Melekler altıncı şampiyonluğunu elde etti.

Karşılaşmanın ilk seti başa baş geçerken özellikle son bölümü nefesleri kesti. 24-21 Eczacıbaşı Dynavit öne geçerken geriden gelen Fenerbahçe müthiş bloklarıyla rakibine geçit vermedi ve ilk seti 28-26 kazanarak 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Karşılıklı sayılarla geçen ikinci set, Eczacıbaşı Dynavit’in 25-21 üstünlüğüyle tamamlanırken oyuna da 1-1’lik eşitlik geldi. Üçüncü sette ibre bir kez daha Fenerbahçe Opet’e geçti. Sarı Melekler bu seti 25-21 önde tamamlayarak skoru 2-1’e taşıdı. Dördüncü sette geriden gelerek Kaptan Eda’nın sayılarıyla öne geçen Sarı Melekler, farkı 4 sayıya kadar çıkarsa da setin sonunu getiremedi. Son bölümde arayı kapatan Eczacıbaşı Dynavit seti 26-24 alarak mücadeleyi tie-break setine taşımayı başardı.

Son sete Fenerbahçe Opet damgasını vurdu. Saha değişimine 8-2 önde giren sarı-lacivertli ekip, seti 15-8, maçı da 3-2 kazanarak altı yıl aradan sonra altıncı şampiyonluğuna uzandı.

Fenerbahçe Opet’te Melissa Vargas 18, Arina Fedorovtseva 17, Aslı Kalaç 15, Ana Cristina De Souza 14 ve Eda Erdem Dündar 13 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşarak galibiyette büyük pay sahibi oldular.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet’i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit arasında oynanan Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi play-off finali üçüncü maçında rakibini yenerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet’i kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti, yönetimi ve sarı lacivertli camiayı tebrik ediyorum. Eczacıbaşı Dynavit’i de final mücadelesinden dolayı kutluyorum. Her iki kulübümüze başarılar diliyorum.

'Futbolda da başarı gelecek'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımın antrenörü Zoran Terzic’i öperek kutladı. Koç, “Terzic’i ekibini, bütün çalışanları, kaptanımızın liderliğinde bütün oyuncuları ve muhteşem taraftarları kutluyorum. Avrupa maçı sonrası motivasyon düşmüştü, taraftarlar bu takımı ayağa kaldırdı. Çok mutluyuz” dedi. Koç, “Futbolda da başarı gelecektir. Bu şans böyle gitmeyecek, bir yerde dönecektir, bakarsınız bu sene döner ama dönecektir” diye konuştu.

Sarı-lacivertli takımın liberosu Gizem Örge çok duygu dolu olduğunu söyledi. Örge, “Dipte dediğimiz bir noktadaydık takım olarak. Play-off serisi bizim için çok önemli bir gün olan 3 Mayıs’ta başladı. Taraftarlarımıza armağan olsun” dedi.

Haberin Devamı

Sezona Spor Toto Şampiyonlar Kupası ile başlayan, CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı final, Kupa Voley’de final oynayan Sarı Melekler ikinci kupasını kazandı. Fenerbahçe Opet sezonu Misli.com Sultanlar Ligi şampiyonluğuyla noktaladı.

MVP Vargas

Fenerbahçe Opet’in yıldızı Melisa Vargas, müsabakanın en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü aldı. Gizem Örge en iyi libero, Carneiro ise en iyi pasör ödülüne layık görülürken, en iyi orta oyuncu kaptan Eda Erdem Dündar, en iyi smaçör Fedorovtseva, en iyi pasör çaprazı da Vargas seçildi. Eczacıbaşı Dynavit’te Saliha Şahin ise Misli.com özel ödülü aldı.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna damga vuran isimlerin başında gelen Melissa Vargas “Çok mutluyum, çok emek verdik ve bu şampiyonluğu uzun zamandır bekliyorduk” dedi. Başarılı oyuncu “Çok duygusal bir maçtı, hastaydım ve maçın ardından bir duygu patlaması yaşadım. Taraftarlarımız her zaman yanımızda, onlara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Artık tadını çıkaracağım'

Sarı-lacivertli takımın tüm şampiyonluklarında forma giyen kaptan Eda Erdem Dündar, göz yaşları içinde duygularını açıklarken çok mutlu olduğunu söyledi, “Üzerimden büyük bir yük kalktı, artık tadını çıkaracağım” dedi.

Fenerbahçe Opet’in kaptanı Eda Erdem Dündar dev final sonrasında çarpıcı ifadeler kullandı. Sarı-lacivertli taraftara seslenen tecrübeli voleybolcu, “Fenerbahçe’deki 15. sezonum ve 6. şampiyonluğum. Sahada her zaman yüzde 100’ümü vermeye çalıştım o yüzden içim çok rahat ve çok mutluyum. Başkanımıza, taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz. Şampiyonlar Ligi’nde birlikte üzüldük ama onlar bize inanmaya devam etti. Onlar bizim itici gücümüz” dedi.

Kaptan Eda Erdem Dündar maçın ardından Melissa Vargas’la ilgili flaş bir itirafta bulundu. Eda Erdem Dündar açıklamasında, “Bu sezon takımdaki herkes ekstra idman yapmak, video izlemek istedi. Herkes çok büyük fedakarlık yaptı. Arina, Ana 19 yaşındalar ama takımı sırtladılar bütün sezon, Vargas iki gündür 38 derece ateşle oynuyor. Üzerimden çok büyük bir yük kalktı, artık tadını çıkaracağım” diye konuştu. Eda Erdem Dündar açıklamaları sırasında gözyaşlarına hakim olmadı.

Haberin Devamı

Kupa Başkan Üstündağ’dan

Şampiyonluk seremonisine “Cumhuriyetin Feneri Şampiyon” tişörtleriyle çıkan Fenerbahçe Opet madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti. Şampiyonluk kupasını ise TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Kaptan Eda, kupayı almak üzere Ana Cristina De Souza’yı çağırdı. Kupa oyuncularımızın ellerinde yükselirken, salonda büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından toplu fotoğraf çektirildi. Sarı Melekler sonrasında kupayı taraftarlarına götürdü ve şampiyonluk sevinci birlikte kutlandı. Başkan Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyeleri de sarı-lacivertli takımı tebrik etti.