Süper Lig Süper Lig kulüplerinden TFF'ye karşı imza 135 imza!

Süper Lig kulüplerinden TFF'ye karşı imza 135 imza!

07.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Büyükekşi ve yönetiminin gitmesi için imza toplamaya başlayan Süper Lig kulüpleri, olağanüstü genel kurula ağırlık verdi. Seçim için gerekli olan 135 imzayı kısa sürede tamamlayan kulüpler, henüz aday bulmazken, “Gitsin yeter” düşüncesiyle hareket ediyor.

Süper Lig kulüplerinden TFFye karşı imza 135 imza

Kulüpler düğmeye bastı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun olağanüstü genel kurula gidebilmesi için çalışmaları başlattı.

Haberin Devamı

Aylardır, Başkan Mehmet Büyükekşi’ye istifa etmesi için mesaj yollayan ancak karşılık bulamayan kulüpler, seçimli genel kurul için imza toplamaya başladı. Başakşehir, Çaykur Rize, Alanya ve Kayserispor dışındaki 16 kulüp, Büyükekşi’yi devirmek için kolları sıvadı. Süper Lig’de her kulübün, başkanla birlikte 7’şer delegesinin bulunduğu, kısa sürede çok daha fazla rakama ulaşılacağı anlatıldı.

Kulüplerin istifa isteği karşısında yeni bir takvim çıkaran Büyükekşi, Avrupa Şampiyonası sonrasında, 17 Temmuz’da seçim önerisinde bulundu. Ancak kulüpler buna karşı çıktı. Bunun üzerine olağanüstü genel kurul için bir taslak hazırlandı ve kendi aralarında paylaşıldı. Seçim isteyen üyeler, noter kanalıyla dilekçelerini göndermeye başlarken, “yeter” rakama ulaşıldı. Bunun da yaklaşık 135 olduğu, ancak kulüplerin çok daha fazla bir rakama ulaşacağı ifade edildi. 1. Lig’den 14 kulübün de bunlara katıldığı, 2. ve 3. Lig kulüplerinin yanı sıra, oy kullanma hakkı bulunan diğer isimlerin de desteğiyle 200’den fazla imza sayısına ulaşılacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Kulüpler açısından en önemli konu, bir an önce seçimin yapılabilmesi... Bu nedenle kimin aday olacağından çok, hemen olağanüstü genel kurulun toplanması... Kulüp yöneticileri ve delegeler, “Yeter ki gitsin” mottosuyla hareket ediyor.

Başkan Mehmet Büyükekşi’nin ise yaşanan bu gelişmelerin ardından birkaç gün içerisinde seçim takvimini açıklayabileceği, bayram sonrasında seçim olacağı ifade edildi.

TAKVİM İŞLEMEZSE BAŞVURU FIFA'YA

Türkiye Futbol Federasyonu’nun statüsündeki 29 maddeye (Olağanüstü Genel Kurul) göre, yönetim kurulu her zaman genel kurulu toplantıya çağırabilir. 

Genel Kurul, toplam delege sayısının yüzde 40’ının noter onaylı yazılı müracaatı üzerine, yönetim kurulu tarafından en geç otuz gün içinde olağanüstü olarak toplanır. Olağanüstü Genel Kurulun Yönetim Kurulu tarafından bu süre zarfında yapılmaması halinde, talepte bulunan delegeler FIFA’ya müracaat edebilir.

"TFF'NİN İÇİ BOŞALDI"

Kulüpler Birliği Vakfı’nda, Süper Lig kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin en çok şikayet ettiği konulardan biri de, Türkiye Futbol Federasyonu’nun içinin boşaltılması oldu.

Haberin Devamı

Kulüplerin toplantısında, TFF’de işi bilen kimsenin kalmadığı, birçok konuda bilgi sahibi olmayan isimlerin göreve geldiği ifade edilirken, maç planlamalarının da kötü bir şekilde yapıldığı konuşuldu. Özellikle üst düzey profesyonellerin bilgisiz olduğunu dile getiren bir Süper Lig kulübünün başkanı, “Galatasaray eğer Avrupa’da olsaydı ya da Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam etseydi maçlar nasıl oynatılacaktı? Genel sekreter işi bilmiyor, Başkan Mehmet Büyükekşi’nin konuları görüşecek kadar İngilizcesi yetmiyor. Transfer talimatını bile bilmiyorlar. Bir şey olduğunda, FIFA’ya UEFA’ya soruyorlar ama cevap alamıyorlar. Yurt dışındakiler, bazen çaresiz kaldıklarında, eski genel sekreter Kadir Kardaş’ı bile arıyorlarmış” yorumunu yaptı

Yazarlar