Diğer Tarihin Sanatı Vakt-i Fener sporseverlerle buluşuyor

Tarihin Sanatı Vakt-i Fener sporseverlerle buluşuyor

28.10.2021 - 10:21 | Son Güncellenme:

1907 yılından günümüze gelen eşsiz tarihiyle Fenerbahçe Spor Kulübü’nü anlatan görsel biyografi Vakt-i Fener sporseverlerle buluşmak için gün sayıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir ilki gerçekleştirerek hayata geçirdiği eser, kültür sanat projesi olmasının yanı sıra 114 yıllık geçmişe ışık tutma özelliği taşıyor.

Tarihin Sanatı Vakt-i Fener sporseverlerle buluşuyor

Sanatçı Burak Karavit tarafından saat mekanizması yönünde işleyen bir sistem ile tek bir kanvas üzerinde oluşturulan eser, bu sisteme göre saat 12.00 pozisyonunda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün doğuşu ile başlayıp tarihe geçen hikayelerle devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihini anlatan ve geleceğe rehberlik yapan Vakt-i Fener tablosu odağında, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile aynı noktada birleşiyor. Sanat eserinin kalbinde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün yansıması yer alıyor.

Haberin Devamı

Sınırlı sayıda üretilen ve büyük ilgi gören Vakt-i Fener eseriyle birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü, sanatı sporla buluşturan ilk kulüp olarak da tarihe geçiyor.

 

Konsept üzerine çalışan mix media/kolajıyla tasarlanan biyografik eser, 4-7 Kasım tarihleri arasında Babylons& IAAF Sanat ve Antika Fuarı’nda yer alacak.

 

6600 Adet Görsel Kolaj, Atatürk Portresine Dönüşüyor
114 yıllık geçmişe ışık tutan eser, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün arşivinden almış olduğu bir milyon 676 bin fotoğraf ve 400 bine yakın yardımcı görsel arasından seçtiği 880 adet fotoğraf ile eserin iki boyutlu kısmını oluşturdu. Sanatçının eserin kalbi diye adlandırdığı orta bölümü ise 3D Lenticular tekniği ile tasarlandı. Eserin ortasında yer alan bu üç boyutlu alan soldan sağa işleyen (Akan Görüntülü / Flip Animation) bir kinetiğe sahip. Bu tasarıma göre 6600 adet görselle kolaj tekniği ile oluşturulan Fenerbahçe logosu 5 aşamalı geçiş yaparak Atatürk portresine dönüşüyor.

Yazarlar