Diğer Teknoloji ile spor bir arada

Teknoloji ile spor bir arada

26.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki protokol kapmasında düzenlenen BİGG Spor Ödülleri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Bakan Kasapoğlu konuşmasında “Takip eden değil, edilen bir gençlik dönemi başlıyor” dedi.

Teknoloji ile spor bir arada

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü’ kapsamında, sporla ilişkili yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi amacıyla BİGG Spor Ödülleri Yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

Yarışmaya, 7 kategorileride toplam 84 teknolojik girişim başvurdu. Yarışma sonucunda kazananlar AKM’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Tören TÜBİTAK, Bilişim Vadisi, Teknopark İstanbul ile Artaş Grubu’nun katkılarıyla düzenlenirken, yarışmada dereceye giren ürünler, AKM Tiyatro sahnesi fuaye alanında sergilendi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmada spor teknolojilerinde ne kadar yenilikçi olunabilirse, spor dünyasına ne kadar fazla özgün çözüm üretilebilirse, küresel spor ekonomisinde de Türkiye’nin gücünün o oranda artacağını belirtti. Bakan Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Takip eden değil, takip edilen bir gençlik dönemi başlıyor. İnanıyorum ki pırıl pırıl gençlerimiz azim ve kararlılıkla güçlü Türkiye idealine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz de, bütün varlığımızla gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da 2 bini aşkın gence 500 milyon liranın üzerinde hibe verdiklerini ifade ederken, “Şimdi aynı başarıyı BİGG Spor programıyla da yakalamak istiyoruz” dedi.

Bakan’dan müjde

Katılımcılarla bir müjdeyi paylaşmak istediğini de belirten Bakan Varank, “BiGG Spor kapsamında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya daha çıkacağız. Burada da ilk çağrımıza benzer şekilde giyilebilir teknolojilerden, yapay zekâya, sensör teknolojilerinden, sağlığa farklı başlıklardaki başvuruları kabul edeceğiz. Türkiye Yüzyılında ülkemize değer katacak girişimcilerimizle, gençlerimizle güçlü ve büyük Türkiye hedefine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Teknoloji ile spor bir arada

Milli sporculara protez ayak

Ödül alan Filament Technology firmasının yöneticisi Mert Tezkan, “Kısa Mesafe Koşucuları için Karbon Fiber Takviyeli Kompozit Protezlerin Geliştirilmesi” projesiyle ampute koşucular için protez ayak ürettiklerini söyledi. Milli Sporcu Nurullah Kart’ın bu ürünü yurt dışından çok pahalıya aldığını ifade etmesi üzerine yola çıktıklarını bildirerek “Türkiye’de bu protez ayaklar daha uygun maliyetlerle daha kısa sürelerde, kişiye özel üretilebilir mi düşüncesiyle yola çıkarak geliştirdiğimiz bir proje. TÜBİTAK desteğiyle kurulmuş bir firmayız” dedi.

Haberin Devamı

İLK 5 GİRİŞİMCİ

1 Hercules Biyomedikal / Giyilebilir Elektromiyografi Sensörü ile Sporcu Performans Analiz Teknolojisi
2 İVMES Spor Teknolojileri / Ataletsel Zıplama Yüksekliği ve Dış Yük Ölçümü Sağlayan Giyilebilir Teknoloji Sistemi
3 Sensiball VR / Teknik ve Taktik Futbol Antrenmanlarında Sanal Gerçeklik Uygulamaları
4 Navek Sportif Ürünler / Okçuluk Sporuna Yönelik Yüksek Atış Başarısı Sağlayan Tüm Yay Tiplerine Uyumlu Yerli Profesyonel Nişangah
5 Filament Technology / Kısa Mesafe Koşucuları için Karbon Fiber Takviyeli Kompozit Protezlerin Geliştirilmesi

Yarının sultanları Bakan’la buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, VakıfBank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti ile Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanan Kars’ın Dikme köyündeki kız voleybol takımıyla İstanbul’da bir araya geldi.VakıfBank Spor Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya, Bakan Kasapoğlu ile Guidetti’nin yanı sıra, VakıfBank Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih ile voleybolculardan Gabi ve Zehra Güneş katıldı. Çok güzel bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Kasapoğlu, “Bu gençler bizi yarınların sultanları olarak temsil edecek. Her yıl 1 milyondan fazla gencin yetenek taramasını yapıyoruz. Yeni projeler her geçen gün gündemimiz. Amacımız genç nüfusun umudunu büyütmek. Bu güzel tablo bizler için en güzel gurur” dedi. Bakan Kasapoğlu, önümüzdeki günlerde Guidetti ile Yarının Sultanları projesi kapsamında Kars’a gideceklerini belirterek “Bu kızlarımızla inşallah Kars’ta bir araya geleceğiz. Yarı finallerde onlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Teknoloji ile spor bir arada