Son dakika Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.396 sanayi ve teknoloji bakanlığı haberi bulunmuştur.
Bakan Kacır: Türkiye 310 bin kişilik dev bir AR-GE insan kaynağı ordusuna sahipSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'de teknoloji girişimlerine yapılan yatırımların katlanarak büyüdüğünü belirterek, "Türkiye'nin teknoparklarının sayısını 2'den 113'e yükselttik. Teknoparklarda faaliyet gösteren girişimlerin sayısını 56'dan 12 bine çıkardık. Bugün Türkiye 310 bin kişilik dev bir AR-GE insan kaynağı ordusuna sahip." dedi.
Bakan Kacır: Terör meselesini gündemden çıkarıyoruz, Şırnak kalkınmada lokomotif olacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şırnak'ta yaptığı konuşmada "Terörsüz Türkiye" hedefine dikkat çekerek, bu hedefin bölge ve komşular için de huzur ve istikrar getireceğini söyledi. Güvenlik iklimi sayesinde bölgeye yatırım ve kalkınma fırsatlarının doğduğunu belirten Bakan Kacır, özellikle petrol, yer fıstığı, mobilya sanayisi ve asfaltit gibi yerel değerlere vurgu yaparak, "Şırnak bu kalkınma yolculuğunda lokomotif şehir olacak" dedi.
‘KAAN yerli motorla uçacak’Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bakanlığının 2026 yılı bütçe teklifinin görüşmelerinde, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bakan Kacır: 191 OSB’deki 1927 yatırım yeri için 5 bin 318 sanayicimiz başvuru yaptıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgesi (OSB) parsellerinin çevrim içi ortamda yatırımcılara tahsisi uygulaması kapsamında, 5 bin 318 sanayicinin 191 OSB’deki 21,7 milyon metrekarelik 1927 yatırım yeri için başvuru yaptığını duyurdu.
UBER’den Türkiye’ye dev yatırımDünya devi, küresel Teknoloji Geliştirme ve Yazılım Merkezi'ni Türkiye'de kuruyor. 5 yılda 200 milyon dolarlık yatırım Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber, mobilite ve teslimat alanındaki yenilikçi çözümlerin geleceğini hızlandırmak amacıyla dördüncü küresel Teknoloji Geliştirme ve Yazılım Merkezi’ni Türkiye'de kuracağını duyurdu.
‘Hızlı şarj’ 83 kart arttıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli otomobil ve hızlı şarj istasyonlarına ilişkin milletvekillerinin soru önergelerini yanıtladı.
Türkiye ile Umman arasında anlaşmalar imzalandıTürkiye ile Umman arasında, koordinasyon konseyi kurulması, askeri işbirliği, savunma sanayisi, maden ve enerji, vize muafiyeti başta olmak üzere pek çok alanda anlaşmalar imzalandı.
Türkiye ile Umman arasında anlaşmalar imzalandı! Erdoğan'dan kritik temaslarKörfez diplomasisi çerçevesinde ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile bir araya geldi. Türkiye ile Umman arasında, koordinasyon konseyi kurulması, askeri işbirliği, savunma sanayisi, maden ve enerji, vize muafiyeti başta olmak üzere pek çok alanda anlaşmalar imzalandı.
Vergide yeni dönem başlıyor: Düzenleme komisyonda kabul edildi! Kira geliri, tapu harçları, SGK primi, motorlu taşıtlar, istisnalar...Vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda ve 631 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Teklif ile emeklilere yönelik kira istisnasının yeniden düzenlenmesi, kredi faizlerinin kira gelirinden düşülmesine sınırlama getirilmesi ve SGK prim üst limitinin yükseltilmesi gibi kritik değişiklikler hayata geçiriliyor. İşte detaylar…
‘Teknopark sayısını 113’e yükselttik’Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Kent Üniversitesi Üretim, AR-GE ve Dikey Tarım Merkezi açılışına katıldı.
Bakan Kacır: "23 yıl önce iki olan teknopark sayısını bugün 113'e yükselttik"Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, üniversitelerdeki teknopark sayısının 23 yıl önce yalnızca iki olduğunu, bugün bunu 113'e yükselttiklerini belirterek, "Akademisyenlerin teknoparklarda hayata geçirdiği 2 bin 200 girişim, bugüne kadar 2 milyar dolardan fazla ürün ya da hizmet satışı gerçekleştirdi." dedi.
E-ihracata yapay zekâ dopingiTeknoloji devlerinin buluştuğu GITEX Global bu yıl Dubai’de ziyaretçilerini ağırladı. Etkinliğin ‘E-ticaret’ temasının ana destekçisi olan Trendyol, yapay zekâ destekli ihracat hedeflerini paylaştı. Şirket, 2030 yılına kadar tüm dünyada 60 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor
Bakan Kacır: 1 milyar dolardan fazla uluslararası finansmanı ülkemize kazandırdıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir yandan yeşil dönüşümü hızlandırırken, bir yandan da yeşil dönüşüm teknolojilerini Türkiye'de gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sanayimizin ve KOBİ'lerimizin temiz üretim ve döngüsel ekonomi yatırımlarını uygun maliyetle gerçekleştirmesi için 1 milyar dolardan fazla uluslararası finansmanı ülkemize kazandırdık." dedi.
Bakan Kacır’dan 2 yeni OSB müjdesiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 23 yılda organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısını 191’den 371’e çıkardıklarını belirterek, “Ankara Anadolu Geri Dönüşümcüleri İhtisas OSB ve Çorum Merkez 2. OSB şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.
Bakan Kacır'dan iki yeni OSB müjdesiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, son 23 yılda OSB’lerin sayısının 191’den 371’e çıkarıldığını belirterek, “Ankara Anadolu Geri Dönüşümcüleri İhtisas OSB ve Çorum Merkez 2. OSB şehirlerimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Yerli malı tebliğinde değişiklik yapıldıYerli katkı oranı yüzde 51'den az olan ürün ve girdiler için üreticinin talebi doğrultusunda ilgili oda veya borsa tarafından "yerli katkı oranı raporu" hazırlanacak.
Teknolojide yerli güç maliyeti düşürecekMarmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi iki akademisyenin ürettiği Miyoelektrik Kontrollü Robotik El Rehabilitasyon Sistemi, TEKNOFEST İstanbul’da katılımcılarla buluştu. Yerli sistemlerin ikame ithal ürünler yerine geçerek sağlık teknolojilerinde maliyeti düşürmesi hedefleniyor.
'Kadın Eliyle, Emeğiyle' gelenekten geleceğe: Kilis yorganı yeniden sahneye çıkıyorBambi Yatak, 3 yıl önce coğrafi işaretle tescillenen Kilis yorganını yaşatmak üzere “Kadın Eliyle, Emeğiyle” projesini hayata geçirdi. T.C. Kilis Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Kilis İnsani ve Sosyal Gelişme Derneği iş birliğiyle yürütülen projede, kültürel motiflerle bezeli yorganlar Kilisli kadınlar tarafından üretiliyor. “Anatolia”, “Firuze” ve “Çingene Kız” gibi özgün desenlerle hem bölge istihdamı destekleniyor hem de yorgancılık kültürü geleceğe taşınıyor.
Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.