Süper Lig TFF'de Mehmet Büyükekşi dönemi! 'Güven, istikrar ve adalet için el ele'

TFF'de Mehmet Büyükekşi dönemi! 'Güven, istikrar ve adalet için el ele'

17.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulunda başkanlığa Mehmet Büyükekşi seçildi. Zor bir dönemde göreve geldiklerine vurgu yapan TFF’nin yeni patronu, “Güven, istikrar ve adalet arzusu ile çıktığımız yolda hepinizin desteğini rica ediyorum. Bir kuş tek kanatla uçamaz, kanatlardan biri TFF, diğeri ise futbolun paydaşlarıdır” dedi.

TFFde Mehmet Büyükekşi dönemi Güven, istikrar ve adalet için el ele

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni patronu seçime tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi oldu. Ankara’da gerçekleşen genel kurulda başkanlık görevine seçilen Büyükekşi, hazirun cetvelini imzalayan 219 delegeden 158 oy aldı. Oy kullanan delege sayısı 209 olarak gerçekleşirken, 51 oy geçersiz sayıldı. Yönetim kurulu için ise sandığa 168 oy atıldı. 133 geçerli, 35 geçersiz oy kullanıldığı açıklandı. Süper Lig dışındaki alt lig temsilcilerinin çoğunun geçersiz oy kullandığı belirlendi.

Haberin Devamı

"HASAN DOĞAN'IN MİRASI"

Mehmet Büyükekşi, “Zor bir dönemde göreve geldik. Futbolun olmazsa olmazları kardeşlik ve sevgidir” dedi. Gaziantepspor’da 2 yıl başkanlık, THY’de 15 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptığını aktaran Büyükekşi, “Rahmetli Hasan Doğan bize bir miras bıraktı. Bunu en iyi şekilde temsil etmek boynumuzun borcu. Güven, istikrar ve adalet arzusu ile çıktığımız yolda hepinizin desteğini rica ediyorum. Bir kuş tek kanat uçamaz, kanatlardan biri TFF diğeri ise futbolun paydaşlarıdır” diye konuştu.

TFFde Mehmet Büyükekşi dönemi Güven, istikrar ve adalet için el ele

"ÜÇ TEMEL KONUMUZ VAR"

Başkan Büyükekşi kulüplerin finansal darboğazda olduklarının altını çizdi. Büyükekşi, “Üç temel konuda adımlar atmalıyız. Yayın ihalesi, harcama limitleri ve yabancı oyuncu kriterleri. Süper Lig yayın ihalesinde uzatma kararı aldık. Bir sene sonrası için çalışmalara başlamak zorundayız, son dakikaya bırakmayacağız. Bir yıllık dönemde kulüplerin şirketleşmesi önceliğimiz olacak. Maç biletlerindeki KDV oranının yüzde 8’e inmesi için de çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KASAPOĞLU KUTLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi’yi ve yönetim kurulunu tebrik etti. Kasapoğlu kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Futbol Federasyonu’nun Ankara’da yapılan genel kurulunda başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi’yi tebrik ediyor, yeni yönetim kuruluyla birlikte kendisine başarılar diliyorum. Sayın Büyükekşi ve yeni yönetiminin, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak adına gerekli tüm çalışmaları yapacaklarına yürekten inanıyorum.”

TFFde Mehmet Büyükekşi dönemi Güven, istikrar ve adalet için el ele

YARDIMCI'DAN VEDA AÇIKLAMASI

Nihat Özdemir’in istifasından sonra TFF başkanlığını üstlenen Servet Yardımcı özel bir veda konuşması yaptı. Yardımcı, “UEFA Uluslar Ligi’nde aldığı 4 galibiyetle yüzümüzü güldüren, bizleri gelecek için umutlandıran A Milli Takımımızı kutluyorum, şimdiden Almanya’da oynanacak EURO 2024 için başarılar diliyorum. 74 gün boyunca TFF başkanı olarak görev yaptığım bu zor süreçte, başta yönetim kurulu arkadaşlarım olmak üzere, destek veren herkese ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

TÜM KURULLARA İSTİFA DAVETİ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı teşekkür konuşmasında tüm kurulların istifasını istedi. TFF’de yeni bir sayfa açmak istediklerinin altını çizen Büyükekşi, “Allah’tan başka kimseden korkum yok. Bir aydan beri bunu çok iyi bir şekilde gördünüz. Baskılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz doğrusunu yapacağız. Eğer doğru yaparsak çok farklı şeyler olacağını siz de göreceksiniz. Allah’ın izniyle Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz” diye konuştu. 

TAHKİM KURULU BIRAKTI

Yönetim kurulunu oluştururken çok titiz davrandıklarını aktaran Başkan Mehmet Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti: “Çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturdum. Her bölgeye hitap eden bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altında imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan tahkim, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Beyaz bir sayfa açarak ilerlemek istiyoruz.” Başkanın çağrısı üzerine Tahkim Kurulu istifalarını sundu.

Haberin Devamı

İLK KEZ İKİ KADIN ÜYE

TFF yönetim kurulunda ilk kez iki kadın üye yer aldı. Nükhet Küçükel Ezberci ve İdil Karademirlidağ Süher yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Bir ilki gerçekleştirerek iki kadın yönetim kurulu üyemizle yola çıkıyoruz. Yapacak çok şey var, kaybedecek zaman yok. Her şeyi beraber başaracağız” dedi.

TFFde Mehmet Büyükekşi dönemi Güven, istikrar ve adalet için el ele

BÜTÇE YÜZDE 70 ARTTI

Genel kurulda TFF eski başkanı Nihat Özdemir ile yönetim kurulu, idari ve mali yönden ibra edildi. 2022-23 dönemi bütçesi 1 milyar 940 milyon 508 bin lira olarak belirlendi. Bütçede geçen yıla oranla yüzde 70’lik artış olması dikkat çekti. Genel kurul yeni dönem bütçesini oy birliği ile kabul gördü.

Bu arada 1, 2 ve 3. lig kulüplerinin federasyon gelirlerinin paylaşımı ile ilgili verdiği önerge kısa süreli bir tartışma yarattı. Önergeyle ilgili üç kez sayım yapıldı ve divan başkanı tarafından reddedildiği açıklandı.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ KATILMADI

Divan başkanlığını Murat Sancak’ın yaptığı olağanüstü genel kurula Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz katılırken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç oturumda yer almadı. Sarı-lacivertli kulübün altı delegesi ise salonda yer aldı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

BAŞKAN: Mehmet Büyükekşi

ÜYELER: Yalçın Orhan, Nükhet Küçükel Ezberci, Murat Aksu, Yusuf Günay, İdil Karademirlidağ Süher, Erman Kalkandelen, İbrahim Burkay, Alkın Kalkavan, Ramazan Üçdan, Müslüm Özmen, Hamit Altıntop, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can.

YEDEK ÜYELER: Murat Şahin, Özen Kuzu, Süleyman Kocasert, Habil Yazıcı, Abdullah Altınkum, İbrahim Özbay, Sidar Tunca, Alparslan Baki, Cem Gün, İbrahim Gökhan Kasapoğlu, Alaaddin Varol, Gökhan Özsavaş, Cengiz Erdem, Şevket Çelik.