Voleybol Tijana Boskovic'in performansı yetmedi! Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'e bu sezon bir ilki yaşattı

Tijana Boskovic'in performansı yetmedi! Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'e bu sezon bir ilki yaşattı

07.05.2023 - 18:32 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1'le geçti. Eczacıbaşı Dynavit'te Tijana Boskovic'in performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

Tijana Boskovicin performansı yetmedi Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavite bu sezon bir ilki yaşattı

VakıfBank'ı yarı final etabında altın sette geçen Fenerbahçe Opet, Misli.com Sultanlar Ligi final etabı ilk mücadelesinde Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler heyecan dolu maçta rakibini 3-1'lik skorla devirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet'in kazandığı mücadelede maçın yıldızı Ana Cristina oldu. Eczacıbaşı Dynavit'te Tijana Boskovic'in performansı mağlubiyeti engelleyemedi. Tijana Boskovic müsabakada 19 sayı üretti ve performansıyla dikkat çekti.

ECZACIBAŞI BAŞLADI, F.BAHÇE OPET KAZANDI

Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit arasındaki maça konuk takım hızlı başladı. Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet karşısında ilk seti 20-25'lik üstünlükle tamamladı. Fenerbahçe Opet daha sonra oynanan setlerde rakibi karşısında 25-14, 25-21 ve 25-17'lik üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler ilk maçı 3-1 galip tamamladı.

ECZACIBAŞI İLK KEZ MAĞLUP

Misli.com Sultanlar Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayan Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet'e mağlup olarak bir ilki yaşadı. Eczacıbaşı Dynavit, Misli.com Sultanlar Ligi'nde bu sezon ilk kez bir maçı mağlup tamamladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Opet'in başantrenörü Zoran Terzic, Eczacıbaşı Dynavit galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Tecrübeli başantrenör konuşmasında, "Genel oyunumuzu oynayamadık. Evet ilk seti kaybettik çünkü defanssız oynadık. Eczacıbaşı Dynavit yüzde 75'le hücum etti, bu inanılmaz. İkinci setle birlikte daha etkili bir savunmayla oynadık. Bugünkü oyun kazanmak için yeterli oldu. Geçen sezon 5 maça gitmişti seri buna hazır olmalıyız. Daha iyisini yapabiliriz tabii ki ama bugünkü oyun kazanmak için yeterliydi" ifadelerini kullandı.

"ALMAMIZ GEREKEN 2 MAÇ DAHA VAR"

Sarı-lacivertlilerin yıldızlarından Aslı Kalaç müsabaka sonrasında, "Atmosfer dediğin gibi çok güzeldi, taraftarımız burada şampiyonluk bekliyor şu an. Bunun için ilk adımı attık diyebilirim, bu yüzden çok mutluyuz. Fakat önümüzde almamız gereken 2 maç daha var. Serinin zorlu geçeceğinin bilincindeyiz. 2 gün sonraki maça hemen odaklanmamız lazım" dedi.

Fenerbahçe Opet forması giyen Meliha Diken ise "Çok zorlu bir yarı finalden çıkıp finalde ilk maçımızı oynadık. Önümüzdeki 2 maç onların ev sahipliğinde olacağı için daha da zor olacağını düşünüyorum. Eminin bir şeyler değiştireceklerdir. Kesinlikle hazırız ve bu şampiyonluğu çok istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin bir diğer voleybolcusu Gizem Örge ise galibiyetin ardından şu ifadeleri kullandı: "Çok önemli bir sürece başladık. Yolumuz daha çok uzun ilk adımı attık. Aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor, Eczacıbaşı çok güçlü bir rakip. Yolun sonu şampiyonluk olsun istiyoruz."