Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

36.HAFTA

Paris Saint-Germain şampiyonluk turunu Parc Des Princes’de attı ancak biraz sönük geçti. Rennes maçı öncesi Monaco’nun beraberlik haberi ile şampiyonluğunu ilan eden PSG sahasında puana ihtiyacı olan Rennes karşısında ne kadar istese de sonuca gidemedi. UEFA tarafından geleceği iddia edilen cezanın da bu durumda etkisi olduğunu düşünüyorum. Sonuç itibariyle koca bir sezon sonunda beklenen oldu ve PSG şampiyonu ilan etti. Böylece tarihinde 4.kez üst üste 2.kez mutlu sona ulaşan PSG son 8 sezonun en iyi puan ortalamasına da ulaştı. PSG 2007-08 sezonundan sonra şampiyonluğunu koruyan ilk takım da oldu.

Haberin Devamı

Ayrı bir paragraf Ibrahimovic için açmalı. “Ibrakadabra” lakabının neden verildiğini en güzel açıklayan istatistik bu olsa gerek son 11 sezonda 10 şampiyonluk. Dile kolay. Sezon boyunca çok üstün performans sergileyen ve gol kralı olan Ibra aynı zamanda Ligue 1’de 7 sezon sonra üst üste gol kralı olan ilk oyuncu oldu.

Şampiyonluk dışında Avrupa kupaları heyecanı da hemen hemen bitti. Kalan iki haftada sadece küme düşme hattında heyecan devam edecek. Sochaux formunu devam ettirdi ve sahasında Nice’i 2-0 yenerek tüm takımları ateşe attı. Eksik maçında berabere kalan Guingamp ile 38 puanlı Evian, 36 puanla 18.sırada bulunan Sochaux’dan kurtulmaya çalışacak. Sezonun en önemli maçı da son hafta oynanacak Sochaux-Evian mücadelesi olacak. Eğer bu hafta Evian puan farkını açamazsa son hafta deplasmanda final gibi bir maç oynayacak. Kupa şampiyonu Guingamp ise deplasmanda kopardığı 1 puanın ardından sahasında Toulouse’u geçip rahatlamak isteyecektir.

Saint-Etienne formasıyla golünü atan Mevlut Erdinç’in ardından Guingamp’ın beraberlik golünü de Fatih Atik kaydetti.

Ligue 1’de 36.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 25 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada, James Rodriguez 12 asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

C.Carrasco (Bordeaux)

--

F.Beria (Lille)

R.Carvalho (Monaco)

S.Aurier (Toulouse)

F.Signorino (Reims)

Haberin Devamı

--

S.Corchia (Sochaux)

R.Hamouma (Saint-Etienne)

G.Sertic (Bordeaux)

P.Ntep (Rennes)

--

J.Aliadiere (Lorient)

A.Gignac (Marsilya)

HAFTANIN TAKIMI

Marsilya

Bielsa’nın gölgesi Veledrom stadına erken düştü. Lyon karşısında yeni teknik direktörünün açıklanması ile çıkan Marsilya sezonun en iyi oyunlarından birini oynayıp farklı kazanmayı başardı.

HAFTANIN YILDIZI

Andre-Pierre Gignac (Marsilya)

Marsilya’nın başarılı golcüsü Andre-Pierre Gignac kalitesini Lyon karşısında da gösterdi. Attığı iki golle bu sezon 16 gole ulaşan Gignac, Marsilya kariyerinin en golcü sezonunu da yaşıyor.

HAFTANIN GOLÜ

Romain Hamouma (Saint-Etienne)

Saint-Etienne’in başarılı orta saha oyuncusu Romain Hamouma, orta sahada aldığı topu hemen şut durumuna getirdi ve mesafe uzak olmasına rağmen Montpellier ağlarına gerçekten klas bir vuruşla gönderdi.