Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

37.HAFTA

Ligin ilk yarısı bittiğinde sadece 11 puanla 17.sırada bulunan Sochaux 2.yarıda sıra dışı bir performansla işi son haftaya kadar bıraktı. İlk yarıda 19 maçta sadece 2 kez kazanan Sochaux, 2.yarıda 18 maçta 8.kez sahadan galip ayrıldı.

Küme düşme hattının hemen üerinde bulunan Evian sahasında Nice karşısında 2-0, Guingamp sahasında Toulouse’u 2-0 yenip kendini kurtarmak istese de genelde evinde galip gelmesi ile ayakta kalan Sochaux deplasmanda Rennes’i 2-1 geçip inadını sürdürdü. Ligin son haftasında sahasında 41 puanlı Evian ile oynayacak Sochaux bu karşılaşmayı kazanması halinde mucizevi bir biçimde kümede kalmayı başaracak.

Haberin Devamı

Milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç’in üstün performans gösterdiği maçta Nantes’ı 3-1 geçen Saint-Etienne sahasında PSG karşısında kaybeden Lille’in hemen 2 puan gerisine geldi. Son haftada iki takım Şampiyonlar Ligi eleme sırası için mücadele edecek. Son hafta sahasında ligin en zayıf takımı Ajaccio ile sahasında karşılaşacak Saint-Etienne aynı zamanda averaj olarak da Lille’in üzerinde bulunuyor. Uzun zamandır 3.sırada bulunan Lille, yerini korumak için son hafta zorlu Lorient deplasmanında mutlak kazanmak zorunda.

Ligue 1’de yılın en iyileri ise belli oldu.

Yılın oyuncusu: Zlatan Ibrahimovic (PSG)

Yılın kalecisi: Salvatore Sirigu (PSG)

Yılın genç oyuncusu: Marco Veratti (PSG)

Yılın teknik direktörü: Rene Girard (Lille)

Yılın takımı: Sirigu (PSG) – Aurier (Toulouse), Thiago Silva (PSG), Loïc Perrin( St-Etienne), Kurzawa (Monaco) – Verratti (PSG), Thiago Motta (PSG) - Lacazette (Lyon), Rodriguez (Monaco), Cavani (PSG) - Ibrahimovic (PSG)

Ligue 1’de 37.hafta geride kalırken Zlatan Ibrahimovic 25 golle gol krallığı sıralamasında ilk sırada, James Rodriguez 12 asist ile en çok gol pası veren oyuncular sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

HAFTANIN KARMASI

(4-3-3)

F.Chaigneau (Lorient)

--

B.Djedje (Marsilya)

C.Cambon (Evian)

R.Faty (Ajaccio)

F.Harek (Bastia)

--

S.Roudet (Sochaux)

S.Langil (Guingamp)

M.Gradel (Saint-Eteinne)

--

L.Moura (PSG)

V.Germain (Monaco)

Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)

Haberin Devamı

HAFTANIN TAKIMI

Paris Saint-Germain

Lille karşısına şampiyon çıkmasına rağmen ideale yakın kadrosuyla ve Ibrahimovic ile çıkan PSG maçın başından sonuna kadar etkili oldu. Özellikle Lucas’ın üstün performansı sayesinde farklı kazanan PSG, Fransa Ligue 1 tarihine geçti. PSG, 37. hafta sonunda puanını 86'ya çıkardı ve Lyon'un 2005-2006 sezonundaki 84 puanlık rekorunu geçerek, Ligue 1 tarihinde bir sezonda en çok puan toplayan takım oldu.

HAFTANIN YILDIZI

Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)

Adı bu hafta Fenerbahçe ile anılan Milli oyuncu Mevlüt Erdinç, haftanın en iyi performans gösteren ismi oldu. Takımı Saint-Etienne’nin Nantes karşısında 3-1 kazandığı maçta Mevlüt iki gol atarken tek başına taşıdığı topla ceza sahasına girip rakibinin faulü sonucu takımına bir de penaltı kazandırdı.

HAFTANIN GOLÜ

Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)

Saint-Etienne forması giyen Milli oyuncumuz haftanın en güzel golüne de imza attı. Sağ kanattan yerden verilen pası bekletmeden ceza sahası dışından nefis bir plase ile kaleyi gönderen Mevlüt, Nantes kalecisi Riou’yu çaresiz bıraktı.