Tolga Kuru

Tolga Kuru

tkuru@hotmail.com

Tüm Yazıları

38.HAFTA

Fransa Ligue 1 2013-14 sezonu sona erdi. Şampiyonluğunu ilan Paris Saint-Germain son hafta maçında sahasında adeta şov yaparak perdeyi kapattı. Montpellier karşısında 4-0 kazanan Paris Saint-Germain ayrıca rekorlar kırmış oldu.

Sezonu 89 puanla bitiren PSG bir sezonda en çok puan toplayan, 27 galibiyet ile bir sezonda en çok maç kazanan takım rekorlarını kırdı. PSG ayrıca 84 golle son 34 sezonun en golcü takımı rekorunu da kırmış oldu. Bir rekorda Monaco’dan geldi ve Monaco 80 puanla en yüksek puan toplayan lig ikincisi oldu.

Haberin Devamı

Zlatan Ibrahimovic 26 golle gol kralı olurken Monaco’dan James Rodriguez 12 asist ile en çok gol pası veren oyuncu oldu.

Sezonun final maçı, küme düşecek son takımı belirlemek adına oynanadı. Ligin son haftasında sahasında 41 puanlı Evian ile oynayacak Sochaux bu karşılaşmayı kazanması halinde mucizevi bir biçimde kümede kalmayı başaracaktı ancak olmadı. Son maça kadar büyük çıkışla gelen Sochaux sahasında Evian’a 3-0 kaybedince Ligue 1’e veda etti.

Milli oyuncumuz Mevlüt Erdinç’in takımı Saint-Etienne sahasında Ajaccio’yu yenmesine rağmen Lille takımının kazanması ile sezonu 4.sırada bitirdi. Mevlüt ise bu hafta attığı gol ile sezonu 12 gol-1 asist ile tamamlamış oldu.

HAFTANIN KARMASI

(4-4-2)

R.Riou (Nantes)

--

A.Angoula (Evian)

L.Perrin (Saint-Etienne)

B.Kone (Lyon)

L.Digne (PSG)

--

M.Obbadi (Monaco)

J.Pastore (PSG)

D.Wass (Evian)

M.Gradel (Saint-Eteinne)

--

S.Kalou (Lille)

W.Ben Yedder (Toulouse)

HAFTANIN TAKIMI

Evian

Sezonun son maçında kader ağlarını örmüş Evian, 18.sırada bulunan istim üstündeki Sochaux deplasmanına gitmek zorunda kalmıştı. Alınacak bir yenilgi Evian için küme düşmek demekti. Fakat maça oldukça etkili başlayan Evian baştan sona önde götürdüğü maçı farklı kazanıp sezonu mutlu bitirdi.

HAFTANIN YILDIZI

Salomon Kalou (Lille)

Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibinin 7 puan önünde 3.sırads bulunan Lille iki haftada sadece 1 puan alınca son maça final havasında çıktı. İddiası bulunmasa da sentetik zemini ve ters gelen oyunu ile Lorient oldukça zor bir deplasmandı. Fakat Lille takımında taşın altına elini sokan bir oyuncu vardı: Salomon Kalou. Erken gelen golle geriye düşülmesine rağmen Kalou beraberliği getiren golü atıp takımı ateşledi ardından Roux ile iyi anlaşıp galibiyeti getirdi takımını da Şampiyonlar Ligi ön elemesine gönderdi.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ

Daniel Wass (Evian)

Bu kadar stresli bir maçta hem de deplasmanda böyle bir golle takımını öne geçirmek belki de psikolojik olarak işi bitirmek. İşte Daniel Waas bu hafta Sochaux-Evian maçında bunu yaptı. Sağ kanattan gelen ortaya nefis bir rövaşata vuran Wass takımını ipten aldı.