Futbol Torku Konyaspor Fenerbahçe maçı sonucu: 0-3

Torku Konyaspor Fenerbahçe maçı sonucu: 0-3

20.04.2016 - 21:20 | Son Güncellenme:

Torku Konyaspor Fenerbahçe maçında heyecan doruktaydı. Fenerbahçe, Türkiye kupası yarı final ilk maçında Torku Konyaspor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Torku Konyaspor Fenerbahçe maçının detayları haberimizde...

Torku Konyaspor Fenerbahçe maçı sonucu: 0-3

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe ile Torku Konyaspor, Konya Arena'da karşı karşıya geldi. Bir diğer yarı final maçında Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'u 3-1 yenip avantaj sağlamasının ardından ezeli rakibi Fenerbahçe de deplasmanda Torku Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin gollerini 38'de Volkan Şen, 45+1'de müthiş bir frikikten Luis Nani ve 90'da Robin van Persie kaydetti. İki takım arasındaki rövanş maçı 5 Mayıs'ta İstanbul'da Fenerbahçe Ülker Arena Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak.

Haberin Devamı

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

42 bin kişilik Torku Arena Stadyumu'nda oynanan maça taraftarlarda büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar stadyumda kendileri için ayrılan bölümün tamamını doldururken, Torku Konyaspor taraftarı tribünlerin tamamını doldurarak takımlarını destekledi.

KUZEY TRİBÜNÜNDE 4D KOREOGRAFİ

Yeşiml beyazlı taraftarlar şarkıcı Burcu Güneş'in söylediği "Konyaspor geliyor bak" marşı eşliğinde Teknik Direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların fotoğraflarının bulunduğu 4D dev afişi astı.

BURCU GÜNEŞ SAHADA

Maçtan önce sahaya çıkan şarkıcı Burcu Güneş ise Torku Konyaspor taraftarının söylediği "Konyaspor geliyor bak" marşını söyledi. Güneş'e, taraftarlarda eşlik etti. Güneş'e Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan tarafından '42' numaralı üzerinde isminin yazdığı forma hediye edildi.

Haberin Devamı

TEMPOLU BAŞLADI

Tempolu başlayan maçın ilk 30 dakikasında iki takım da birbirini yokladı. Ancak savunmaların dikkati gol sesi çıkmasına izin vermedi. Fenerbahçe, Fernandao'nun kafa vuruşunda gole çok yaklaşırken, Konyaspor adına Rangelov'un uzaktan vuruşunu Fabiano çok şık bir şekilde kurtardı.

VOLKAN ŞEN YİNE ATTI

Fenerbahçe'nin ilk golü 38. dakikada son haftaların formda ismi Volkan Şen'den geldi. Alper'in soldan ortasında topu arka direkte kontrol eden Volkan, açısını buldu ve yerden vuruşunu yaparak kaleci Kaya'yı mağlup etmeyi başardı: 0-1

NANI TIPKI ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ

Sarı-lacivertli takımın ikinci golünü ise 45+2. dakikada Nani kaydetti. Rakip yarı alanın orta-sol bölümünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Nani, eski günlerini hatırlatırcasına müthiş bir vuruş yaptı ve topu doğrudan Konyaspor ağlarına gönderdi: 0-2

İKİNCİ 45 SESSİZDİ

İkinci yarıda Fenerbahçe yine oyunun topla üstün olan tarafıydı. Fenerbahçe, ilk yarıda gelen gollerin de morali ile daha rahat oynamayı başardı.

47'de Ozan'ın kaleyi bulmayan şutu, 50'de Ömer Ali'nin Fabiano'ya gönderdiği şut ve 52'de Nani'nin yakaladığı ancak çerçeveyi bulamadığı pozisyon ikinci yarının ilk ataklarıydı.

Torku Konyaspor 53'te çok tehlikeli geldi. Soldan Meha'nın ortasında ön direğe koşan Rangelov topa dokundu ancak ilk yarıdaki şutunda olduğu gibi yine Fabiano'yu geçemedi.

Haberin Devamı

FERNANDAO MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI

Fenerbahçe adına Fernandao 77'de mutlak bir gol kaçırdı. Nani'nin ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandao, Kaya Tarakçı'nın açıldığını fark ederek yayın biraz gerisinden aşırtma vuruş yaptı. Top üstten auta gidince 3. golden oldu konuk takım.

SON SÖZ VAN PERSIE'DEN

Fenerbahçe'nin final kapısını aralayan golü 90'da Robin van Persie'den geldi. Nani soldan ceza alanına girip yanındaki Van Persie'ye pasını verdi. Hollandalı da yakın mesafeden şık bir aşırtma ile skoru belirleyen golü Konyaspor ağlarına gönderdi.