Galatasaray Torrent'ten Pulgar, Muslera ve Guardiola açıklaması

Torrent'ten Pulgar, Muslera ve Guardiola açıklaması

02.03.2022 - 14:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, beIN Sports'a yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı takımın son durumunu değerlendirdi. Yeni transfer Pulgar'ın teknik olarak çok kaliteli bir oyuncu olduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, "Türkiye'ye gelip dilini bilmede, alışmadan 'pat diye' oynamak da kimse için kolay değil. Karakter olarak da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Onun oynadığını önümüzdeki dönemde göreceğiz" dedi.

Torrentten Pulgar, Muslera ve Guardiola açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımın son durumu ile ilgili açıklamalar yaparken, gelecekle ilgili umut dolu mesajlar verdi.

Haberin Devamı

İşte İspanyol teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar:

"O DÖNEMDE ANTRENMAN YAPAMADIK"

Başlangıçta bir alışma süreci geçirmek gerekiyor. Bazı değişiklikler yaptık, yeni konseptler getirdik. Bunların uygulanması için de zaman lazımdı. İlk geldiğimizde 7 günde 3 maça çıktık. Zor bir önemde gelmiştik.

Burada sadece 45 gün geçirdim. Normalde sezonun başında başlamış olsak, öncesinde çalışmak için bir dönem oluyor. Başlangıçta tüm takımlarla alışma süreci oluyor. Bazı değişiklikler yaptık takım içerisinde, yeni konseptler getirdik. Bunların uygulamaya geçmesi için de zaman gerekiyor. İlk geldiğimizde 7 gün içerisinde 3 maçımız vardı. Neredeyse antrenman yapamadık o dönemde.

"TAKIM BİRÇOK AÇIDAN KENDİNİ GELİŞTİRDİ"

Haberin Devamı

Benim oyun anlayışım üzerinden düşünecek olursak, takım birçok açıdan kendini geliştirdi. Neredeyse 2 maçta da 100'er dakika taktiksel ve fiziksel olarak takım kendini gösterdi, gelişti. Fiziksel olarak takım kendini güçlendirdi. Taktiksel olarak 15 yıldır kendimi adadığım oyun üzerinden takım kendini her gün daha iyiye götürdü.

"4 YILDIZIN BİR ANLAMI VAR"

Kimse bir maçta ne olacağını bilemez. Galatasaray'ın armasındaki 4 yıldızın bir anlamı var. Biz her maça kazanmak için çıkarız.

"KONYASPOR'UN OYUNUNU BEĞENİYORUM"

Konyaspor'un oyununu beğeniyorum. Beni etkiliyorlar. Ligde ikinci sırada olmaları rastlantı değil. Özellikle taktiksel ve pozisyonel olarak iyiler. Kaleden çıkma kısmında çok iyiler. Hızlı bir şekilde fırsat yaratabiliyorlar. Kendilerine güvenen bir takım. Dün izlediğim bir maçları vardı. 5-1 kaybettiler. O maçın sonucu kesinlikle tam tersi olmalıydı. İlk yarıda rakiplerine göre daha fazla pozisyon yakaladılar. 2-3 tane golleri iptal edildi. Özellikle ilk yarıda hiç futbol açısından, açıklanamaz bir durum vardı ortada.

"G.SARAY HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKAR"

Konyaspor'a saygı duyarak sahaya çıkacağız. Galatasaray sahaya her çıktığında o maçı kazanmak için çıkar.

Torrentten Pulgar, Muslera ve Guardiola açıklaması

"GUERRERO, LA LİGA'NIN EN İYİ DURAN TOP UZMANLARINDAN BİR TANESİ"

Ekibimizde Jordi Guerrero var. La Liga'nın en iyi duran top uzmanlarından bir tanesiydi. 6-7 maçına bakıyoruz rakibin. Hem hücumda hem savunmada neler yapıyorlar, onlara bakıyoruz. Son 2 günde de Konyaspor'a karşı nasıl daha iyi hücum ederiz, ona bakıyoruz. Kendimizi geliştirmemiz gereken birçok alan var, bir tanesi elbette duran toplar. Her geçen gün daha iyiyiz tabii ki.

Haberin Devamı

"GUARDIOLA İLE ÇOK YAKIN İLİŞKİM VAR"

Guardiola’yla çok yakın bir ilişkim var. Yakın dostlarız ama o benim için aynı şeyi söyler mi bilmem.

"NANDO (MUSLERA), INAKI'YE ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

Nando'nun bu kulüp için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Inaki'ye çok yardımcı oluyor. Onun Galatasaray'a bu kadar kısa sürede ısınmasında Nando'nun payı büyük. Her idmanda daha iyi gidiyor.

"NEDEN ROTASYON YAPIYORUM?"

Türkiye liginde rotasyon yapılıyor mu bilmiyorum ama ben neden rotasyon yaptığımı açıklayayım: Benzer özelliklere sahip oyuncular arasında rotasyon yaparsanız hepsini her an maça hazır tutarsınız, hem de rekabeti canlı tutarsınız.

PULGAR AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Erick Pulgar, teknik olarak çok kaliteli bir oyuncu. Türkiye'ye gelip dilini bilmede, alışmadan 'pat diye' oynamak da kimse için kolay değil. Karakter olarak da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Onun oynadığını önümüzdeki dönemde göreceğiz."

Bafetimbi Gomis'in FC Nantes'e Attığı Gol