Beşiktaş Torunoğulları: Galibiyet şampiyonluğun habercisi

Torunoğulları: Galibiyet şampiyonluğun habercisi

10.03.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Torunoğulları, "Eskişehirspor galibiyeti şampiyonluğun habercisi bile olabilir" dedi.

Torunoğulları: Galibiyet şampiyonluğun habercisi

Beşiktaş Kulübü Dış Transferden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki her türlü olumsuzluğa rağmen elde edilen Eskişehirspor galibiyetinin, şampiyonluğun habercisi olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Torunoğulları, Beşiktaş'ın sahada yalnızca rakipleriyle değil, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın handikaplarıyla da mücadele ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Futbol oynamanın neredeyse imkansız olduğu bir statta, adeta sinekten yağ çıkarmaya çalışıyoruz. Çaresizlik elimizi kolumuzu bağlamış durumda. Saha zemini bırakın top koşturmaya, özellikle kötü havalarda yürümeye bile elverişli değil. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda Eskişehirspor maçından aldığımız 3 puanın ne kadar değerli olduğunu görebiliriz. Bu galibiyet şampiyonluğun habercisi bile olabilir."

"Zemin ve stadın şartları oyun ritmi yakalamamızı engelledi"

Karşılaşmanın ilk yarısında oldukça baskılı bir futbol ortaya koyduklarını dile getiren Torunoğulları, şunları söyledi: "İlk yarıda çok istekli, çok hırslı bir performans ortaya koyduk. Gol, hatta goller bulup ikinci devreye daha rahat çıkabilirdik. Gelin görün ki zemin ve stadın şartları oyun ritmi yakalamamızı engelledi. Oyuncularımızın son dakikaya kadar disiplinden kopmayarak sonuca gitme çabası takdire şayan. Reklam panolarının rüzgardan uçtuğu bir ortamda 1-0 kazanmak, 10-0 kazanmak gibi. Hafta sonunda oynayacağımız Çaykur Rizespor karşılaşmasını da kazanabilirsek, Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışına dahil etmeyenleri hayal kırıklığına uğratabiliriz."

Haberin Devamı

Başakşehir Stadı

Erdal Torunoğulları, İstanbul Büyükşehir Belediyespor için yaptırılan Başakşehir Stadı'nın sezon bitmeden tamamlanması halinde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nı terk edebileceklerini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Başakşehir'de yapımı devam eden stadyumda oynayabiliriz. Burada önemli olan nokta, inşaatın ne zaman tamamlanacağı. Eğer sezon bitmeden tamamlanırsa, Atatürk Olimpiyat Stadı çilesi bitebilir. Kalan maçlarımızı Başakşehir Stadı'nda oynamayı tabii ki isteriz."

"Merk'in söylediklerine kafayı takmaya gerek yok"

Teknik direktör Slaven Bilic'in, yayıncı kuruluş Lig TV'nin hakem yorumcusu Markus Merk'in, Ramon Motta'nın ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyon için, "Müdahale var ama penaltı için yeterli değil" demesi üzerine gösterdiği tepkiyi de haklı bulduğunu söyleyen Torunoğulları, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilic'in nasıl bir karaktere sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Yersiz ve zamansız tepki verecek bir insan değildir. Beşiktaş'ın yalnızca adalet istediğini her platformda dile getiriyoruz. Bilic, hakemler ile alakalı ne söylediyse doğrudur. Beşiktaş kadar hakem hatalarından ağzı yanan kim var? Hakem yorumcusu Markus Merk'i zaten artık tanıdık. Kendisi Kasımpaşalı Donk için de 'mağdur' demişti. Dolayısıyla Markus Merk'in söylediklerine kafayı takmaya gerek yok. Biz önümüze çıkan tüm engelleri, saha içinde ya da dışında tek tek yenmek ve hedefimize yürümek istiyoruz. Camiamız ve taraftarımızın arkamızda oluşu bize yeter de artar bile. Eskişehirspor maçına gelen taraftarlara da ayrı bir parantez açmak isterim. O havada gelip, son dakikaya kadar verdikleri destek için hepsine sonsuz teşekkürler."

Yazarlar