İngiltere Premier Lig Tottenham - Chelsea derbisinde VAR'dan fazla mesai! 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

Tottenham - Chelsea derbisinde VAR'dan fazla mesai! 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

07.11.2023 - 01:43 | Son Güncellenme:

İngiltere Premier Lig'in 11'inci haftasında Chelsea'nin Tottenham deplasmanından 4-1 galip ayrıldığı maça VAR kararları damga vurdu. 4 golün iptal edildiği maçta tansiyon oldukça yükseldi.

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

Tottenham, İngiltere Premier Lig'in 11'inci haftasında Chelsea ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada VAR tarafından verilen kararlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tottenham'ın sezonun ilk mağlubiyetini yaşadığı maçı Chelsea 4-1 kazandı. Chelsea'nin farklı zaferiyle tamamlanan maçta 5 gol, VAR'dan döndü.

PERDEYİ KULUSEVSKI AÇTI

Zorlu mücadelede gol perdesini Dejan Kulusevski açtı. Maddison'ın geliştirdiği atakta Sarr, yanından hareketlenen Kulusevski'ye pasını aktardı. Kulusevski'nin sert şutunda savunmadan seken top ağlarla buluştu. Dejan Kulusevski'nin attığı golle birlikte Tottenham, 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

SON ATTI, BAYRAK KALKTI

Heyecan dolu karşılaşmanın 13'üncü dakikasında Maddison, sol kanattan atağa çıkan Johnson'a pasını aktardı. Johnson'un harika pasında Son kaleciyle karşı karşıya kaldı. Son'un şutunda top ağlarla buluştu. Bu pozisyon sonrası yardımcı hakem ofsaytı işaret etti.

Haberin Devamı

VAR'da pozisyon incelendikten sonra ofsayt kararı geçerlilik kazandı. Bu pozisyon, VAR'da yaklaşık 3 dakika incelendi.

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

UDOGIE'NİN KARTI İNCELENDİ

Zorlu mücadelenin 18'inci dakikasında Maddison'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası Chelsea hızlı atak fırsatı yakaladı. Sterling'i Udogie faulle durdurdu. Chelsea cephesi bu pozisyonda kırmızı kart bekledi. VAR'da incelenen pozisyonda sarı kart kararı geçerlilik kazandı.

STERLING ATTI, VAR DEVREYE GİRDİ

Kritik müsabakanın 21'inci dakikasında James'in sağ kanattan nefis pasında Sterling topu ağlara gönderdi. Bu pozisyonda Tottenham cephesi elle oynama itirazlarında bulundu.

Sterling'in topu ağlara gönderdiği pozisyon VAR'da 3 dakika incelendi. Sterling'in topa elle müdahalesi tespit edildi ve ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

CAICEDO ATTI, BAYRAK KALKTI

Heyecan dolu maçın 28'inci dakikasında Palmer'ın pası sonrası Caicedo topla buluştu. Caicedo'nun şutunda top sol üst köşeden ağlarla buluştu. Bu pozisyonda yardımcı hakem, Vicario'nun görüş açısının Jackson tarafından kapatıldığını işaret etti.

Pozisyon VAR'da incelendi. VAR incelemesinin ardından ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

HAKEM DAVET EDİLDİ

Caicedo'nun iptal edilen golündeki pozisyonla ilgili VAR, maçın hakemini kenara davet etti. Romero'nun topa elle müdahalede bulunduğu tespit edildi. Pozisyonu VAR'da izleyen hakem, oyun alanına geri döndü ve Romero'ya doğrudan kırmızı kart gösterdi.

Haberin Devamı

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

Romero'nun kırmızı kart gördüğü pozisyonda Chelsea penaltı kazandı. Chelsea'nin kazandığı penaltıda Palmer ağları havalandırma başarısı gösterdi. Palmer'ın golüyle maçın skoru dengelendi.

JACKSON ATTI, BAYRAK KALKTI

Kritik maçın 37'nci dakikasında Chelsea'de Gallagher'ın pasında Sterling hareketlendi. Sterling'in içeriye çevirdiği topu Jackson ağlara gönderme başarısı gösterdi. Bu pozisyon sonrası yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

TOTTENHAM'A ÇİFTE SAKATLIK ŞOKU

Heyecan dolu derbinin 44'üncü dakikasında Tottenham'da Maddison ile van de Ven sakatlık geçirdi. Tottenham'ın yıldızları daha sonra oyuna devam edemedi. Ev sahibi ekipte kalan sürede Emerson ile Höjberg oyuna dahil oldu.

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

BİR KIRMIZI DAHA ÇIKTI

Zorlu mücadelenin 55'inci dakikasında Tottenham sahada 9 kişi kaldı. Sterling'e faul yapan Udogie, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

Haberin Devamı

JACKSON ATTI, VAR GOLÜ ONADI

Heyecan dolu maçın 75'inci dakikasında James'in ara pası sonrası Sterling savunmanın arkasına sarktı. Sterling'in pasında Jackson topu ağlara gönderme başarısı gösterdi. Jackson'ın attığı golde Sterling'in pozisyonu için bir VAR incelemesi yapıldı. Herhangi bir ihlal tespit edilmeyince Chelsea deplasmanda 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

DIER ATTI, YİNE BAYRAK HAVADA

Zorlu müsabakanın 78'inci dakikasında Tottenham'ın orta sahadan kazandığı serbest vuruş sonrası Bentancur topu arka direğe çevirdi. Arka direkte Dier çok iyi bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsaytı işaret etti. Pozisyon VAR'da incelendikten sonra ofsayt kararı değişmedi.

Tottenham - Chelsea derbisinde VARdan fazla mesai 5 gol iptali, 1 penaltı, 2 kırmızı

JACKSON'DAN GOLLER ART ARDA

Kritik karşılaşmanın 90+4'üncü dakikasında Gallagher sağ kanattan savunma arkasına koşu yaparak topla buluştu. Jackson ceza sahasında pası aldıktan sonra rakip fileleri havalandırdı ve skoru 3-1'e getirdi.

Heyecan dolu mücadelenin 90+7'nci dakikasında Chelsea'de bir kez daha Jackson sahneye çıktı. Palmer'ın harika pasında savunmanın arkasına sarkan genç futbolcunun şutunda top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Kalan sürede başka gol sesi çıkmayınca Chelsea, Tottenham'ı 4-1'lik skorla geçti.

Yazarlar