Trabzonspor Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Anthony Nwakaeme cevabı! 'Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibiyiz'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Anthony Nwakaeme cevabı! 'Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibiyiz'

19.10.2023 - 20:55 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nenad Bjelica ile ayrılık sürecini anlatan Ertuğrul Doğan, Anthony Nwakaeme ile ilgili soruyu cevapladı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğandan Anthony Nwakaeme cevabı Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibiyiz

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Abdullah Avcı'nın geri dönüş sürecine dair konuştu. Başkan Doğan, A Spor'da yaptığı açıklamada Nenad Bjelica'nın ayrılık sürecini anlattı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibi olduklarını belirten Ertuğrul Doğan, "Abdullah Avcı ile hiç ayrılmamış gibiyiz. Hoca ile birlikte taraftarlarımız çok güzel günler gördü. Yıllar sonra gelen şampiyonluk sevinci... Biliyorsunuz Türkiye'de şampiyon olmak yetmiyor, kutlamak da önemli" dedi.

"YOLLARIMIZ TEKRAR KESİŞTİ"

Abdullah Avcı'nın ayrılık sürecini anlatan Ertuğrul Doğan, "Geçen sezon çok başarılı bir sezon olmadı. Ben yeni başkanken hocamız geldi ve benim de önümü açmak için görevden ayrıldı. Yollarımız tekrar kesişti. Ayrılırken onun da teknik anlamda gördüğü eksikler vardı" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Doğan şu şekilde devam etti: "Benim de hocamın da aklından zirve dışında bir şey geçmez. Gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. En azından Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası hedeflerini başarmamız gerekiyor. Hocaya da bize de büyük görev düşüyor. Bjelica ayrılınca Abdullah Avcı ile bir görüşme gerçekleştirdik. İkimiz de ne yapacağımızı biliyorduk. İnşallah tekrar Trabzonspor taraftarlarına güzel günler yaşatacağız."

Haberin Devamı

"ABDULLAH AVCI TRABZONSPOR İLE DERTLENEN BİR İNSAN"

Abdullah Avcı ile anlaşma sürecini anlatan Ertuğrul Doğan, "Hocamızla anlaşma süremiz çok kısa sürdü. O da benim kadar heyecanlı. Trabzonspor'u ne kadar sevdiğini biliyorum. Trabzonspor ile dertlenen bir insan. Çok güzel bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. Maçtan bir gün önce takım hakkında bir ön değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

Nenad Bjelica'nın ayrılığı sonrası Abdullah Avcı ile görüştüklerini dile getiren Ertuğrul Doğan, "Başımızda bir hoca varken Abdullah Avcı dahil kimseyle görüşmedim. Hoca ile arkadaş olarak her zaman konuştuk ama hiçbir zaman Trabzonspor olmadı konumuz o dönemde. Hocanın aklında Trabzonspor olduğunu göreve geldikten sonra gördük. Bjelica'nın önceki takımlarındaki oyun Trabzon'a çok uygun bir oyundu. Her şey doğru olabilir ama sahaya yansımadıktan sona bunların hiçbir anlamı yok futbolda, Trabzon'da hiçbir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

"2-0'DAN MAÇ KAYBETMESİNİ KABUL EDEMEM"

Haberin Devamı

Nenad Bjelica'nın ayrılık sürecini anlatan Ertuğrul Doğan, "Maçları izlerken insanların oynanan futboldan ne kadar rahatsız olduğunu görüyordum. Konuşulan hırsın sahaya yansımadığını gözlemliyorduk. Trabzonspor Başkanı olarak gerekeni yapmam gerekiyordu. Hatay maçında bu işin olmayacağını anladım. Trabzonspor'un 2-0'dan maç kaybetmesini kabul edemem. Bjelica konusunda hiçbir pişmanlığım yok. Hocamızın kariyeri belli. Adam daha önce başarmış, biz de o yüzden göreve getirdik. Pişman değilim ama hata olduğunu gördük ve bir an önce bu hatadan döndük" dedi.

Nenad Bjelica'nın ayrılık sürecinde bazı oyuncuların 'erken değil mi' dediğini belirten Ertuğrul Doğan şu ifadeleri kullandı:

"Abdullah Avcı için sadece takım kaptanı Uğurcan ile görüştüm. Takım içinde Bjelica için menajerleri aracılığıyla 'Çok erken değil mi?' diyen yabancı oyuncular oldu. Çocuklar çok profesyoneller tabii, onlar olaya bizden farklı bakıyorlar. Bizim taraftarımız o inancı sahada görmediği zaman kimseye bir şey anlatamayız. Bana da anlatamaz kimse, ben de anlamam."

Haberin Devamı

"BAKASETAS KABUL ETMEDİ"

Anastasios Bakasetas'ın yeni sözleşme teklifini kabul etmediğini belirten Ertuğrul Doğan, "Bakasetas'a bir teklifte bulunduk, kabul etmedi. Bundan sonrası için hocamızın teknik kararı neyse yeni bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bize ulaşan herhangi bir teklif yok Bakasetas için" dedi.

Anthony Nwakaeme ile ilgili konuşan Ertuğrul Doğan, "Nwakaeme çok profesyonel ve çok büyük futbolcu. Abdullah Avcı, Nwakaeme'yi isterse biz gider elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Doğan son dönemde yapılan transferlere dair, "Son dönemde yapılan transferler... Trabzonspor marka değerini korumak zorunda. Başkan olarak bunu ben korumak zorundayım. 'Biraz daha taraftarlarımızın gözüne hoş gelecek isimlerin alınması gerekir' dedim, teknik onay gelince aldık" diye konuştu.

Trabzonspor'un transfer çalışmalarına dair konuşan Ertuğrul Doğan, "Çok istediğim ama alamadığım bir transfer oldu. Şu an isim veremem çünkü almaya çalışıyorum hala" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Taraftarların son dönemde maçlara az ilgi göstermesiyle ilgili gelen soruya Trabzonspor Başkanı, "Ben 5 yıldır İstanbul'da yaşıyorum, ondan önce Trabzon'da doğdum büyüdüm. Tribünler neden boş? Ben olsam aynı tepkiyi ben de verirdim. Ben şehrimi bilen biriyim. Burada başkanlık yapmak çok zor iş. Biz böyleyiz. Sorunların nerede olduğunu biliyoruz. Taraftar işin arka planına bakmaz. Biz de bakmazdık. Ancak kalıcı başarılar için arkanın sağlam olması lazım. Trabzonspor'un şampiyon olması için çok şey yapması lazım" cevabını verdi.

Edin Visca transferini Abdullah Avcı'nın istediğini belirten Ertuğrul Doğan, "Şampiyon olduğumuzda devre arası hocaya 'Hocam şampiyon olmak için ne yapalım?' dedim. 'Visca'yı alalım' dedi. Galatasaray maçında attığı golden sonra stadyumdan 'Hayırlı olsun şampiyonluğumuz' diyerek çıktım" dedi.

Ertuğrul Doğan şu şekilde devam etti: "Abdullah Avcı'dan takıma bir dokunuş bekliyorum. Hemen olacak bir şey değil bu ama aynı süreci tekrar yaşayacağımızı düşünüyoruz hocayla. Bu süreçte hataları minimuma indireceğimizi düşünüyorum."

Pendikspor maçından sonra hakemlere gösterdiği tepkiyle ilgili konuşan Ertuğrul Doğan, "Pendikspor maçından sonra hakemler için söylediklerimi hak ettiler. Az bile söyledim. TFF Başkanı'nın iyi niyetinden eminim ama MHK ve alt kurumlara hakim olduğunu düşünmüyorum. Orada başka bir sistem var. Pendik maçından sonra hakemin ceza alacağını söyledi TFF yetkilileri. Pendik'in de hakkı yendi. Golümüzden önce top bizden çıkıyor, hakem korner veriyor. Doğruyu söylemeyecek miyiz? Hakemin ceza alması için ne gerekiyor daha? 3 İstanbul kulübünün inanılmaz bir medya gücü var. Anadolu kulüplerinin hakkı yenmiyor mu? 2-3 tane derbi yöneten hakem var, yenilen taraf maçtan sonra o hakemin içinden geçiyor. Büyükekşi'nin hakemler üzerinde bir etkisi yok" dedi.

Taraftarların deplasman tribününe alınmamasıyla ilgili gelen soruya Ertuğrul Doğan, "Beşiktaş'a bizim taraftarımız gitmediği için biz de gitmeyeceğiz. Fenerbahçe'de yıllardır olduğu gibi devam edecek gibi görünüyor. Galatasaray'a biz gittiğimiz için onlar da bize gelecek. Bunun kalkması lazım. Ne olacak, savaş mı çıkacak?" cevabını verdi.

Ertuğrul Doğan bazı teknik direktörlerin 'makas açıldı' yorumlarına şu sözlerle yanıt verdi: "Makas açıldı söylemleri söyleyen camiaları bağlar. Trabzonspor camiası böyle bir kabuliyete girmez. Kendi içimizde bazı operasyonlar yapabiliriz. Doğru planlama yapmak lazım. Şampiyon olduğumuzda da bizim 2 katı bütçeleri vardı bu kulüplerin."

Taraftarlara mesaj veren Ertuğrul Doğan, "Hayatımızı Trabzonspor ile yaşıyoruz. Bir mağlubiyet yaşadığımız zaman 3 gün kendimize gelemiyoruz. Eve gittiğimde çocuklarım bana 'ne oldu' diye soruyor. Böyle yaşıyoruz bu sevgiyi biz. 'Bize her yer Trabzon' lafı arkası bir dolu bir laf. Bu bizim en büyük enerjimiz. Trabzonspor hocasına ve takımına, taraftarların sahip çıkmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Hakemlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ertuğrul Doğan, "İnanılmaz hakem hataları var. İnsandır hata yapar diyoruz ama VAR diye bir sistem var. Gözüyle bakıyor vermiyor adam, net söylüyorum; görüyor, isteyerek vermiyor. Visca'nın Adana Demirspor maçında bir pozisyonu var. Herhangi bir İstanbul takımına çalınmaması imkanı yok o pozisyonun. Başka takımların oyuncuları gibi 5 takla mı atmamız lazım?" Pendik maçından sonra 'hakem ceza alacak' dediler TFF'den bize, almadı. Ya birileri bununla oynuyor ya da başka bir şey var bu işte" dedi.