Beşiktaş Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler!

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler!

17.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Milliyet Gazetesi yazarları, futbol anlamında beklentileri karşılamayan ve golsüz sona eren müsabakayı değerlendirdi.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler

Trabzonspor, Süper Lig'in 29. haftasında Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş ile kozlarını paylaştı. Müsabakanın ardından Milliyet Gazetesi yazarları oynanan dev maçı yorumladı. Öte yandan Beşiktaş'ın yıldız futbolcusuna eleştiriler geldi.

Haberin Devamı

İşte Milliyet Gazetesi yazarlarının Trabzonspor - Beşiktaş maçının ardından yaptıkları değerlendirmeler...

ALKIŞLAR MERT’E / ATTİLA GÖKÇE

İlk yarının durgun, statik, sıkıcı oyununda sadece tek Ghezzal şutu vardı Uğurcan’da biten... Asıl kıyamet ikinci yarıda koptu. İki taraf da gol için hamleler yaptı. Ama ağır basan etkili ve sarsıcı oynayan Trabzonspor oldu. Kalecilerin maçı oldu kapışma. Uğurcan ve Mert olağanüstü başarılıydılar. Ama Mert açık ara önde bitirdi maçı.

Vincent Aboubakar, belki de en sıkıcı performansını sergiledi dün... Kötü toplar atıldı, iştahını kaybetti. Maç boyunca alıştığımız performansını gösteremedi.Yine de hakça söyleyelim, savunmaya yardıma gelip şık paslar ve çalımlarla oyunu rakip alana çeviren de oydu. Beşiktaş’ın golcü ustası Redmond sol kanatta yerini çok yadırgadı. İçeride oynamaya çalıştı bu defa da sol çizgiyi boş bıraktı. Gedson ve Salih çok daha iyi olabilirlerdi. Vasatı aşamadılar. Colley savunmanın en iyisiydi.

Haberin Devamı

İkinci yarıda canlandı oyun. Gedson’un şutu Beşiktaş’ın iştahlandığını gösterdi. Sonra Abdülkadir Ömür’ün harika vuruşu. Mert’in olağanüstü kurtarışı… Devamında seriye bağladı Mert.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler

Hocalar da müdahil oldu oyuna. Şenol Hoca, Muleka ve N’Koudou’yu sürdü sahaya.. N’Koudou aldığı her topu kaybetti, yanlış kullandı Trabzonspor’a gollük bir fırsat sundu. Sonradan oyuna giren Necip de etkili olamadı. İhsan Hoca , Bartra ve Trezeguet ile karşılık verdi Güneş’e... Gbamin ve Umut Bozok’u da sürdü içeri... Asıl heyecanı Trabzonspor’un atakları yarattı. Galibiyeti kaçıran Beşiktaş değil ev sahibi takım oldu. Golsüz maçta kahraman arıyorsanız, kesinlikle Mert Günok’u gösteriririm. Uğurcan da çok iyiydi ama o en az 4 gol kurtardı. Alkışlar sana Mert!

DİREKLERARASI / BİLAL MEŞE

Haftanın maçı değil mi Karadeniz’deki mücalede? Gelin görün ki, özellikle ilk yarıda ne tempo, ne pozisyon üretimi, ne de doğru-dürüst ofansif girişim... Sıfırın altında sıfır? Koca yarıda kaleyi bulan tek şut, 12’de Ghezzal’la, top da Uğurcan’ın kucağında kaldı, hepsi o kadar!

Haberin Devamı

İki takımın farklı özellikleri var. Trabzonspor, ligde ununu elemiş, eleğini asmış konumunda... Prestij maçları oynuyor. Beşiktaş ise klasmanın peşinde... Sadece o mu? Elbette değil, Fenerbahçe’yi yakalamak ve zirve mi? Biraz uzak!
Benzetme yerindeyse ilk yarı ‘dağ fare doğurdu’, bizleri ya da seyircileri heyecanlandıracak golü bir kenara bırakın, pozisyonları bile özledik. Kartal’ın gol umudu Aboubakar, topa hasret, son haftalarda büyük bir çıkış yakalayan Redmond ise sıkı markajda kaldı. Ghezzal’e umut bağlayanlar ise hayal kırıklığı yaşadı! Artı, Kartal’ın diğer bir negatif yönü ise, ofansa çıkarken yapılan top kayıplarıydı.

Haberin Devamı

'VAR SARILARA KARIŞMAZ, SANIRIM KULAĞINA ÜFLEDİLER!'

Haberin Devamı

Eyyy Volkan Bayarslan, Saiss’e gösterdiğin sarı kart neyin nesi? Faul yok, rakibe vurma yok, topa dokunuyor. Ne yani, top sana çarptı diye mi sarıyı çektin, hadi oradan! İkinci yarıda Onur’un pozisyonunda Bayarslan topa diye işaret ediyor, sonra sarı kartı çekiyor. Peki, topaysa ki bence sarı, niye kart çıkarıyorsun? VAR sarılara karışmaz, sanırım kulağına üflediler!

Şenol Güneş Hoca, baktı ki olmuyor, pabuç pahalı, Ghezzal ile Maxim’i 68’de kenara aldı, N’Koudou ve Muleka’yı sahaya sürerken, bu yarıda iki takımda tempoyu yükseltince, maça da heyecan geldi.
81’de belki de Trabzon adına maçın en kritik pozisyonu... Kartal’ın kalesinde müthiş bir karambol, Markovic vurdu, Colley, Mert’i geçen topa dokundu, Eren vurdu, savunma uzaklaştırdı.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler

86’de bu kez Kartal yüklendi, Redmond sağ çaprazdan nefis vurdu, kaleci Uğurcan çatala gitmekte olan topu güçlükle kornere tokatladı. 87’de ön direkte Salih kafayla aşırdı, yine Uğurcan köşeden topu kornere çıkardı. 90 artı 1’de Trezeguet, kalabalık savunmaya karşın sert vurdu, Mert kornere tokatladı.

Bu yarının iki yıldızı var, biri Uğurcan, diğeri Mert... İkisi de ilk yarıda sıkıntı çekmediler, ancak ikinci devrede müthiş kurtarışlara imzalarını attılar, direklerarasında yıldızlaştılar. NOKTA

GOLCÜ DEĞİL KALECİ AL! / CEMAL ERSEN

İhsan Derelioğlu’nun kadro tercihine bakınca, Trabzonspor’da önceliğin kaybetmemek olduğunu anlamak güç değildi. Son beş maçını kazanan Beşiktaş’ın, ön alanda Abuobakar, Ghezzal, Redmond, Maxim, Masuaku gibi formda ve etkili isimlerine önlem almak, elbette önemliydi.

Öyle de oldu ilk yarıda... Larsen ve Peres’i sağ tarafta birlikte oynatarak, konuk ekibin bu kanattan atak başlatmasını engel olmayı planladı. Siopis orta alanda dinamo gibi çalıştı. Ayak basmadığı yer kalmadı. Sakatlığına karşın hocasından forma isteyen Abdülkadir Ömür bu bölümde hem rakibin geriden çıkışlarını bozdu, hem takımını öne taşımaya çalıştı.
Trabzonspor’un en beğendiğim oyuncusu Markovic idi. Çalışkan ve kaprissiz. Sadece işine odaklı. Ona eşlik edecek bir kaç arkadaşı daha olsa, hücum bölgesinde ses getiren bir takıma dönüşebilir Karadeniz ekibi.

Ev sahibinin taktik anlayışı, Beşiktaş’ı bozdu. Pozisyonu olmayan, zaman zaman tıkanan ve temposuz bir mücadele izledik ilk bölümde. İki takım adına çok top kaybı yaşandı. Tatsız tuzsuz idi her şey. Kimse kimseyi rahatsız edemedi.
Kötü günler geçiren Trabzonspor’un kaybetmeme planını anlarım. Lakin tam gaz giden siyah-beyazlıların düşük viteste kalması tuhaf geldi bana.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler

Rölantide geçen dakikalardan sonra oyun hareketlendi. Kazanmak için risk almak gerekir. İhsan Hoca’nın ilk hamlesi, Peres’in yerine Trezeguet’i sahaya sürmek oldu. Şenol Güneş ise Muleka ve N’Koudou ile karşılık verdi.
İkinci yarıda iki takım da kazanmak için daha fazla efor harcamaya başladı. Her an çok şeyin değişeceği bir hale büründü maç. Trabzonspor’un Abdülkadir Ömür, Markovic ve Bakasetas ile yakaladığı fırsatlar talihsizlikti. Hele 81. dakikada Beşiktaş savunmasında Colley’in inanılmaz müdahalesi vardı ki, kırılma anı bu idi.

Bir maç bu kadar farklı mı oynanır diye düşünüyor insan. İlk yarıda ölü toprağı serilmişti adeta. İkinci bölümde ise iki takımın kalecilerinin şovu vardı. Milli görevdeki rekabet, sahada da düelloya dönüştü.
Uğurcan ve Mert Günok’un sahne aldığı anlarda inanılmaz pozisyonlar yaşandı. İkisinin de çok iyi kaleci olduğuna inanırım. Ama dün gece Mert, kurtardıklarıyla Beşiktaş’ı deyim yerinde ise ipten aldı. İnanılmaz işler yaptı. Uğurcan’ın da hakkını yemeyelim. Son zamanlarda eleştirilen kaptan, müthiş bir geri dönüş yaptı. Konsantrasyonu ve müdahaleleri ile geceye damgasını vuran ikinci isim oldu.
“Ev alma komşu al” diye bir deyim vardır toplumumuzda. Futbola uyarlarsak, “iyi kaleci al” dememiz gerek.
Söylemeden geçemeyeceğim; bunlar derbi maçı değil. Biri İstanbul, diğeri Trabzon temsilcisi! Karıştırmayalım artık.

SONUCU KALECİLER BELİRLEDİ / AKSAL YAVUZ

Beşiktaş son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla iyi hava yakaladı. Trabzonspor’un geçtiğimiz yıl sezon başından sonuna dek yakalayıp da bırakmadığı havayı...
Trabzonspor’da ise işler yolunda gitmiyor. Oyuncuların mental yorgunluğu, kendine gelememelerinin etkenlerinden... Belki de en büyüklerinden biri... Sakat oyuncuların çok olması da ayrı bir dert!

Her ne kadar Beşiktaş son haftaların havalısı, Trabzonspor sezonun yaralısı olsa da farklı olur derbilerin havası diyerek maça geçelim.
İhsan Derelioğlu’nun böyle bir karşılaşmada Trabzonspor’un sağ tarafını Larsen ile Peres’e teslim etmesini anlayan varsa helal olsun! Amerika’yı yeniden keşfetmenin anlamı yok! Oyuncu değeri 125 milyon euro olan koca Trabzonspor, onca oyuncu arasında Beşiktaş’a karşı sağ açığı olmadan oynuyorsa, daha doğrusu morale ilaç gibi ihtiyacı olduğu haftada sağ kanadı Peres’e teslim ediliyorsa, eyvah eyvah! O anlamda bordo-mavililer ilk yarı tek kanatla oynadı.

Trabzonspor-Beşiktaş maçı sonrası tepki: Hadi oradan, sanırım kulağına üflediler

Derbi karşılaşması olduğunu ikinci yarı anladık. Zira ilk devre iki takım adına ne futbol vardı ne de kaleyi bulan topları.
Trabzonspor, Trezeguet oyuna girdikten sonra etkili oynamaya, pozisyonlar bulmaya başladı. Neler kaçırdılar neler. Mert’in de hakkını teslim edelim, Trabzonspor’un galibiyetine izin vermeyen adamdı. İnsan sormadan edemiyor, nasıl olur da Trabzonspor ilk yarı tek kanatla oynar?

Beşiktaş da kazanabilirdi; hele Redmond ve Salih’in kaleye yolladığı füzelerde Uğurcan geçen yıldan kesitler sunmasaydı...
Özetle son haftalarda kaybetmede sınır tanımayan Trabzonspor, dün bilhassa ikinci yarı iyi oynamasına rağmen formda olan Beşiktaş’ı devirmedi. Daha doğrusu Mert izin vermedi.

Yazarlar