Trabzonspor Trabzonspor için Konferans Ligi'nde son 16 uzak değil

Trabzonspor için Konferans Ligi'nde son 16 uzak değil

08.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’da yoluna Konferans Ligi’nden devam etmek isteyen Trabzonspor, play-off turunda İsviçre’den Basel’le eşleşti. 23.1 yaş ortalamasıyla genç bir takım olan İsviçre temsilcisi karşısında bordo-mavililer tecrübesiyle fark yaratabilir.

Trabzonspor için Konferans Liginde son 16 uzak değil

Avrupa’da yoluna UEFA Konferans Ligi play-off turundan devam eden Trabzonspor’un rakibi dün belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA’nın merkezinde yapılan kura çekiminde bordo-mavililer, İsviçre’nin Basel takımıyla eşleşti.

Haberin Devamı

Temsilcimiz, Basel’i elediği takdirde UEFA Konferans Ligi son 16 turuna kalacak. Avrupa’da sezona Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma hedefliyle başlayan, Avrupa Ligi’nde de ilk 2 sırayı kılpayı kaçıran Trabzonspor, şimdi Konferans Ligi’nde son 16’ya kalmayı amaçlayacak.

Aslında Abdullah Avcı ve ekibi için bu hedef hiç uzak değil. Basel bu sezon özellikle İsviçre Süper Ligi’nde istediği ritmi tutturamadı. Konferans Ligi’nde de H Grubu’nda görece kolay rakiplere (S.Bratislava, Pyunik ve Zalgris) rağmen liderliği alamadı ve 11 puanla 2. sırada kaldı.

43 yaşındaki İsviçreli teknik direktör Alexander Frei’ın çalıştırdığı Basel, 23.1 yaş ortalaması olan çok genç bir kadroya sahip. Şu anda bir geçiş dönemi yaşayan kulüpte birçok gelecek vaat eden genç yetenek bulunuyor. Ancak tecrübe konusunda istenen seviyede değiller ve bu da Trabzonspor için ciddi bir avantaj.

Haberin Devamı

Klasik bir 4-2-3-1 takımı olan Basel, zaman zaman 4-3-3 ve 4-4-2 formasyonlarını da kullanıyor. 10 takımlı İsviçre Süper Ligi’nde 14 maç sonunda 18 puanla 7. olan Basel’de 23 yaşındaki hücum oyuncusu Zeqiri bu sezon 3 gol 1 asistle oynuyor. 21 yaşındaki orta saha Darian Males de asist katkısıyla dikkat çeken bir isim. Dortmund’dan gelen 19 yaşındaki forvet Fink de potansiyelli bir futbolcu. Takımda 30 yaş üstü sadece 3 oyuncu var; 31 yaşındaki orta saha Taulant Xhaka, 33 yaşındaki emektar kaptan Fabian Frei ve 35 yaşındaki kaleci Marwin Hitz.

Tarihler belli oldu

Bordo-mavililerin, UEFA Konferans Ligi play-off turu maçlarının tarihi de netleşti. Karadeniz ekibi ilk maçını 16 Şubat 2023’te oynarken, rövanş mücadelesi 23 Şubat 2023 tarihinde olacak. Konferans Ligi play-off’unda diğer eşleşmeler şöyle: Karabağ-Gent, Braga-Fiorentina, Larnaca-Dnipro, Lazio-Cluj, Bodo-L.Poznan, Ludogorets-Anderlecht.

BASEL FC

Kuruluş: 1893
Stadyum: ST Jakob (38 bin)
T.Direktör: Alex Frei
Başkan: David Degen

İDEAL 11

Witz
Comas
Pelmard
Adams
Calafiori
Diouf
Burger
Ndoye
Zeqiri
Males
Fink

Barça-ManU eşleşti

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off kuraları çekildi. Adeta bir Şampiyonlar Ligi görüntüsüne bürünen turnuvada en dikkat çeken kura Barcelona-Manchester United eşleşmesi oldu. Dev eşleşmede ilk maç 16 Şubat 2023’te Barça’nın evi Nou Camp’ta rövanş ise 23 Şubat 2023’te ManU’nun stadı Old Trafford’da oynanacak. UEFA Avrupa Ligi’ndeki diğer play-off eşleşmeleri de şöyle: Juventus-Nantes, Sporting-Midtjylland, Shakhtar-Rennes, Ajax-Union Berlin, Leverkusen-Monaco, Sevilla-PSV ve Salzburg-Roma. Play-offları geçen takımlar UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kalacak.

Haberin Devamı

Dev kuralar

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Devler Ligi’nde son 16 turunda ilk maçlar 14/15 Şubat ve 21/22 Şubat tarihlerinde, rövanşlar da 7/8 Mart ve 14/15 Mart tarihlerinde oynanacak.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri şöyle: Leipzig-Manchester City, C.Brugge-Benfica, Liverpool-Real Madrid, Milan-Tottenham, E.Frankfurt-Napoli, Dortmund-Chelsea, Inter-Porto, PSG-Bayern Münih.

Yazarlar