Dünyadan FutbolTrump heyecanı kısa sürdü!

Trump heyecanı kısa sürdü!

15.05.2018 - 19:22 | Son Güncellenme:

Adına Trump kelimesini ekleyeceğini duyuran İsrail'in Beitar Jerusalem kulübü, ülkedeki kurallara takıldı. İsrail Futbol Yönetmeliği'ne göre kişi isimlerinin takımlara verilmesinin yasak olduğu öğrenildi.

Trump heyecanı kısa sürdü

SKORER - ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından harekete geçen İsrailli futbol kulübü Beitar Jerusalem, amacına ulaşamadı. Sarı-siyahlı ekip, Kudüs kararının ardından ismini değiştireceğini ve "Beitar Trump Jerusalem" yapacağını belirtmişti.

Ancak bu yönde bir değişimin yasal altyapısının bulunmadığı ortaya çıktı. İsrail ekibinin gerçekleştirmeyi düşündüğü değişikliğin, ülke futbolunu düzenleyen kurallara uygun olmadığı öğrenildi. İsrail Futbol Yönetmeliği'ne göre kişi isimleri futbol takımlarına verilemiyor.

Ancak ölenlerin ismi verilebiliyor

Bunun tek bir istisnası var, o da vefat etme durumu… İsrail'de kişi isimlerinin takımlarda kullanılmasına, ancak o kişi hayatını kaybetmiş bir insan olması durumunda izin verildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Beitar Jerusalem bu gelişmelerin ardından takımın yeni ismini belirten bir görseli, Donald Trump fotoğrafı ve iki ülke bayraklarıyla birlikte yayınlamıştı.

İşte o fotoğraf

KEŞFETYENİ
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!
Survivor'dan elendikten sonra Yiğit Poyraz'dan ilk paylaşım!

Cadde | 03.05.2025 - 07:13

Survivor All Star 2025'e sürpriz bir şekilde veda eden isim Yiğit Poyraz olmuştu. İlk paylaşımını yapan Poyraz'ın 'Usta' ifadesi dikkat çekti.

Yazarlar