Diğer Türk sporu zirve yaptı! Anadolu Efes, VakıfBank, boks ve tekvando takımları destan yazdı

Türk sporu zirve yaptı! Anadolu Efes, VakıfBank, boks ve tekvando takımları destan yazdı

24.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli sporcular ve Türk kulüpleri son günlerde ülkemize sayısız gurur yaşattı. Boksta ve tekvandoda madalyalar gelirken, voleybolda Vakıfbank Kadın Takımı, basketbolda ise Anadolu Efes Erkek Takımı Avrupa’nın en büyüğü olmayı başardı.

Türk sporu zirve yaptı Anadolu Efes, VakıfBank, boks ve tekvando takımları destan yazdı

Türk sporseverler adeta hayalini kurduğu bir beş gün geçirdi. Önce kadın boksörlerimiz, Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, milli tekvandocular ile başlayan madalya ve kupa yağmuru son olarak önceki gün Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa’nın en büyüğü olmasıyla sona erdi. Branş, branş alınan sonuçlar, madalyalar ve kupalar şöyle:

Haberin Devamı

BOKS: İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Şampiyonası ülkemiz adına adeta rüya gibi geçti. Yarı finalde müsabakalarını kaybeden Sema Çalışkan ile Elif Güneri’nin bronzu ile başlayan madalya yağmuru, ardından Ayşe Çağırır ile altına döndü. Organizasyonun son gününde ise 4 sporcumuzun finali vardı. Buse Naz Çakıroğlu, Busenaz Sürmeneli, Hatice Akbaş ve Şennur Demir kilolalarında zirveye çıkarak İstiklal Marşını okutmayı başardı.

BASKETBOL: Hafta sonunda ise Anadolu Efes ülkemize basketbolda büyük bir gurur yaşattı. THY Euroleague finaline son şampiyon unvanı ile çıkan lacivert-beyazlılar, İspanyol ekibi Real Madrid’i yenerek üst üste 2. kez Avrupa’nın en büyüğü olmayı başardı. Başantrenör Ergin Ataman da üst üste bu önemli organizasyonu kazanan ikinci coach olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

TEKVANDO: Milli sporcularımız İngiltere’de rakiplerini dize getirmeyi başardı. Türkiye, Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası’nda zirveye çıktı. Milli tekvandocular, 5 altın, 2 gümüş ve 4 bronz, para tekvandocular da 4 altın, 3 gümüş ile 1 bronzla rakiplerini geride bırakarak Türk Bayrağı’nın İngiltere’de dalgalanmasını sağladı.

VOLEYBOL: Kapanışı Vakıfbank Kadın Takımı yaptı. CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde 5. kez en büyük olmak için Imoco’nun karşısına çıkan sarı-siyahlılar rakibini 3-1 yenerek ‘en büyük’ unvanını bir kez daha aldı. Vakıfbank ayrıca bu sezon mücadele ettiği 5 kulvarda da zirveye çıkarak sezonu 5 kupayla noktaladı.

Etimesgut Belediye şampiyon oldu

Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi’nde sezon Krakow kentinde yapılan final ile sona erdi. 

Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Wisla Krakow’u 5-2 yendi ve mutlu sona ulaştı. Devler Ligi’nde macerasına Manchester City maçıyla başlayan Etimesgut sahadan  7-1’lik galibiyetle ayrılırken, ardından B Grubu’nda Ol Jouy Le MoutIer’i 7-0, Sporting AMP’yi 10-1 devirdi. Etimesgut Belediye, yarı finalde ise Flamencos Amputados’u 7-0’la geçerek final biletini almıştı.

Genç kürekçiler madalyayla döndü

Ülkemiz için gelen madalya haberlerine bir ek de kürekten geldi. 

Haberin Devamı

Türkiye Kürek Federasyonu, Varese kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Kürek Şampiyonası’nda Ahmet Ali Kabadayı ve Halil Kaan Köroğlu’ndan oluşan takımın şampiyon olduğunu duyurdu. Organizasyonda genç erkekler dört tek dümencili sınıfında da Türkiye altın kazandı.

Real Madrid 2018 yılında Liverpool'u yenerek 13. Avrupa Kupasını müzesine götürdü

Yazarlar