Milli Takım Türk yıldızları: Kenan Yıldız - Ferdi Kadıoğlu!

Türk yıldızları: Kenan Yıldız - Ferdi Kadıoğlu!

20.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bayern Münih altyapısında yetişen, geçen sezon Juventus’a transfer olan Kenan Yıldız, ilk kez 11’de yer aldığı A Milli Takımı’nda yıldız gibi parladı. NEC Nijmegen forması altında, birçok yaş grubunda Hollanda Milli Takımı formalarını giyen Ferdi Kadıoğlu, ilk olarak Stefan Kuntz ile Türkiye A Milli Takımı formasıyla tanıştı.

Türk yıldızları: Kenan Yıldız - Ferdi Kadıoğlu

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından U21 Milli Takımı’ndan A Milli Takımı’na geçirilen Kenan, ilk golünü Almanya’ya atarak büyük alkış topladı.

Haberin Devamı

Geçmiş dönemin teknik patronu Stefan Kuntz, Kenan’ı yeterli görmediği için A Milli Takımı’na çağırmazken, Hırvatistan karşısında ilk kez A takım formasını veren Montella, Almanya gibi bir dev rakip karşısında ilk 11’de oynatarak güvenini ortaya koydu.

Golden sonra Kenan’ın futbolu İtalya’da da yankılandı Juventus’u takip eden gazeteciler de “Neden az oynuyor” denirken, “Geleceğimiz” yorumuyla Del Piero benzetmesi yapıldı. Kenan da zaten, “İdolüm Del Piero” demişti.

Juventus Teknik Direktörü Allegri de, “Yıldız’ın harika, üst düzey bir oyuncu olacağına eminim. Bu bir gün olacak. Topu onun gibi kontrol edebilen bir oyuncu bulmak zor. O her zaman sakin kalmayı biliyor” yorumu yapmıştı.

Bir de Kenan, İtalyan ekibine geldiğinde saçları uzundu. Bir maçta saçlarıyla çok oynadığı için Allegri saçlarını kestirdi.

Haberin Devamı

HOLLANDA'DAN TÜRKİYE'YE

F.Bahçe’deki vazgeçilmezliğini ay-yıldızlı forma altında da gösteren Ferdi, birçok bölgede oynayabilmesi nedeniyle adeta bir “joker” futbolcuydu. Almanya ile oynanan son karşılaşmada da sol bek olarak A Milli Takımı formasını terleten Ferdi, kendisinin ve takımının ilk golüne imzasını koyarak, alkış topladı.

Zaman zaman Türkçe’yi konuşmadığı için eleştirilen genç futbolcu, Almanya karşılaşması sonrasında röportaja Türkçe başlayıp, “İlk golü attım, çok mutluyum. Daha çok çalışacağız, çok mutluyuz” dedikten sonra kendini yanlış anlatabileceği endişesiyle İngilizce’ye döndü.

1-0 gerideyken, 1-1’e geldiklerini söyleyen Ferdi, “Türkiye asla pes etmez, bunu herkesin bilmesi gerekiyor. O pozisyonu gördüğümde koşu yaptım, iyi kontrol yaptığımda mükemmel bir şekilde önüme düştü ve golü attım. Maçtan önce konuştuğumuz planları sahada uyguladık” dedi.

Yazarlar