Diğer Turkcell GranFondo İzmir’de start 5 Eylül’de verilecek

Turkcell GranFondo İzmir’de start 5 Eylül’de verilecek

03.09.2021 - 14:15 | Son Güncellenme:

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell, ülkemizdeki bisiklet yarışlarına yeni bir soluk getiren Turkcell GranFondo Serisi’ni İzmir’e taşıyor. Turkcell GranFondo İzmir yol bisiklet yarışı, İzmir Valiliği’nin desteğiyle 5 Eylül Pazar günü düzenlenecek. 20’den fazla ülkeden yaklaşık 1.500 amatör ve profesyonel bisikletçi bu kez pedallarını, KAHEV iş birliğiyle orman yangınlarında ve sel felaketlerinde zarar gören ailelerin çocuklarının eğitimine destek için çevirecek. Yarıştan elde edilen gelirle afet bölgelerinde zarar gören okulların tadilatı da yapılacak. Turkcell GranFondo İzmir’de rekor sayıda engelli katılımcı kendi kategorilerinde yarış heyecanına ortak olacak. Bununla birlikte yarışta ilk kez görme engelli bisikletçiler de önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle ayrı bir kategoride yarışacak.

Turkcell GranFondo İzmir’de start 5 Eylül’de verilecek

TURKSPORU’nun en büyük destekçisi Turkcell’in, ülkemizdeki bisiklet yarışlarına yeni bir soluk getirmek için başlattığı 2021 Turkcell GranFondo yol bisiklet yarışları serisinde heyecan İzmir’e taşınıyor. 5 Eylül’de 20’den fazla ülkeden yaklaşık 1.500 amatör ve profesyonel bisikletsever, İzmir Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen Turkcell GranFondo İzmir’de pedal basacak.

Haberin Devamı

57 ve 105 km’lik kısa ve uzun iki parkurdan oluşan yarışta, bisiklet tutkunlarına Konak Meydanı’ndan start verilecek. Daha sonra İzmir’in eşsiz panoraması içinde Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe güzergahından geçecek olan katılımcılar, Urla’nın ardından finiş için yeniden Konak Meydanı’nda buluşacaklar.

Rekor sayıda engelli bisikletçi katılacak
Tırmanışları yerine düzlükleriyle dikkat çeken Turkcell GranFondo İzmir’de farklı birçok kategoride dereceye giren yarışçılar, madalyanın yanında çeşitli ödüller kazanacak. Bedensel engelli sporcuların başvurularda rekor katılım sağladığı Turkcell GranFondo İzmir’de, ilk kez görme engelli yarışçılar önde yön göstericinin olduğu tandem bisikletleriyle organizasyondaki heyecana ortak olacaklar.

Haberin Devamı

Spor ve sosyal sorumluluğu buluşturan yarışta, eğitime destek sağlanacak
Haziran ayında gerçekleşen Turkcell GranFondo İstanbul yarışında, salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocukları için toplanan eğitim bursuyla etkinliğe sosyal sorumluluk boyutu da kazandırılmıştı. Turkcell GranFondo İzmir’de ise KAHEV iş birliğiyle pedallar bu kez geçtiğimiz ay yaşanan orman yangınlarında ve sel felaketlerinde maddi kayba uğrayan ailelerin okul çağındaki çocuklarının eğitimlerine burs katkısı sağlamak için dönecek. Ayrıca afet bölgelerinde zarar gören okulların tadilatı için de destek verilecek. www.turkcellgranfondoserisi.com adresine girenler, sosyal sorumluluk bölümünden kendi fotoğraflarıyla bir kart oluşturup bunu kişisel sosyal medya hesaplarından paylaşarak, hem çocukların eğitimi hem de okulların tadilatı için başlatılan kampanyaya destek olabilecekler.

Dünyaca ünlü efsane bisiklet yarışının heyecanını ülkemize taşıyan Turkcell, ayrıca katılımcıları etkinlik günü yanlarında getirecekleri elektronik atıkları yarış alanındaki geri dönüşüm noktalarında toplamaya davet ediyor. Etkinlik alanında ve Turkcell mağazalarında toplanan tekno atıklardan elde edilecek gelir de TÜBİSAD iş birliğiyle yine çocuklar için eğitim bursuna dönüşecek.

Haberin Devamı

Yazarlar