Milli Takım Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası! 'Senin sayende hayattayız'

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası! 'Senin sayende hayattayız'

29.03.2023 - 06:58 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Hırvatistan Milli Takımı'nda kaleci Livakovic'in performansı ise hayran bıraktı. Maçın ardından Hırvatlar "Senin sayende hayattayız" başlıklarını attı.

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası Senin sayende hayattayız

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Bursa'da konuk ettiği Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Hırvatistan'a galibiyeti getiren golleri Mateo Kovacic kaydetti. Türkiye-Hırvatistan maçına  Dominik Livakovic olağanüstü performansıyla damga vurdu. Dünya Kupası'nda da adından söz ettiren başarılı eldiven için Hırvatlar "Senin sayende hayattayız" başlıkları attı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

3 PUANDA KALDIK

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'a sahasında 2-0 mağlup oldu. Deplasman ekibine galibiyeti getiren golleri 20 ve 45+4'üncü dakikalarda Mateo Kovacic kaydetti. Bu sonucun ardından Türkiye 3 puanda kalırken; Hırvatistan puanını 4'e yükseltti.

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası Senin sayende hayattayız

Haberin Devamı

LIVAKOVIC PERFORMANSIYLA DAMGA VURDU

Karşılaşmanın 5. dakikasında Salih Özcan orta sahada topu kaptı ve ceza sahası sağ çaprazda Cengiz Ünder'i buldu. Cengiz'in vuruşunda Hırvatistan file bekçisi Livakovic gole izin vermedi.

Müsabakanının 10. dakikasında A Milli Takımı'nda Kerem Aktürkoğlu, meşin yuvarlağı kaparak ceza sahası sol çaprazdan kaleye müthiş vurdu, kaleci Livakovic parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Haberin Devamı

90+3. dakikada Cenk Tosun sağ kanaatta 3 rakibinin arkasından topu çıkardı ve ceza sahasına girerek kaleye vurdu, kaleci gole izin vermedi. Dönen topu Umut Nayir altı pas içinde kafa ile tamamlamak istedi ama top üstten dışarıya gitti.

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası Senin sayende hayattayız

DÜNYA KUPASI'NDA ADINDAN SÖZ ETTİRMİŞTİ

Dominik Livakovic, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda da performansıyla büyük beğeni toplamıştı. 28 yaşındaki kaleci Hırvatistan'ın turnuvayı üçüncü tamamlamasında büyük rol oynarken Brezilya maçında kurtardığı penaltılarla adından söz ettirmeyi başarmıştı. 

Dinamo Zagreb'de forma giyen Dominik Livakovic'in adı Türk kulüpleriyle de anılmıştı.

LIVAKOVIC'E ÖVGÜLER: SENİN SAYENDE HAYATTAYIZ

Türkiye-Hırvatistan maçının ardından Hırvat basını Dominik Livakovic'in performansına vurgu yaptı. Hırvatistan'ın önde gelen basın yayın kuruluşu 24sata, maçın ardından "Livakovic, senin sayende hayattayız" başlığınu kullandı.

Haberin Devamı

Haberin detayında "Hırvatistan, Türkiye'yi 40 bin taraftarın önünde Livakovic, Stanisic ve Kovacic'in olağanüstü performansıyla mağlup etti." denildi.

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası Senin sayende hayattayız

Vecernji sitesi ise "Doğru. Hırvatistan, Bursa'da zayıf bir görüntüdeydi. Neyse ki maçın ilk on dakikasında kaleci Livakovic Ünder ve Aktürkoğlu'nun şutlarından sonra mucizevi bir kurtarış yaptı ve gole izin vermedi." ifadelerini kullanarak 28 yaşındaki kaleciye övgüler yağdırdı.

İspanya'dan Mundo Deportivo sitesi, Cengiz Ünder ve Kerem Aktürkoğlu'nun pozisyonlarında gole izin vermeyen Dominik Livakovic için "İlahi bir el" ifadesini kullandı. Haberde "Cengiz Ünder harika bir Livakovic ile karşılaştı. Katar'daki Dünya Kupası'nda neden en iyi kalecilerden biri olduğunu gösterdi. Türkiye'nin ezici baskısı Hırvatistan'ın nefes almasını engelledi. Livakovic, Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunu da parmaklarını ucuyla çelmeyi başardı." denildi.

Türkiye-Hırvatistan maçına Livakovic damgası Senin sayende hayattayız

DALIC: KALECİMİZİN EMEĞİ BÜYÜK

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic maçın ardından Dominik livakovic'in performansına dikkat çekti. Dalic, "İlk dakikalarda zor anlar yaşadığımız bir maçtı. Korkutucu anları geri çevirdik, kalecimizin bunda emeği büyük. 2 gol attık. Türkiye'ye de bu değerli performansı nedeniyle teşekkür ederim. Çok güzel bir atmosfer vardı. Türk halkına bu misafirperverliği için de teşekkür ederim. Çok değerli bir takımla oynadık. Grubumuzdaki en zor rakip Türkiye idi. İlk dakikalarda bizim için zorluydu. Zorlu maçta iyi bir savunma sergiledik. Türkiye Milli Takımı’nın sağ kanadı çok kaliteliydi. Bizim de sol kanadımız çok iyi performans sergiledi. Bütün oyuncular bana göre iyi performans sergiledi” diye konuştu.

Haberin Devamı