Milli Takım Türkiye - Hırvatistan maçının ardından Kaan Ayhan'dan dikkat çeken paylaşım

Türkiye - Hırvatistan maçının ardından Kaan Ayhan'dan dikkat çeken paylaşım

29.03.2023 - 09:54 | Son Güncellenme:

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından Galatasaray'ın tecrübeli stoper Kaan Ayhan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Türkiye - Hırvatistan maçının ardından Kaan Ayhandan dikkat çeken paylaşım

Türkiye, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 2'nci maçında Hırvatistan'ı konuk etti. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan mücadelede. Milli Takım maçtan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Maçın ardından Teknik Direktör Stefan Kuntz'un tercihleri eleştirilirken, Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı tecrübeli stoper Kaan Ayhan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

İLK 11 TERCİHİ

Stefan Kuntz beklendiği gibi dün akşamki Hırvatistan mücadelesinde 4'lü defansı tercih etti. Stoperde Ozan Kabak'ı kulübeye çeken Kuntz, Merih ve Çağlar'ı tercih etti. Savunmanın sağında Zeki Çelik, sol kanatta Kerem, orta sahada ise Salih Özcan ilk 11'e dönen isimler oldu. 60 yaşındaki çalıştırıcı, forvette ise Cenk Tosun ile Enes Ünal arasında seçimini Enes'ten yana kullandı.

Türkiye - Hırvatistan maçının ardından Kaan Ayhandan dikkat çeken paylaşım

KOVACIC'I DURDURAMADIK

Milli Takım maça etkili başlasa da pozisyonları gole çevirmedei sonrasında Hırvatistan ise Kovacic ile öne geçti. 20. dakikada uzun pasta Stanisic sap kanatta savunma arkasına sarkarak içeriye çevirdi ve Pasalic'in dokunduğu topu A Milli Takım savunması uzaklaştıramayınca Kovacic penaltı noktasının gerisinden vurdu, top kaleci Mert Günok'un sağından ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

45+4. dakikada yeniden sahneye Kovacic çıktı. İsmail Yüksek'in orta sahada kontrol etmek istediği top ayağından sekti. Modric, bekletmeden sol kanattan hareketlenen Pasalic’i gördü. Pasalic, sol çaprazdan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti. Kaleci Mert’ten seken topu takip eden Kovacic, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi.

Maçta başka gol olmayınca Milli Takım sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Maçın ardından Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kaan Ayhan'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Milli Takım kadrosuna çağrılmayan tecrübeli stoper sosyal medya hesabından sarı-kırmızılı ekibin antrenmanında Abdülkerim Bardakcı ile mücadele ettiği bir görsel paylaştı.

51 kez Ay-Yıldızlı formayı terleten tecrübeli futbolcunun, baş ağrısı nedeniyle Milli Takım kadrosundan çıkarılan Abdülkerim Bardakcı ile maçın ardından fotoğrafını paylaşması dikkatleri çekerken 'Milli Takım tercihlerine tepki mi gösterdi?' sorularını gündeme getirdi. 

Haberin Devamı

Türkiye - Hırvatistan maçının ardından Kaan Ayhandan dikkat çeken paylaşım

ABDÜLKERİM BARDAKCI KADRODAN ÇIKARILMIŞTI

İlk açıklanan aday kadroda yer alan Abdülkerim Bardakcı'nın bağ ağrısı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı açıklanmıştı. 

Ermenistan maçının ardından Abdülkerim'in kadrodan çıkarılmasıyla ilgili A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz kendisine sorulan "Abdülkerim Bardakçı, Galatasaray'ın pazar günü oynayacağı maçın kadrosuna dahil edildi. Oyuncu kadrodan çıkarılırken acele mi edildi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Abdülkerim'in durumu yakın zamanda açıklığa kavuşacak. Perşembe günü en son Abdülkerim'i tedavi eden doktorlardan rapor aldık. Nöroloji bölümü, 2 hafta daha tedavisinin süreceğini söyledi. Biz de böyle bir karar verdik."