Şampiyonlar Ligi UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda! Şampiyonlar Ligi müjdesi

UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda! Şampiyonlar Ligi müjdesi

23.09.2023 - 08:17 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizin ilk hafta mücadeleleri geride kalırken UEFA ülke puanı sıralamasında bu sezon yeni bir rekora imza atabiliriz. İşte detaylar...

UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda Şampiyonlar Ligi müjdesi

Milli aranın ardından Süper Lig’de hasret, hafta sonunda oynanan maçlarla bitti. Şimdi 3 büyük kulübümüz Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe için Avrupa heyecanı başladı. Aslan, elemeleri geçip adını Şampiyonlar Ligi’ne yazdırmıştı. Kara Kartal ve Sarı-Lacivertliler ise Konferans Ligi’nde gruplara kalmayı başarmıştı. Galatasaray, taraftarı önünde Kopenhag’ı ağırlayarak Rams Park’ta yıllar sonra Devler Ligi müziğini çaldırdı. Sarı-kırmızılı ekip bu maçtan 1 puanla ayrıldı. Fenerbahçe ise kendi evinde Nordsjaelland'ı mağlup etti ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Temsilcilerimiz adına haftanın son mücadelesine çıkan Beşiktaş ile Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Böylece Avrupa kupalarında ilk haftayı yenilgisiz 1 galibiyet ve 2 beraberlikle geçtik,

Haberin Devamı

Haberin Devamı

GALATASARAY GERİDEN GELDİ

58. dakikada 2-0 geriye düşen Galatasaray, son anlarda coştu. Cim Bom; 86’da Sacha Boey, 88’de de Tete’nin attığı gollerle Şampiyonlar Ligi gruplarına bir puanla başladı. Sezonu erken açan Galatasaray, Kopenhag maçına kadar 10 resmi müsabaka oynamıştı. Kopenhag’la 2-2 berabere kalan Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezonki 10 maçlık yenilmezlik serisi, 11 maça çıktı.

UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda Şampiyonlar Ligi müjdesi

İLK ŞANSIMIZI KULLANAMADIK

UEFA sıralamasında yakınımızda olan ülkelerin takımları grup aşamasına çok kötü başlamıştı. Önceki akşam İskoç ekibi Celtic, Feyenoord’a 2-0 kaybetti. İsviçre temsilcisi Young Boys, sahasında Leipzig’e 3-1 yenildi. Sıralamada geçmek istediğimiz Belçika’nın takımı Antwerp de Barcelona deplasmanında 5-0’la dağıldı. Ülke puanı konusunda avantaj yakalamak için iyi bir fırsatımız vardı ama Galatasaray’ın Kopenhag’la berabere kalmasıyla ilk şansımızı kullanamadık.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE 3 PUANI KAPTI

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe kendi sahasında Nordsjaelland'ı 3-1 mağlup ederek H Grubu'na 3 puanla başladı. Sarı-lacivertli takım böylece Avrupa kupalarında bu sezon 7'de 7 yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Maça hızlı başlayan temsilcimiz, 24. dakikada Crespo ve 30'da Michy Batshuayi'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 47'de Serdar Aziz farkı 3'e çıkardı. 55'te konuk ekipte Villadsen skoru ilan etti: 3-1. Fenerbahçe, ikinci yarıda önemli pozisyonlardan yararlanamadı.

UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda Şampiyonlar Ligi müjdesi

BEŞİKTAŞ PUANLA DÖNDÜ

Konferans Ligi’nde Beşiktaş, gruptaki ilk maçında Club Brugge deplasmanına çıktı. Siyah-Beyazlılar, zorlu mücadelede puanı 88. dakikada Cenk Tosun'un attığı golle kurtarmayı başardı.

Haberin Devamı

İSKOÇYA'YA GÖRE İYİ GEÇTİK

10. sırada bizi takip eden İskoçya’nın 5 takımından 3’ü yola devam ediyor. Bizde ise sadece Adana Demir, Avrupa’ya havlu attı. 11. durumdaki Avusturya’nın da 5 ekibinden 2’si elenmiş durumda. Bu açıdan da iki rakibimize oranla avantajlı durumdayız. Alınacak puanlar, ilk 10’daki yerimizi garantileme yolunda önemli olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden İskoç ekibi Celtic, deplasmanda karşılaştığı Feyenoord'a 2-0 mağlup olmuştu. UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden İskoç ekiplerinden Rangers, sahasında ağırladığı Real Betis'i 1-0 mağlup ederken UEFA Konferans Ligi'ndeki Aberdeen, Eintracht Frankfurt'a deplasmanda 2-1 kaybetti. Takımlarımızın 1 galibiyet, 2 beraberlik ile yenilgisiz geçtiği haftayı İskoçya; 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ile kapattı.

AVRUPA KUPALARINDA TARİH YAZDIK

UEFA Ülke Sıralaması’nda 2021-22 sezonunu 20. sırada tamamladık ve sonrasında 2022-23 dönemini 12. sırada bitirdik. Bu önemli çıkışımızı bu sezon da sürdüreceğimizin sinyallerini net bir şekilde verdik. 4 takımla başladığımız Avrupa’da şu an 3 takımlayız ve toplam 7.250 ile bu sezon en fazla puan toplayan ülke açık ara farkla zirvedeyiz.

Haberin Devamı

UEFA ülke puanı sıralamasında yeni rekor yolda Şampiyonlar Ligi müjdesi

YENİ BİR REKOR GELEBİLİR

Bu açıdan rekor kırdığımız geçen sezon 11.800 puan toplamıştık ve yeni bir rekor gelebilir. Hemen arkamızda 4.800’le Belçika var. Bu haftayı 1.000 puanla kapattık ve 33.850 ile 9. sıradaki yerimizi koruduk. Üstümüzde yine Belçika, 39.200’le 8. sırada. Eğer sezonu ilk 10 içerisinde bitirirsek, iki sezon sonra Süper Lig şampiyonumuz, ön eleme oynamadan Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak.