Dünyadan Futbol UEFA'dan ilginç Balkan Ligi projesi

UEFA'dan ilginç Balkan Ligi projesi

22.03.2013 - 18:02 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği, son dönemde rekabetin azaldığı Avrupa futbolunda köklü bir değişikliğe gitmek için çalışmalara başladı.

UEFAdan ilginç Balkan Ligi projesi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), son dönemde rekabetin azaldığı Avrupa futbolunda köklü bir değişikliğe gitmek ve rekabeti geri getirmek adına ilginç bir projeyi hayata geçirmek istiyor.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre UEFA, Güneydoğu Avrupa'nın önemli bölgelerinden biri olan Balkan ülkelerinin de katılımıyla bir lig oluşturmak istiyor.

1991'de Yugoslavya'nın dağılmasından sonra spor arenasında eski gücünden bir hayli uzakta olan Balkan ülkelerinin bu vesileyle eski günlere dönmesi hedeflenirken; Batı Avrupa'nın futbolda yakaladığı tekel başarıların da önüne geçilmek isteniyor.

UEFA Başkanı Michel Platini ise 2009 yılında verdiği bir demeçte; bu tip bir organizasyona karşı henüz olumlu ya da olumsuz bir düşüncesinin olmadığını belirtmişti.

Eski futbolcu ve şu an teknik direktör yapan Hırvat futbol adamı Ivan Cvjetkovic ise bu tip bir ligin kurulması ile birlikte Yugoslav ülkelerinin eski gücünü tekrar yakalayacağını ve futbolda başarılı günlerin geri geleceğini belirtti.

Haberin Devamı

Coğrafi olarak Avrupa kıtasının güneydoğu kesminde bulunan Balkanlar'da; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan gibi ülkeler bulunuyor.