Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Beko, Euroleague'deki Türk derbisinde Anadolu Efes'i Sinan Erdem'de devirmeyi başardı, yenilmezliğini devam ettirirken, liderlik koltuğunda da tek başına kaldı. Wilbekin'in devleştiği mücadelede, yüzde 53 ile üçlük atan sarı-lacivertli ekip, rakibine de 5. maçtaki 3. yenilgisini tattırdı.
THY Euroleague'de 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i deplasmanda 88-79 yenmeyi başardı, 5'te 5 yaptı. Sarı-lacivertli temsilcimiz Olimpiakos'un da kaybettiği haftada ligin namağlup tek takımı olarak zirveyi bırakmadı.
Aslında Fenerbahçe Beko maçı Anadolu Efes'in sezon başındaki defolarının hepsini çok iyi kullandı. 4 numara pozisyonundaki tarz değişikliğinin ardından düşen Efes savunması, bir kez daha boyalı alanı hiç kapatamadı. Singleton ile Moerman'ın bu alandaki eksikliğinin hissedileceği belki belliydi ama Larkin'in savunmasını bile özlenmesi Efes için sezon başından bu yana yaşanan sıkıntının ana nedeniydi. Özellikle ön alanda hiç savunma yapamayan Efes karşısında, Fenerbahçe kısaları müthiş gün geçirip ilk yarıda 16'da 9 üç sayı isabetine ulaşınca, kontrolü hemen ele geçirdi. İlk yarıda Guduric'ten 4, Wilbekin'den 3 üç sayı isabeti bulan Fenerbahçe'de Booker'ın da katkı vermesi, Itoudis'in elini daha da güçlendirdi.
Maçtan bir gün önce Beaubois'nın da sakatlanmasıyla bir silahından daha olan Efes'te ilk yarıda Ergin Ataman, rakibin hamlelerine karşılık vermeye çalıştı. Fenerbahçe uzadığında çift uzuna döndü, 5 numaraya Booker'ı çekince karşısına karşısına Polonara'yı koydu. Ancak Fenerbahçe hep ilk hamleyi yapan taraf oldu ve rakibin düzenini de her eşleşmede bozdu. Efes için sezon başından bu yana hep çok uzun süreler sahada kalan Clyburn en etkisiz maçını oynayıp, Micic de gölge savunmasını sürdürünce, Edwards'ın katkısı maça son noktayı koydu, derbinin kazananı Fenerbahçe Beko oldu.

Haberin Devamı

Yaşasın Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda da coşkuyla kutlandı. Hem maç öncesi hem de oyun durduğu anlarda yapılan etkinlikler ve organizasyonlar ile izleyenlere müthiş anlar yaşatılırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sesinin salonda dinletildiği anlarda tüyler diken diken oldu, duygusal anlar yaşandı.