Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her şeyin mükemmel başladığı bir maçtı CSKA yarı finali. Micic’in neden MVP seçildiğini gösterir performansına Beaubois ile Simon da eşlik edince dışarıdan çok yüzdeli oynayan bir Efes vardı ilk yarıda sahada. Rakibin Voigtmann’ı sahaya sürdüğü anlarda onu Singleton ile savunup, Sertaç’ı Shengelia’nın üzerine vererek Gürcü oyuncunun şutunu riske etme planı da başarıyla uygulandı. Clyburn’ün kenardan gelip verdiği skor katkısına rağmen ona fazla yardım götürmeden, etrafını devreye sokmasını engellemek de ABD’liden ilk yarıda gelen 15 sayıya rağmen bizi fazla rahatsız etmedi, devre sonunda temsilcimiz çift haneli farklarla öndeydi.
3. çeyrekte Sertaç’ın boyalı alanda tüm sezon sergilediği müthiş performansı tekrar etmesi, farkı 20 sayının da üzerine taşıdı. Ancak bu seviyeleri defalarca oynamak böyle bir şey olmalı. Clyburn’ün müthiş performansına Ukhov ile Landberg’in katılması, Larkin’in savunması üzerinden yenen sayılar, bir anda sahadaki havayı değişti. Panik yapması gereken rakipken, art arda top kayıpları yapıp, hücumda Voigtmann’ın 5 numarada olduğu CSKA boyalı alanına atak etme seçeneği varken, anlamsız tercihlerle rakibi maça inandırdık. Saniyeler geçtikçe büyüyen kabus, savunmadaki hataları nedeniyle kenara alınan Larkin ile Coach Ataman’ın yaşadığı gerginlik, sahada kimin olacağı konusunda da akılları karıştırdı. Bu kaos içinde fark 1 sayıya kadar indiğinde aklımızda en kötü senaryolar vardı. Neyse ki bu sezonun çok konuşulmayan kahramanlarından Beaubois öyle kritik anlarda sorumluluk aldı ki, attığı iki basket suni teneffüs gibiydi. O sayılarla hayata döndükten sonra Efes, fark 1 sayıyken ve bitime 8 saniye varken Larkin ile çizgiden 2’de 1 ile dönüp rakibe bir şans daha tanıdı, neyse ki Clyburn maç topunu sokamadı.
Tebrikler Anadolu Efes, üst üste 2. kez finale yükselmek büyük başarı. Ancak özel olarak tebrik edilmesi gereken isimler de vardı sahada. Öncelikle MVP... Ardından da Türk Basketbolu’nun yükselen değeri Sertaç Şanlı. Verdiği mücadele, attığı 19 sayı... Öyle değerli ki. Tebrikler Sertaç, bir Türk oyuncunun bu seviyede MVP gibi oynaması gurur verici. Kaldı 1 maç. O kupa Efesliler’in elinde havaya yükselmeli.