Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin 3. maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 103-92 yenmeyi başardı, durumu 2-1 yaptı.
İlk iki maçta saha avantajını enerjisiyle birleştirerek rakibine büyük üstünlük kurmuştu Fenerbahçe Beko, bu kez süpürülme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Anadolu Efes, çok daha agresif ve heyecanlıydı. Coach Ergin Ataman da bir önceki maçın aksine bu kez boyalı alanı daha geniş tutarak, sadece dış atışlara mahkum olmamanın önlemini almıştı. Ancak Larkin ile Micic öyle bir performans sergiledi ki, sonuçta Efes’in galibiyetinin altında Larkin’in 9, Micic’in 5 üçlüğünün imzası vardı. Dunston ile Pleiss’in boyalı alandaki skor katkısı, Singleton’ın da Booker’ın hızını yavaşlatması da Efes adına maçın kritik noktalarındandı. Fenerbahçe Beko da aslında hücumda çok iyi iş çıkardı, başta Henry olmak üzere Guduric ve De Colo’dan da önemli katkı aldı. Ancak özellikle Larkin savunmasındaki aksama, rakibin dış şutlarına çare bulamama ya da bir de kaçıracaklarını umarak, sürekli aksayan müdafaya dokunmama canlarını yaktı. Tabii ki bir de Djordjevic’in kazandığı maçlarda bile dikkat çeken rotasyonunun etkisi vardı sahada.
Fenerbahçe Beko’nun ilk iki maçta kazanmasını sağlayan savunma kaynaklı sayılar, çalınan toplar ve erken bulunan basketlerdi, bu kez maç sonu top çalma hanesindeki rakam, sadece ‘1’di. Efes’i özellikle deplasmanda atarak yenmenin çok zor olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bir sonraki maçın kaderi de Anadolu Efes’in hücumuna, Fenerbahçe Beko’nun savunmasına bağlı.