Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Lacivert-beyazlı ekip, Abdi İpekçi’de seriyi bitirme şansını kullanamayıp, Yunanistan’a 2-2’lik eşitlikle gittiği seride hem Olimpiakos’a hem hakemlere diş geçiremedi, Final-Four hayalleri Pire’de bitti.

THY Euroleague çeyrek final serisinin 5. maçında Olimpiakos’a deplasmanda 87-78 yenilen Anadolu Efes 3-2’lik sonuçla elendi, Final Four’u göremedi.

Maça müthiş başladı ev sahibi. Önce Doğuş, ardından Granger tarafından savunulmaya çalışılan Spanoulis’in ilk çeyrekte 4’te 4 saha içi isabetle 13 sayıya ulaşması, Olimpiakos’un hücumda çok rahat oynamasını sağladı. Temsilcimiz boyalı alan savunmasında aksayıp, 10 dakikada 25 sayı yese de hücum ile ayakta kaldı, ilk çeyrek 25-21 tamamlandı.

Haberin Devamı

Top kayıpları yıktı

Honeycutt’un üçlükleriyle rakibini yakalayıp, Kirk ile öne de geçti Efes. 4 kısayla savunmada daha agresif bir görüntü sergileyen, hücumda da daha hızlı gidip, erken atışlar bulan temsilcimiz, devreyi 41-37 galip bitirdi.

İlk yarıda 2 top kaybı yapan Efes’in 3. çeyrekteki 5 top kaybı, pahalıya patladı. Hem Dunston, hem Kirk 4 faule ulaşınca kısalan ve içeriye yardım götürmek zorunda kalan Efes’e karşı Papapetrou’nun üçlükleri ev sahibinin 62-53 ile 9 farkı yakalamasını sağladı. Ancak Efes, Thomas ve son saniyede Granger’ın basketiyle çeyrek sonunda 63-58 ile farkı 5’e çekmeyi başardı.

Hakemlerin oynatmamaya kararlı oldukları Dunston’ın 5. faulü alıp kenara gelirken bir de teknikle cezalandırıldığı pozisyonda 3’e inen farkı yeniden 7’ye taşıyan Olimpiakos, Heurtel’in hem savunma zaafı, hem de yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirerek, son dakikaya da 13 farklı galip girdiği maçı kazandı.