Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Odeabank, Euroleague’deki Darüşşafaka galibiyetinin ardından ligde de Beşiktaş’ı devirmeyi başardı. Devreyi geride bitirse de, son çeyreğin başındaki 16-2’lik seriyle kazanmayı başaran 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında Galatasaray Odeabank, Beşiktaş Sompo Japan’ı 84-78 yenmeyi başardı.

Maça Sinan’ın asistleriyle başladı Galatasaray. Tecrübeli oyuncu, penetre sonrası pas dağılımını çok iyi yaparak, daha ilk çeyrekte 7 asiste ulaştı. Ancak Galatasaray’ın sıkıntısı da 4 numara savunmasıydı. Ergin Ataman, maça Daye ile başladı, onun savunma zaaflarını Clark çok iyi kullandı. Zaten devrede 17 sayı atan Clark’ın hücum performansı, 4. dakikada 13-4 geriye düşen Beşiktaş’ı çeyrek sonunda 20-19 öne taşıdı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın ribauntlardaki üstünlüğü, tam saha baskısı, sarı-kırmızılılar’ın hücumda bir türlü ritmini bulamamasına neden oldu, devre Beşiktaş’ın 39-36 üstünlüğüyle kapandı.

Ritmini buldu

Micov, Göksenin, Sinan üçlüsünün üçlükleriyle 2. yarıya başlayan ve 63-60 geriye düştükten sonra 4 dakika içinde 16-2 seri bulan Galatasaray, üstünlüğü ele geçirdi. Bu seride, rakibin presine karşı 4 kısaya dönmeyi seçen Beşiktaş’ın Clark’ı kenarda tutmasının da etkisi vardı. Bu dakikalarda Thompson tek başına direnmeye çalıştı ama yeterli olamadı.

İkinci yarıda 14’te 9 üç sayı isabetiyle oynayan Galatasaray, artık ritmini bulmuştu, Diebler da devreye girince 76-65 ile fark 9’a çıktı. Ataman’ın 5 kısasına rağmen, inanılmaz top kayıpları yaptı ev sahibi, arka arkaya Beşiktaş rakibine 3 sayıya kadar yaklaştı. Ancak iki top kaybına rağmen sahada tutulan Diebler, coachunu haklı çıkardı, en kritik üçlüğü atıp, maçı kopardı.

Galatasaray adına Schilb-Sinan-Pleiss üçlüsü fark yaratırken, Beşiktaş’ın 50’de 18’lik iki sayı isabeti, ribauntlardaki ezici üstünlüğünü kullanmasını engelledi.