Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fethiye’nin, Telekom’u devirmesinin ardından önemi yükselen Afyon mücadelesine hızlı başlayan sarı-kırmızılı ekip, rahat kazandı, ligde kalma umudunu artırdı. Eksik rakibine karşı Jackson-Crawford ikilisiyle coşan Cim-Bom farka ulaştı.

IING Basketbol Süper Ligi’nde düşmeme savaşı veren Galatasaray, play-off kovalayan HDI Sigorta Afyon’u 110-70 yenerek, 9. galibiyetine ulaştı.
Bir gün önce Fethiye’nin, Türk Telekom galibiyeti, Galatasaray’da stresi artırmıştı. -1 puan cezası nedeniyle kaybetmeleri durumunda Fethiye’ye geçilmiş olacaklardı. Maça istekli başladı Cim-Bom, Marei ve Motum etkiliydi ama Afyon da içeriyi iyi kullanıyordu. Ancak 4. dakikada yaşananlar seyri değiştirdi.
Motum’un sportmenlik dışı verilebilecek faulü, hakemlerin gözünden kaçarken Leissner oyuna devam edemedi. Oluşan tartışma ortamında Galatasaray Coachu Ekrem Memnun ile tartışan ve küfür ettiği belirtilen Macura da diskalifiye olunca, Afyon 3 yabancı ile kaldı. Macura’nın bir yerde can yakacağı belliydi ve Afyon’u en kritik anda yalnız bıraktı.
Zaten dar rotasyonu bulunan Afyon zorlanmaya başladı. İlk yarıda Wright takımı oyunda tutsa da, Göksenin tarafından iyi savunulan Cruz’un devreye girememesi, konuk takım için sıkıntıyı artırdı. 2. yarıda 23 sayı atan Crawford ise Galatasaray cephesinde Jackson’a destek verince ev sahibi rahatladı, 35-16’lık 3. çeyrek skoruyla maçı bitirdikten sonra 4. periyodu benchten gelen isimleriyle oynayarak, 40 farklı skora ulaştı.