Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ligde kalma yarışındaki rakibi Ormanspor’un haftayı galibiyetle kapamasıyla önemi bir kat daha artan Daçka mücadelesinde hem hücum ribauntlarında hem de top kayıplarında kriz yaşayan Galatasaray 98 sayı yedi. Sarı-kırmızılılar 23. maçında 16. kez kaybetti

ING Basketbol Süper Ligi’nde 23. hafta mücadelesinde Darüşşafaka Tekfen’i konuk eden Galatasaray, rakibine 98-87’lik skorla kaybetti.
Galatasaray Göksenin ile Andrews’a, Darüşşafaka ise Doğuş ile Jackson’a baskı yaparak başladı ama ilk çeyrekte iki ekip de hücumda hiç zorlanmadı. Sarı-kırmızılı ekibin son transferi Crawford 13 sayı ürettiği ilk periyotta takımını 28-25 öne taşıdı. Ancak sarı-kırmızılı ekibin zayıf noktası rakibe verilen hücum ribauntlarıydı ve Darüşşafaka 50-47 önde bitirdiği devrede 8, 74-60 öne geçtiği 3. periyot sonunda ise 15 hücum ribauntu alıp bu alanda fark yarattı.
Bir de Göksenin’in erken 3 faul aldığı 2. çeyrek başında kenara gelmesiyle daha net alan bulan ve ilk sayılarını 2. çeyrekte bulsa da devre sonunda 13 sayıya ulaşan Andews’ın devreye girmesi Daçka’yı çok rahatlatmıştı. Galatasaray, Crawford-Pierre ikilisiyle direnmeye çalıştı, onların sayılarıyla 16 sayıya kadar çıkan farkı düşürmeyi başardı ama verilen ribauntlar, yaptıkları top kayıpları ve boyalı alan sayıları arasındaki büyük fark, Darüşşafaka’nın maçı güle oynaya bitirmesini sağladı.
Daçka adına play-off sıralaması için çok önemli bir artı getiren maç, Ormanspor’un TOFAŞ galibiyetinden sonra Galatasaray için kabusu biraz daha artırdı. Ligde sadece 7 galibiyeti bulunan sarı-kırmızılı ekibin bir de sezona -1 puan cezasıyla başlaması, tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor ve artık zaman daralıyor.