Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ING Basketbol Süper Ligi’ndeki 16. maçında konuk ettiği Başkent ekibini baştan sona üstün bir oyunun ardından devirmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, hem müthiş serisini devam ettirdi hem de rakibinden ilk yarıdaki maçın rövanşını almayı bildi

Galatasaray Doğa Sigorta, galibiyet serisine, Türk Telekom karşısında 93-71’lik skorla devam etti. Hafta içi Monaco deplasmanında çok kritik bir Eurocup galibiyeti elde eden sarı-kırmızılı ekip, maça çok fazla top kaybıyla girdi. İlk çeyrekte 7 top kaybı yapsa da, Telekom’un da hatalarıyla bunun sıkıntısını çok fazla yaşamayan ev sahibinin farkı yaratan istatistiği ise 3 sayı çizgisinin gerisindeki yüzdesiydi. İki takımın da 5 kez kullandığı üçlüklerde Galatasaray’ın 5 isabet bulması, Telekom’un ise ‘sıfır’ çekmesi, çeyrek sonundaki 13-3’lük serinin ve sarı-kırmızılı ekibin kontrolü ele geçirmesinin ana nedeniydi.
Telekom, boyalı alandaki etkili ismi Fall’a gelen yardımları yine dev oyuncunun pas özelliğiyle cezalandırmaya çalıştı ama bu düşük yüzde, giderek oyundan düşmelerine neden oldu. Göksenin’den sonra Harrison’ın da devreye girerek skora yaptıkları katkıyı artırması, sarı-kırmızılı ekibin devre sonunda 13’te 8 üç sayı ile oynarken, Telekom’un yalnızca 9’da 1’de kalması, devrenin de 49-33 bitmesini sağladı.
2. yarının başında Telekom bir hamle yapıp farkı 10 sayıya indirdi. Kenardan gelen tecrübeli isim Polat bu direncin mimarıydı ama Galatasaray o kadar çok isimden katkı alıyor ki, hemen direncini yeniden yukarıya çekip, kontrolü ele aldı. Telekom’un Fall artısını kullanmasını önlemek için daha hareketli uzunlarla sahada kalıp, rakibini savunmada zor durumda bırakma düşüncesi, başta Whittington’ın bulduğu orta mesafe ve dış şutlarla sonuç verince, bir kez daha son çeyreğe girilirken fark 20 sayıya çıktı.
Son dönemde hücumda müthiş bir tempoya ulaşan Galatasaray, farkın artısıyla aynı hücum performansına benchten gelen isimleriyle de devam etti, iki takımın da daha az süre alan isimleriyle bitirdiği maçta bir ara fark 26 sayıya kadar yükseldi, 93-71 ile sona erdi.